reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

ja używam Johnson's i jestem z nich zadowolona, a też jak mały je z jednego cyca to z drugiego kapie samoistnie cena ok 14 zł za 50 szt johnson's Baby Wkładki laktacyjne 50szt. PROMOCJA (1150782379) - Aukcje internetowe Allegro
Kasiu ja równiez polecam te wkładki.Używałam ich przy Pauli i teraz też używam i sprawdzaja się bardzo dobrze.
Zamiennie mozesz kupić z PENATENA bo to to samo tylko w innym opakowaniu :tak:
Ja kupuję je w Rossmanie lub Kauflandzie

reklama
Teraz ja mam pytanie do dziewczyn karmiących tylko piersią.
Czy któraś z Was wprowadziła dietę eliminacyjna ze względu na alergie u maluszka?

U mnie niestety jest chyba alergia pokarmowa u Fifiego :-( i raczej z diety takiej jak przy karmieniu Pauli nici a że jadłam wszystko to mam pytanie co teraz powinnam jeść a co odrzucić całkowicie?Jak powinien wyglądać mój jadłospis?

W necie dużo tego jest ale co strona to co innego pisza i juz sama nie wiem co robić :-(

Czy któraś z Was wprowadziła dietę eliminacyjna ze względu na alergie u maluszka?

U mnie niestety jest chyba alergia pokarmowa u Fifiego :-( i raczej z diety takiej jak przy karmieniu Pauli nici a że jadłam wszystko to mam pytanie co teraz powinnam jeść a co odrzucić całkowicie?Jak powinien wyglądać mój jadłospis?
W necie dużo tego jest ale co strona to co innego pisza i juz sama nie wiem co robić :-(

dokładnie tak jak piszesz- w internecie na każdej stronie inaczej- na jednej wszystko jeść prawiem na drugiej różnych rzeczy nie powinno się jeść i bądź tu madry. Może wybierz się albo zadzwoń do poradni laktacyjnej, lub zapytaj pediatrę.

u nas jest tez alergia :-(
nie jem nic co jest mlekiem lub z mlekiem ..., jajka tylko w przetworach ...
białe pieczywo
szynka, baleron
kurczaka ze wsi, nie z fermy, wieprzowine
warzywa oprócz pietruszki, selera, pora i wzdymajacych
owoce polskie bez truskawek, malin, poziomek, jezyn
zupa na wywarze warzywnym

generalnie masakra - mam doła :-(
ucze sie gotowac i znajdywac potrawy - zamienniki ale nie powiem, ciezko jest ...

Widzę że nie tylko mnie dotknęła plaga skazy białkowej :-( Ciężko jest ale da się wytrzymać. Powinnyśmy chyba stworzyć grupę wsparcia dla mam alergików :-D :-D :-D :-D

zrobiłąm eksperyment, któraś z was podobnie robi: karmiłam z jednej piersi, pod drugą podstawiłam butelkę, żeby zobaczyć ile poleci i poleciał niecałe 20 ml

wydaje mi się, że dużo jak na samoistny wyciek, ciekawe ile bym napompowała z laktatorem............

zamiast wkłądek laktacyjnych podpaski powinnam chyba zakładac do stanika:szok: masakra

zawsze mam stresa że będę miałą plamy na ubraniu.......

wkładki z canpola mi babka w sklepie poleciła, byłyby i ok, gdyby nie dwa ALE: ten pasek z klejem jest bez sensu, bo potem ciężko odkleić, a jak nie przykleje to ta taśma drapie, a po drugie to one jakieś małe są, jak wykończę to opakowanie to wypróbuję johnsona i te z rossmana

reklama
ja próbowałam tych z canpola i bez sensu jak dla mnie, przeciekały i jakieś takie zbite w środku się robiły

Do góry