reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mary dzięki za info :)
Marylo to są Staffordshire Bull Terriery, czyli stafiki angielskie, nie Amstafy i nie Pitule ;-) Są o połowę od nich mniejsze i nie tak popularne jak inne psy typu bull, za to dużo łatwiejsze w prowadzeniu. To faktycznie bardzo męska rasa, mój TZ chętnie się nimi chwali :-D Ale się uśmiałam dziewczyny z waszej znajomości rasy :-D Moon in Staff to nazwa hodowli ;-):-D:-D

Jsorbek dzięki za pocieszenie :-) W pierwszej ciąży test wyszedł mi pozytywnie dopiero w 6 tygodniu, więc jeszcze jestem bardzo spokojna. Pospieszyłam się za namową kusicielskiej koleżanki. Ale i tak nie jest fajnie zobaczyć tą paskudną krechę wrrrrrrrr :wściekła/y:

No i już mi lepiej :-)

Net mi muli Mary jesteś pilną uczennicą, dziękuję jeszcze raz za wyjaśnienie :-)
dzięki za lekcje :):) no ja sie na tym wogule nie stac i licze na wybaczenie takiej gafy :):)

dzień dobrerek ludziska!!!!!!

kurcze, wczoraj znowu była burza i prądu nie było. ja cie pie**** ileż można grać w chińczyka!!!!!!!!

doczytałam, że pisałyście o pasach. najbezpieczniej jest kupić adapter. polecam ten z BE SAFE. dystrybutorem jest firma, w której kiedyś pracowałam (to tam mnie tak potraktowali bezczelnie) i coś wiem na ten temat. naprawdę warto się zaopatrzyć w to. jednak mimo wszystko bezpieczniej jest z pasami, ale one uciskają brzuszek i nawet hamowanie może doprowadzić do nieszczęścia. adapter sprawia, że pas przechodzi w bezpiecznym miejscu tym samym znosząc niebezpieczeństwo zrobienia krzywdy dzieciątku. jak to jest w reklamie- jeden adapter dwa życia. naprawdę wszystkie badania udowodniły, że ten adapter z BE SAFE jest najlepszy. był nawet prezentowany w programie " Pytanie na śniadanie", chyba w marcu. kupujcie to, wiem że nie jest to tania rzecz, ale nie warto przeliczać życia dziecka na złotówki!!! znam kilkanaście przypadków, kiedy ten adapter uratował życie kobietom i ich dzieciom. i niestety znam też przypadki, gdzie adapter nie był używany (bo na 9 miesięcy się nie opłaca) i albo kobieta nie zapinała wcale pasów, albo właśnie miała zapięte- lepiej być przygotowanym i dbać o malucha. od samego początku ciąży polecam. nie tylko jak brzuszek urośnie

jeszcze doczytałam o wakacjach na malcie.maggy ja uprzedzam, że jak się wybiorę na maltę, to nie pójdę do żadnego hotelu!! rozbiję namiot przed twoim domem i będziesz musiała mnie wpuścić

hope a gdzie jeszcze jeździsz na wystawy? bo ja bym chętnie na taką pojechała.

co jeszcze to zapomniałam. heh

marylka sorki że nie odebrałam, ale miałam ręce uwalane oliwką- babcię masowałam przy świecach, no romantycznie było że hej a potem padł mi telefon i niestety nie miałam go jak podładować, bo prądu nie było. już się zaczęłam zastanawiac, czy Bambucza rachunki popłaciła, bo jakoś często tego prądu nie ma

a tak wogóle to się muszę pochwalić, że moje kociaczki już wczoraj trochę same jadły!!! zrobiłam sobie płatki ryżowe i mi zostały i buby je jadły!! ale się na to rzucały, jak szalone!! no to jesteśmy na dobrej drodze. no i jeszcze jedno- już mam dom dla wszystkich!!! znajomym wcisnęłam 2, a wczoraj byli tacy państwo bo chcieli kotkę dla córki, no ale kocurki to większe pieszczochy, kotki chodzą swoimi drogami raczej no i też tak nieśmiało się zapytałam czy może by 2 nie wzięli a co oni na to? "no, tak się właśnie w tajemnicy przed tatą zastanawiałyśmy czy może od razu 2 nie wziąć, bo będą miały towarzycho no i lepiej się domu będą pilnowały". no to kociaki pod koniec sierpnia lądują w nowych domkach!!!

Hope- ja tam na rasach się nie znam :)))
ale do amstaf-uf troszkę podobne :))

Ogólnie są superaśne i ciekawe czy kiedyś sobie takiego nie sprawię :))

Ewcia i całkiem dobrze rozumujesz :-) Ras psów jest ponad 300, z czego dzielą się na grupy. W tzw. grupie III są terriery a w nich tzw. sekcja II czyli terriery typu bull. Czyli jedna rodzina, do której należą Stafiki (Staffordshire Bull Terrier - rasa angielska), Amstafy (American Staffordshire Terrier - rasa amerykańska) oraz Bullterrier standardowy i miniaturowy (rasa angielska). Więc jak widzisz podobieństwo wyglądu jest uzasadnione, dobrze zauważyłaś. Pitbule nie są uznane za psy rasowe dlatego nie należą do tej rodziny. I już wszystko jasne, myślę :-) Oczywiście mówię tu o psach rasowych, czyli rodowodowych.

Bunia jeżdżę po całej Polsce :-) Najbliższe wrzesień - Warszawa i listopad - Poznań. To już uzależnienie i choroba ;-)

Ostatnia edycja:
hope mi to się najbardziej podoba grupa MOLOSÓW!!!!!!! takie misieeeeeeeeeee!!!!! marzy mi się cane corso!!!

Noo Bunia, CC to wielkie psy, sporo kosztują miesięcznie w utrzymaniu i wymagają doświadczonego przewodnika. Ale ja też mam słabość do dużych cielaków, uwielbiam bullmastiffy. Ale ze względu na gabaryty musiałam pocieszyć się stafikami ;-) I nie żałuję.

MARAN,MARYLKA- dzieki
MARYLKA- bierz leki do konca-jak przerwiesz to dopiero Ci sie rozreguluje:baffled:
HOPE- 5 dni zleci i sie okaze:tak:
EWCIA- dzis dalas czadu -wszystko szybko ogarniete-fajnie-reszte dnia wolne;-)a za chwiel 12.00 i pewnie pomniczek bedzie:tak:

qrcze zapomnialam co chcialam napisac jeszcze:nerd:

jede po zakupy bo mi dzieci chate rozniosa:crazy:
do poniedzialku juz coraz blizej -a w poniedzialek Zuza idzie do przedszkola-bedzie chodzila 3 tyg w sierpniu:tak:

papa,zamelduje sie jak wroce;-)
jade kupic orzechy na endo:tak::-D:-D

Bunia- witam :))

Hope- zapytałam wcześniej ile taki cudak kosztuje??
Nie mogę się na te psiaki napatrzeć :))))
Chyba muszę K. przygotować, że jak będziemy mieć Dzidzię, to jak skończy pół roczku, to sobie takiego sprawimy :))

Mama- nom reszta dnia wolnego, teraz tylko czekam na ten tel. od kamieniarza :))
no i maluję paznokcie :)))
rozmawiałam z K. to powiedział, że rano jak gadał z kamieniarzem, to tamten mówił, że tak przynajmniej 12, moze i być 13, 14...

Ostatnia edycja:
reklama
mama udanych zakupów Mi tu Zosia też chate roznosi :dry: od rana leje deszcz i musimy w domu siedzieć:crazy: a na 12 muszę być z Zosią u lekarza:baffled:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry