reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

AGA 100 LAT!!!!

Gosienka
bardzo mi szkoda Twojego synka
umeczyl sie biedaczek
tego sie nie leczy jakos u takich dzieciaczków?

Jedno co mnie troszkę przeraża to wszystko co muszę zabrać ze sobą dla Julci - przyda się mała przyczepka
a wyobraź sobie że ja co tydzień jeżdżę do rodzicó albo teściów na weekend i co tydzień zabieram dla dzieciaków wielką walizę jak na miesiąc bo wszystko potrzebne do tego łóżeczko turystyczne i inne gadżety nawet mata z nami jeżdzi potem 2 dni to rozpakowuje w domu i przychodzi piątek i pakowanie od nowa
szlag by trafił ale z drugiej strony w domu na weekend nie lubie siedziec
wole zmienic troche klimat i dzieciaki dziadkom sprezentowac :)

Tragedia kiedy dotyka kogoś z naszego otoczenia jest po prostu nie do ogarnięcia...

dokładnie,
człowiek uwaza ze takie rzeczy to jego nie dotyczą a tu nagle szok, brak słów

Najlepszy czas na dzieci to albo jedno po drugim albo odstęp 6 lat. Najgorsza jest przerwa ok 2-3 lata bo starsze się zacofuje...

poradniki poradnikami a ja też się z tego wyłamuję mam różnicę 2,2 i mi się dziecko nie cofnęło
pierwsze co robi jak wstanie to biegnie do nas poprzytulac i wycałować braciszka
no i umieją się już nawet razem bawić co widziałyscie na filmiku :)
jestem dla niej pełna podziwu ostatnio nawet jak Tymek spi to ona stara sie cicho mówic zeby go nie obudzic :)

ja miałam chętkę na bycie mamą kwietniową 2011;)
i miałam szansę bo dziś właśnie @ przylazła...

próbuj dalej, majówki też są fajne, u nas przecież są też majowe dzieciaczki :)
pamiętam że taki mieliście plan jedno po drugim
.

u nas baaardzo podobnie to wygladalo...
do dzis pamietam, jak wpadlam kiedys do siostry na plotki przy kawie, i zwierzylam sie, ze mam swoj "pierwszy raz" za soba...
A ona do mnie: a czy ty wiesz, ze przez to mozesz zajsc w ciaze?...
OMG
Od tego czasu sinusoida naszych relacji zaczela zmierzac juz tylko w dol.....
buhahaha to se pogadały siostry :)

U mnie to samo...uwielbiam całowac te jego pultaski, na szczescie póki co jemu to tez się podoba...heheh

u nas też całowanko i przytulanko bez ograniczeń póki co ku obopólnej radości

AAAA i przynajmniej jak urodzilam Boryska to troszkę odmłodniałam...hehe mentalnie:-)

a z czego ty mialas odmłodnieć jak Ty młoda Laska jesteś, mentalnie też stara nie byłas :) he he

Ciekawe jak nocka u Kwiatuszków przebiegła
mlody zjadł o 20 poszedł spac ja sprzatałam łazienkę tak drobiazgowo
wiecie Anthea'i sie naoglądałam :) he he
no i wszytskie swoje cienie, kredeczki, szmineczki, wałeczki itp układaam przy okazji wywaliłam reklamówkę starych kosmetyków itp
no i młody sie obudził o 23:30 jak skończyłam
odłozylam do łozeczka
potem sie w nocy obudził ale nie umiem powiedziec która to była godzina mąz go przyniósł do łóżka nakarmilam, usnelam
i potem pamietam ze jeszcze z raz karmilam no i potem juz rano
mleka nie podalam modyfikowanego bo nie kupilam jeszcze

reklama
Witam się deszczowo. Spać się chce jak cholera...
dawno tylu dyskusji tu nie było..żebym musiała tyle stron z rana nadrabiać..:-)
Wronka przykro mi z powodu znajomej. Oj przeżywa się takie rzeczy..
Widzę kwiatuszku, że noc troszkę spokojniejsza. Oby było coraz lepiej

Doskwiera mi już parę dni ból pleców i jest coraz mocniejszy. Nie wysypiam się przez to. Nie mam siły młodego wyciągać z łóżeczka, a karmię już tylko na leżąco. Masażystę od zaraz!!!

Dzień doberek :)

Oj ile tematów się tu od wczorajszego wieczora nazbierło..

Co do różnicy wieku to moja siostra pojawiła sie po 10latach i powiem wam że masakra- jak z innej planety :dry: Dziwne to stwierdzenie o 3-4 latach...:szok: ja mam kuzyna 3lata starszego i od zawsze jestesmy jak brat i siostra- jedyny rozlam byl jak ja miałam 14-16 a on 17-19lat bo ja gówniara z podstawówki a on wielki nastolatek z LO ;-):eek: ....a potem gdy ja miałam 18 to poznał mnie ze swoim najlepszym przyjacielem....i tak oto pojawił się w mym życiu mój kochany małż Ł :-D

My napewno musimy poczekać te rok-półtorej po cc, gdyby nie to to już bym chciała drugie :-) ...Wariatka- dopiero co miała dosyć ciąży a teraz o drugim myśle- jak wspomniałam-wariatka:-):eek::-) Więć narazie no way, ale jak będize bezpiecznie to pewnie długo czekać nei będziemy;-)

