reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie ale moje dziecie sie popsulo:baffled: nie mam przez to czasu na nic - tylko ręce i jeszcze raz ręce:wściekła/y: Normalnie zasypia tylko i wyłacznia na moich raczkach i jak jej nie biore na rece to dosłownie takich spazów dostaje a ślepia ma malutkie ze spać sie chce:-( Tak płacze ze az dusi sie ale to jest jej terroryzm bo biore na rece to tylko głeboki wdech bierze i od razu spokój i idzie psac a ja odkładam to od nowa histeria:baffled:
a ja taka wytrwała nie jestem bo po 10 min biore i usypiam ja na rekach:sorry: i tak od weekndu:wściekła/y:teraz juz płącze ok 15 min ja tylko jej daje smoczka, przytulanka i wychodze ale serce mi sie kraje!!! pllakac mi sie samej chce:-(

Boje sie co bedzie na chrzcinach bo jak tak zacznie płakac to armagedon dosłownie:sorry: apropo chrzcin czy prałyście ubranka do chrztu?? bo moja sukieneczka jest mega falbanista i boje jej sie uprac:confused2: a ile płaciliscie za torcik??

Ostatnia edycja:
reklama
My po szczepieniu. Mala wazy 6,900 i ma 69cm :) Zniosla to dzielnie ale teraz troche marudzila az musialam ja wczesniej wykompac i polozyc spac. Teraz juz zasypia! A ja ide robic zapiekanki mniiammmmm:)
Polusia na mojej wiosce tez zawsze brak pradu jak jest burza niestety i mimo, ze ogrzewanie na gaz to bez produ i tak piec nie ruszy :(
Moni27 dobrze, ze z Olenka wszytko ok. Zgodzisz sie ze mna, ze Olenki to super dziewczyny??:)
Fiolkowa trzymam kciuki. Kubus juz niedlugo bedzie smigal na wycieczki z mamusia:)
Mysza gratuluje zabka. Poprosilam pielegniarke, zeby sprawdzila co tam u Oli w buzce slychac ale narazie jeszcze nic, wiec czekamy cierpliwie:)

Aa i mozemy juz czestowac Ole doroslym jedzonkiem:)

no maly jeszcze raz zrobil taką rzadką zieloną kupe tak kolo 15 a potem juz byl spokoj, a ja mu dzisiaj jeszcze dalam tego sosku i wypil ze 30 ml, no nic zobaczymy co bedzie jutro, kupilam kleik ryzowy i na wszelki wypadek dodalam dwie miarki do wieczornego mleka

kupilam dzis ubranko do chrztu, kosztowało mnie to jakies 130 zł bo kupilam oddzielnie kazda czesc jakos nie bylo nic takiego w zestawie zlozonego kupilam spodnie siwe sztruksowe i koszule elegancką białą w taką krateczke siwo fioletową no i body biale z krotkim rekawikiem zeby byly pod ta koszulke, teraz mi sie nie chce fotek cykac, ale jak juz bedziemy po chrzcinach to wkleje jakies zdjecie z chrzcin
no i nakupilam mu pelno zarelka i soczkow :) teraz nie mam czasu mu osobno gotowac wiec bedzie jadl sloiczki

brzdąc juz chyba zasnął to jade szybciutko do panoramy jeszcze po zakupy i do naszego poprzedniego mieszkania poczte sprawdzic bo moze jakiess awizo do mnie przyszslo a ju 1,5 tygodnia tam skrzynki nie sprawdzałam

no i udalo nam sie zwrocic te nieszsczęsne listwy przypodlogowe :) teraz mozemy kupic inne i w koncu je zamontowac :)

MArti 8 jakie kwalifikacje trzeba posiadac by zatrudnić się w żłobku, tylko medyczne wykształcenie wchodzi w gre?
ja tez mam juz złozone podanie o urlop wychowawczy, głównie z tego powodu , iż po przeprowadzce mam do pracy 2h w jedna strone, a pracuje od 10 d0 18 więc w domu byłąbym po 20.00 , a o tej godzine moja córcia już spi, więc wogóle nie widywałabym jej w tygodniu, no moze rano pół godziny:(, narazie do konca listopada 2011 mam wolne, potem trzeba bedzie cos wymyslec, bo pewnie trudne to bedzie finansowo

