reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

u nas ze stu kaszek maly w koncu wybral sobie ulubioną: bobovity mleczna kaszka manna, jest dosc slodka, tylko moj maluch nie zna kaszek smakowych bo ja dodaje do nich owocki wiec mam mniejszy wybor kaszek.

Etna a ja podaję tez owoce do smakowych kaszek, np. do malinowej banana i mała nie wydziwia, co prawda nie mieszam.

reklama
U nas mimo wprowadzenia kaszki na śniadanie mamy pierwsze mleczko ok 5:30 i coś czuję że tak po prostu zostanie na jakiś czas :sorry:
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak;
5:00-5:30 - od 180ml do 240ml mleka (zaleznie od apetytu)
9:00 - śniadanko tj kaszka ryzowa smakowa na mleku z otrębami -ok 200ml (dla dzieci po 8m-cu - milupa wholegrain multicereal)
12:30 - 200ml zupki z samych warzyw
15:30 - 200ml obiadek
18:00-18:30 - 150ml kaszki manny z owocami
20:00 - ok 200ml mleka

No i co o tym myslicie?? :dry:

Mary mój zaczął od jakiegoś czasu jeść ok 180 ml mleczka z kaszką, pewnie i więcej by wciągnął ale jak poczuje dno w butli już dalej nie chce.
U mnie mniej więcej tak
6-7 mleko 180 ml
9-10 kaszka z mleczkiem 180 ml
13-14 czasem 15 (zależy od snu) obiadek
za 2h mleko 180
ok 20 mleko z kaszką 180 ml

edit. ps. od kiedy jemy większe ilości w ciągu dnia mleko w nocy jest tylko raz ok 2 - 180 ml yupi!!!

W między czasie świerze owoce i zastanawiam się gdzie tutaj wcisnąć deserek, on w sumie mało go zjada więc jako odrębnego posiłku nie zastąpi ale jakby sinlac z owocami? Może po obiadku, ale to już by była 3 kaszka w ciągu dnia.

Ostatnia edycja:
u nas roznie ... czasem idzie spac 19 pozniej budzi sie ok23 a jak nie to karmie na spiocha jak ide spac tez ok 23 i potem od jakiegos czasu przed 3 i po 5 i spi do ok. 7.30 a wczesniej mimo ze jadl 19 i 23 to pozniej budzil sie 1 3-4 5-6 i po 7 wstawal ostatnio bvybla noc ze jadk o 23 i wstal ok.6 to nie wiedzialam czy wstawal czy nie pamietam :D

reklama
Mary mój zaczął od jakiegoś czasu jeść ok 180 ml mleczka z kaszką, pewnie i więcej by wciągnął ale jak poczuje dno w butli już dalej nie chce.....
Ja chętnie bym przemyciła troche kaszki w butelce z mlekiem, ale moja Marysia chyba jest leniuszkiem pod tym względem. Nawet mleka z minimalna ilością kleiku ryżowego nie chce ciągnąć. Marysia jest niejadkiem jeżeli chodzi o kaszke we wszelakich postaciach. Jakies wskazówki jak ją do tego jedzenia / picia przekonać?

Do góry