- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
maryla86
Fanka BB :)
mary dzięki za info 

no ja sie na tym wogule nie stac i licze na wybaczenie takiej gafy 

dzięki za lekcjeMarylo to są Staffordshire Bull Terriery, czyli stafiki angielskie, nie Amstafy i nie Pitule ;-) Są o połowę od nich mniejsze i nie tak popularne jak inne psy typu bull, za to dużo łatwiejsze w prowadzeniu. To faktycznie bardzo męska rasa, mój TZ chętnie się nimi chwaliAle się uśmiałam dziewczyny z waszej znajomości rasy
Moon in Staff to nazwa hodowli ;-)
Jsorbek dzięki za pocieszenie :-) W pierwszej ciąży test wyszedł mi pozytywnie dopiero w 6 tygodniu, więc jeszcze jestem bardzo spokojna. Pospieszyłam się za namową kusicielskiej koleżanki. Ale i tak nie jest fajnie zobaczyć tą paskudną krechę wrrrrrrrr
No i już mi lepiej :-)
Net mi muli Mary jesteś pilną uczennicą, dziękuję jeszcze raz za wyjaśnienie :-)
B
bunia87
Gość
dzień dobrerek ludziska!!!!!!
kurcze, wczoraj znowu była burza i prądu nie było. ja cie pie**** ileż można grać w chińczyka!!!!!!!!
doczytałam, że pisałyście o pasach. najbezpieczniej jest kupić adapter. polecam ten z BE SAFE. dystrybutorem jest firma, w której kiedyś pracowałam (to tam mnie tak potraktowali bezczelnie) i coś wiem na ten temat. naprawdę warto się zaopatrzyć w to. jednak mimo wszystko bezpieczniej jest z pasami, ale one uciskają brzuszek i nawet hamowanie może doprowadzić do nieszczęścia. adapter sprawia, że pas przechodzi w bezpiecznym miejscu tym samym znosząc niebezpieczeństwo zrobienia krzywdy dzieciątku. jak to jest w reklamie- jeden adapter dwa życia. naprawdę wszystkie badania udowodniły, że ten adapter z BE SAFE jest najlepszy. był nawet prezentowany w programie " Pytanie na śniadanie", chyba w marcu. kupujcie to, wiem że nie jest to tania rzecz, ale nie warto przeliczać życia dziecka na złotówki!!! znam kilkanaście przypadków, kiedy ten adapter uratował życie kobietom i ich dzieciom. i niestety znam też przypadki, gdzie adapter nie był używany (bo na 9 miesięcy się nie opłaca) i albo kobieta nie zapinała wcale pasów, albo właśnie miała zapięte- lepiej być przygotowanym i dbać o malucha. od samego początku ciąży polecam. nie tylko jak brzuszek urośnie
jeszcze doczytałam o wakacjach na malcie.maggy ja uprzedzam, że jak się wybiorę na maltę, to nie pójdę do żadnego hotelu!! rozbiję namiot przed twoim domem i będziesz musiała mnie wpuścić
hope a gdzie jeszcze jeździsz na wystawy? bo ja bym chętnie na taką pojechała.
co jeszcze to zapomniałam. heh
marylka sorki że nie odebrałam, ale miałam ręce uwalane oliwką- babcię masowałam przy świecach, no romantycznie było że hej
a potem padł mi telefon i niestety nie miałam go jak podładować, bo prądu nie było. już się zaczęłam zastanawiac, czy Bambucza rachunki popłaciła, bo jakoś często tego prądu nie ma
a tak wogóle to się muszę pochwalić, że moje kociaczki już wczoraj trochę same jadły!!! zrobiłam sobie płatki ryżowe i mi zostały i buby je jadły!! ale się na to rzucały, jak szalone!! no to jesteśmy na dobrej drodze. no i jeszcze jedno- już mam dom dla wszystkich!!! znajomym wcisnęłam 2, a wczoraj byli tacy państwo bo chcieli kotkę dla córki, no ale kocurki to większe pieszczochy, kotki chodzą swoimi drogami raczej no i też tak nieśmiało się zapytałam czy może by 2 nie wzięli a co oni na to? "no, tak się właśnie w tajemnicy przed tatą zastanawiałyśmy czy może od razu 2 nie wziąć, bo będą miały towarzycho no i lepiej się domu będą pilnowały". no to kociaki pod koniec sierpnia lądują w nowych domkach!!!
kurcze, wczoraj znowu była burza i prądu nie było. ja cie pie**** ileż można grać w chińczyka!!!!!!!!

