reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, on je ostatnio 3 razy mleko, rano 100-150ml, w południe też ok 150ml i na noc kaszkę jakieś 200-220ml, do tego obiadek od pół do całego słoiczka i ok pół słoiczka owoców, dużo pije herbatki i soczków, jeśli o wagę chodzi to w 3 tyg przybrał 310g i pediatra nic na to nie powiedziała....

reklama
Hej
jutro zaczynamy już 3 tydzień pracy, póki co jest oki:) ale nie chce mi sie już, jak siedziałam w domu to marzyłam o pójściu do pracy, a teraz po mału mi się nie chce:/
eh kobieta zmienna jest:)
my też około 500 ml wypijamy i niby przybieramy okey, ale pediatra powiedziala że powinna minimum 800-no ale na sile jej nie wepchnę:/

a my mamy już 6 miesięcy:)

Dziewczyny, on je ostatnio 3 razy mleko, rano 100-150ml, w południe też ok 150ml i na noc kaszkę jakieś 200-220ml, do tego obiadek od pół do całego słoiczka i ok pół słoiczka owoców, dużo pije herbatki i soczków, jeśli o wagę chodzi to w 3 tyg przybrał 310g i pediatra nic na to nie powiedziała....

jesli pije duzo soczkow to moze sie nimi zapycha - pamietaj ze jednak sa one troche kaloryczne. moze ogranicz soki, dawaj raczej sama wode i tak jak pisalam na watku o karmieniu sprobuj podawac wieksza porcje ale co ok 4 godziny.

gratulacje wszystkim 6-miesieczniakom :)

Myszowata zacznij liczyc ile Ci mały je na DOBE bo mi dziennie pije 500-600 a w nocy z 200... i jest OK jak dajesz mu herbatki i pije i nie płacze to myśle, ze jest OK. Nikodem przez pierwsze 2,5 mies swojego zycia był zarłokiem a teraz...mleko jest bo jest bez niego też jest ok ;-) ja daje czasem chłodniejsze i faktycznie wypije wiecej poza tym nie ma reguły na to zarcie bo wczoraj zjadł 130 wieczorkiem a godzine pozniej 160 ;O

w ogole to witajcie.
Ł. ukradł mi małego na połdnia mam robic co chce ale coooooo zaraz ogarne chatkę siebie i koniec :) nie ma go chwile a ja juz tesknie i mysle czy wszystko okej....;-)

Bartuś jest najstarszy wsio naj z okazji bycia półroczniakiem...toz to dorosły facet:D:D

o nie nie nie Bartuś nie jest najstarszy, my jesteśmy o jeden dzień:p
moc buziaków dla wszystkich półroczniaków:*****

jesli pije duzo soczkow to moze sie nimi zapycha - pamietaj ze jednak sa one troche kaloryczne. moze ogranicz soki, dawaj raczej sama wode i tak jak pisalam na watku o karmieniu sprobuj podawac wieksza porcje ale co ok 4 godziny.

gratulacje wszystkim 6-miesieczniakom :)
no wiem, że może nasycić się sokiem, ale ja daje mu soki jak nie chce mleka, żeby cokolwiek mi wypił:-(

Witam!

Wszystkim półroczniakom dużo, dużo zdrówka i uśmiechów na każdy dzień!

My byliśmy dziś zaliczyć szybką kąpiel nad jezorkiem bo oczywiście cały czas się chmurzyło i nawet troszeczkę pokropiło a na wieczór słońce:baffled:

Kurczę jutro poniedziałek, znów trzeba podjąć wyzwania echhh:sorry:

Czasem zaszyłabym się u rodziców na wsi i nie odbierała żadnych tel. bo tam z zasięgiem kiepsko:-)

Marcel kochany, śmieszek mój mały. Z jedzeniem tfu, tfu żadnych problemów, wcina aż miło.

reklama
jak ten czas leci- jeju mamy juz poł-roczniaczki -fajnie a nim sie spostrzeżemy będzie roczek albo dwa ;)

Bylismy na imieninach prababci Alanka ale krotko bo byl moj wujo - za ktorym wrecz "przepadam " - i trzeba bylo szybko zmykać. U mnie grzmi gdzies daleko ale dalej parówa.

Do góry