Moje dziecię jakieś dziwne dzisiaj. Zasnąl przed 19 i śpi twardo. Ciekawe do której pośpi. Nic takiego męczącego nie robilismy dzisiaj. A niech śpi hehe :D Ja dzisiaj nakupiłam słoiczków. Zaszalałam nieźle. M tylko patrzał i oczka wielkie miał hehe Kupiłam pake bodów (5 sztuk) i pajacyki (3 sztuki) w Tesco. Zobaczyłam te pajacyki a konkretnie jedna sztuke w sklepiej i jak dojechalismy do domku patrze a tam były zwinięte rampersiki z kapturkiem hehehe na rozmiar 74 hehehehhe ale sie ucieszyłam ;)
dronka życze dużo cierpliwości :) Franko też miał takie histerie jak mu ząbki wychodziły. Biedny płakał i tylko na rekach u mnie;/ Ja płaciłam za torcik 56 zł. Taki dla 11 osób zrobiła i spokojnie starczyło:) Miałam napis "W dniu Chrztu św Franka" i niebieskie kwiatuszki:) Taki zwyczajny:) Śmietankowy z jagodami mniaaaaaaam
nesiaa Twoja Oleńka to dzielna dziewczyna:)
fiolkowa nawet nie bedziesz wiedziala kiedy a juz w autku z egzaminatorem będziesz jechać hehe tak ten czas leci:)

Witam sie dopiero.Dzisiaj bylismy u kardiologa.Bartus był wazony mierzyli cisnienie i serduszko_Operacja bedzie 20 wrzesnia,ale predzej do nas zadzwonią zeby szybcij sie wstawic i przygotowac synka.Bartus wazy 7045.Beda go tym razem otwierac przez klatke piersiwa bardzo sie boje o mojego synusia i mam nadzieje ze to ostatnia operacja.Tyle jezdzenia było ze Bartus taki jakis nie spokojny był,teraz sobie rozmawia na łózku,ale powinien juz spac.

wreszcie czas dla siebie:) Pola zjadła 260 mleka z kaszką i śpi już a Julka ogląda jeszcze bajkę i też myka do spania.
byłam dziś sama na zakupkach i zamiast dla siebie coś kupić to owszem kupiłam ale dla dziewczynek. w carefure duże promocje dla naszych dzieciaków.
Fiołkowa oj to już niedługo sama będziesz pomykała po mieście bryką :) trzymam kciuki oby jak najszybciej.
mysza gratki ząbka:)
Dronka ja za tort płaciłam jakieś 70 zł. był cały na biało z napisem: chrzest święty Poli. smak był śmietanowo-truskawowy. Pycha:) Ja prałam suknię Poli.
Moni dobrze że z malutką wszystko dobrze, my mamy to mamy strasznie stresujące życie.

Witam sie dopiero.Dzisiaj bylismy u kardiologa.Bartus był wazony mierzyli cisnienie i serduszko_Operacja bedzie 20 wrzesnia,ale predzej do nas zadzwonią zeby szybcij sie wstawic i przygotowac synka.Bartus wazy 7045.Beda go tym razem otwierac przez klatke piersiwa bardzo sie boje o mojego synusia i mam nadzieje ze to ostatnia operacja.Tyle jezdzenia było ze Bartus taki jakis nie spokojny był,teraz sobie rozmawia na łózku,ale powinien juz spac.

madzia dacie radę, bartuś to silny chłopiec i jestem pewna, że będzie wszystko dobrze.

reklama
No i padła:-) Pierwszy raz sama zasneła od narodzin ...zdarzało sie pare razy w dzien samej usnac ale to na palcach 1 reki moglam policzyc te wyjątki:sorry: zajęło to ponad pol godziny ale tak dłuej byc nie moglo-2 dni próbowalam usypiac samodzielnie ale jak miala spazmy juz to bralam na rece bez kolysania-zmiana dla niej bo zawsze bujałam :sorry:by ja uspokoic i jak sie wyciszala to odkladalam to bylo jescze gorzej a dzis konsekwentnie dawlam tylko smoka i przytulanka i padla:rofl2:

Ja za sukieneczke zaplacilam 120 ale dodataki kosztowaly 90zł - qrna tak jak w sukni slubnej suknie kosztuje swoje a dodatki parwie tyle samo:szok: wrrrrr

Wiolineczka tez mam ten problem bo mnie by ni ebylo 10godz a jak bym wroicla do parcy i musze tez cos wymyslic do konca listopada:-( złobek prywatny 1480 + pieluchy + karta miejsca 68zł lub nianka jak bym cudem znalazła za 2000 to by nic mi parwie nie zostalo wiec chyab wychowaczy zostaje:eek:

Moni27 dobrze ze wszytko wporzadku z córcia

Pamietam ze dyskusja byla nian ale u nas byle studentka (ni eobrażając nikogo) bierze 10 zł za godz i przeliczywszy to 10złx10godzXśrednio20 dni roboczych to = 2000zl:szok: Moja koleznka przeszczesliwa ze znalzla za 10 zł dziewczyne tylko ona na 7 godz dziennie ma. I zgadzam sie ze niania to luksus wiec nie kazdego stac ... sama bym dzieckiem sie dodtkowo zajela za takie pieniadze:-D

Marti w jakim złobku pracujesz ?? Panstwowy czy prywatny??

Ostatnia edycja:
Do góry