doczytałam, że pisałyście o pasach. najbezpieczniej jest kupić adapter. polecam ten z BE SAFE. dystrybutorem jest firma, w której kiedyś pracowałam (to tam mnie tak potraktowali bezczelnie) i coś wiem na ten temat. naprawdę warto się zaopatrzyć w to. jednak mimo wszystko bezpieczniej jest z pasami, ale one uciskają brzuszek i nawet hamowanie może doprowadzić do nieszczęścia. adapter sprawia, że pas przechodzi w bezpiecznym miejscu tym samym znosząc niebezpieczeństwo zrobienia krzywdy dzieciątku. jak to jest w reklamie- jeden adapter dwa życia. naprawdę wszystkie badania udowodniły, że ten adapter z BE SAFE jest najlepszy. był nawet prezentowany w programie " Pytanie na śniadanie", chyba w marcu. kupujcie to, wiem że nie jest to tania rzecz, ale nie warto przeliczać życia dziecka na złotówki!!! znam kilkanaście przypadków, kiedy ten adapter uratował życie kobietom i ich dzieciom. i niestety znam też przypadki, gdzie adapter nie był używany (bo na 9 miesięcy się nie opłaca) i albo kobieta nie zapinała wcale pasów, albo właśnie miała zapięte- lepiej być przygotowanym i dbać o malucha. od samego początku ciąży polecam. nie tylko jak brzuszek urośnie

jeszcze doczytałam o wakacjach na malcie.maggy ja uprzedzam, że jak się wybiorę na maltę, to nie pójdę do żadnego hotelu!! rozbiję namiot przed twoim domem i będziesz musiała mnie wpuścić

hope a gdzie jeszcze jeździsz na wystawy? bo ja bym chętnie na taką pojechała.
co jeszcze to zapomniałam. heh

marylka sorki że nie odebrałam, ale miałam ręce uwalane oliwką- babcię masowałam przy świecach, no romantycznie było że hej

a tak wogóle to się muszę pochwalić, że moje kociaczki już wczoraj trochę same jadły!!! zrobiłam sobie płatki ryżowe i mi zostały i buby je jadły!! ale się na to rzucały, jak szalone!! no to jesteśmy na dobrej drodze. no i jeszcze jedno- już mam dom dla wszystkich!!! znajomym wcisnęłam 2, a wczoraj byli tacy państwo bo chcieli kotkę dla córki, no ale kocurki to większe pieszczochy, kotki chodzą swoimi drogami raczej no i też tak nieśmiało się zapytałam czy może by 2 nie wzięli a co oni na to? "no, tak się właśnie w tajemnicy przed tatą zastanawiałyśmy czy może od razu 2 nie wziąć, bo będą miały towarzycho no i lepiej się domu będą pilnowały". no to kociaki pod koniec sierpnia lądują w nowych domkach!!!