13- to Wy już sie o następne staracie?!:szok::szok::szok::-):-):-)super!:-D

Katik, Wronka- ja też chyba niedługo zacałuję Julika na śmierc:-D:-D:-D

Kwiatuszek-cieszę się, że noc lepsza:tak: a moze zamiast mieszanki lepiej zagęścić swoje mleczko jakąś kaszką czy kleikiem czy czymś tam a nie podawac mu mieszankę skoro mas zpokarm?:confused: mleczko mmay jest najlepsiejsze!:tak:

Aga- najlepszego z okazji rocznicy!!!!:tak:

Gosia
- przykro mi że synek tak cierpiał :-(

Co do powrotu do pracy..coż- moja firma upadnie lada miesiąc (obym tylko jeszcze sie choć na trochę wychowawczego załapała) więc i tak zostaje bez pracy :/ pewnie od nowego roku nowej zaczne szukać i się zobaczy wtedy ;)
Kiedyś chciałąm karierę robić ale oczywiście miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle :/ i teraz jestem na szeroko pojętym "etacie mama" ;)

Dobra- lece czytać dalej bo produkcja wre a ja wczraj się nad książką pogrążyłam i się zaległości porobiły u Was :-) do miłego:tak:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!

Dziewczyny ja mam normalnie strach przed karmieniem,a raczej przed tym co będzie po... Maja wymiotowała wczoraj 3 razy, dziś raz. Jadę z nią do lekarza alergologa. Nie wiem czy ten refluks się jakoś leczy...
szkoda mi tej mojej pszczółki.

Aga wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, Wielu wspólnych, pięknych dni razem i duuuuuuuuuuuuuuużo miłości!
Gosieńka biedny Mateuszek, dobrze,że wstał już radosny :)

Miłego dnia kochane!

Aga wszytkiego naj z okazji wytrzymywania ze soba tyle czasu ;-)

13.. ja tez bym chciala drugie...ech... ale moj K. chyba jeszcze nie... ja sie spelniam jako matka i lubie siebie taka, ale trzeba po cesarce poczekac chwilke...

Witam z rana

Padam na twarz po ciężkiej nocy:no:Mateuszek przez pół nocy wymiotował i ból głowy mu niestety nie przeszedł:-(Bidulek tak się męczył, spał w naszej sypialni na siedząco oparty o mnie a ja masowałam mu skronie które tak pulsowały że:szok: Koło 4 rano zasnął na dobre i własnie przed chwilą wstał uśmiechnięty, dzięki bogu dzieci tak szybko zapominają o bólu.

Widzę że o róznicy wieku było.Miedzy moimi chłopakami są trzy lata i jest super :tak: nie zauważyłam aby Emil się uwstecznił .Zauważyłam natomiast że między mną a moim bratem było 5 lat różnicy i miałam z nim słaby kontakt i byłam strasznie zazdrosna , to samo było teraz u nas z Mateuszkiem też miał problem z pogodzeniem się ze nie jest już najmłodszy i też jest 5 lat różnicy między nim a Helenką:tak:Wszystko zalezy od nas rodziców jaki kontakt będa miały nasze dzieci:tak:

Co do przytulania , całowania i noszenia na rękach.
U nas przytulaski zawsze na pierwszym miejscu, dzieciaki wycałowane każdego dnia i nigdy nie pozwalałam aby dziecko się wypłakało brałam na ręce i uspokajałam:tak:
Do dzisiaj jest tak ze jak jestem w szkole u Emilka i on mnie widzi to podbiega i się przytula i mnie całuje:-) nie zwraca uwagi co powiedza koledzy, Mateuszek to samo.

Agnieszka najlepszego z okazji rocznicy :-)

Muszę wypić kawkę bo zasnę na siedząco;-)
Miłego dnia kwietnióweczki:tak:

oj się synek wycierpiał, zdrówka

mlody zjadł o 20 poszedł spac ja sprzatałam łazienkę tak drobiazgowo
wiecie Anthea'i sie naoglądałam :) he he
no i wszytskie swoje cienie, kredeczki, szmineczki, wałeczki itp układaam przy okazji wywaliłam reklamówkę starych kosmetyków itp
no i młody sie obudził o 23:30 jak skończyłam
odłozylam do łozeczka
potem sie w nocy obudził ale nie umiem powiedziec która to była godzina mąz go przyniósł do łóżka nakarmilam, usnelam
i potem pamietam ze jeszcze z raz karmilam no i potem juz rano
mleka nie podalam modyfikowanego bo nie kupilam jeszcze

no to jakiś sukces widzimy na horyzoncie, super, i oby każda następna nocka była coraz spokojniejsza.

Aga wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.

reklama
Ogladnelam ten program na dwojce, o ktorym pisalyscie. Jak dla mnie trzeba mieć albo serce z kamienia, albo zdrowo zryty beret żeby wytrzymac 4h placzu dziecka i go nie przytulic.

Nie wiem jak inteligentni ludzie (a na takich wygladala ta para ktora stosowala metody z lat 50tych) moga sie tak dac manipulowac. hmmmmmm - z reszta chyba wiem - tak im jest poprostu wygodnie. Totalni egoiści i do tego bez serca.

Do góry