Hope
podwójna mama :-)
Hope- ja tam na rasach się nie znam))
ale do amstaf-uf troszkę podobne)
Ogólnie są superaśne i ciekawe czy kiedyś sobie takiego nie sprawię)
Ewcia i całkiem dobrze rozumujesz :-) Ras psów jest ponad 300, z czego dzielą się na grupy. W tzw. grupie III są terriery a w nich tzw. sekcja II czyli terriery typu bull. Czyli jedna rodzina, do której należą Stafiki (Staffordshire Bull Terrier - rasa angielska), Amstafy (American Staffordshire Terrier - rasa amerykańska) oraz Bullterrier standardowy i miniaturowy (rasa angielska). Więc jak widzisz podobieństwo wyglądu jest uzasadnione, dobrze zauważyłaś. Pitbule nie są uznane za psy rasowe dlatego nie należą do tej rodziny. I już wszystko jasne, myślę :-) Oczywiście mówię tu o psach rasowych, czyli rodowodowych.
Bunia jeżdżę po całej Polsce :-) Najbliższe wrzesień - Warszawa i listopad - Poznań. To już uzależnienie i choroba ;-)
Ostatnia edycja:
B
bunia87
Gość
hope mi to się najbardziej podoba grupa MOLOSÓW!!!!!!! takie misieeeeeeeeeee!!!!! marzy mi się cane corso!!!
Hope
podwójna mama :-)
Noo Bunia, CC to wielkie psy, sporo kosztują miesięcznie w utrzymaniu i wymagają doświadczonego przewodnika. Ale ja też mam słabość do dużych cielaków, uwielbiam bullmastiffy. Ale ze względu na gabaryty musiałam pocieszyć się stafikami ;-) I nie żałuję.
mama05
prrrryy szaaaalona :))
MARAN,MARYLKA- dzieki
MARYLKA- bierz leki do konca-jak przerwiesz to dopiero Ci sie rozreguluje
HOPE- 5 dni zleci i sie okaze
EWCIA- dzis dalas czadu -wszystko szybko ogarniete-fajnie-reszte dnia wolne;-)a za chwiel 12.00 i pewnie pomniczek bedzie
qrcze zapomnialam co chcialam napisac jeszcze
jede po zakupy bo mi dzieci chate rozniosa
do poniedzialku juz coraz blizej -a w poniedzialek Zuza idzie do przedszkola-bedzie chodzila 3 tyg w sierpniu
papa,zamelduje sie jak wroce;-)
jade kupic orzechy na endo

MARYLKA- bierz leki do konca-jak przerwiesz to dopiero Ci sie rozreguluje

HOPE- 5 dni zleci i sie okaze

EWCIA- dzis dalas czadu -wszystko szybko ogarniete-fajnie-reszte dnia wolne;-)a za chwiel 12.00 i pewnie pomniczek bedzie

qrcze zapomnialam co chcialam napisac jeszcze

jede po zakupy bo mi dzieci chate rozniosa

do poniedzialku juz coraz blizej -a w poniedzialek Zuza idzie do przedszkola-bedzie chodzila 3 tyg w sierpniu

papa,zamelduje sie jak wroce;-)
jade kupic orzechy na endo

ewcia3004
Nadzieja umarła...
Bunia- witam
)
Hope- zapytałam wcześniej ile taki cudak kosztuje??
Nie mogę się na te psiaki napatrzeć
)))
Chyba muszę K. przygotować, że jak będziemy mieć Dzidzię, to jak skończy pół roczku, to sobie takiego sprawimy
)
Mama- nom reszta dnia wolnego, teraz tylko czekam na ten tel. od kamieniarza
)
no i maluję paznokcie
))
rozmawiałam z K. to powiedział, że rano jak gadał z kamieniarzem, to tamten mówił, że tak przynajmniej 12, moze i być 13, 14...
Hope- zapytałam wcześniej ile taki cudak kosztuje??
Nie mogę się na te psiaki napatrzeć
Chyba muszę K. przygotować, że jak będziemy mieć Dzidzię, to jak skończy pół roczku, to sobie takiego sprawimy
Mama- nom reszta dnia wolnego, teraz tylko czekam na ten tel. od kamieniarza
no i maluję paznokcie
rozmawiałam z K. to powiedział, że rano jak gadał z kamieniarzem, to tamten mówił, że tak przynajmniej 12, moze i być 13, 14...
Ostatnia edycja:
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: