reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Łóżeczka dla naszych maluchów

reklama
Mamuśki,czy wy już kupiłyście łóżeczka dla swoich maluchów??
Tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie jeszcze?? :/

Efinka ja nie kupiłam jeszcze, kupię po 16 września, bo właśnie kończymy pokoik dla Leośka, i zaraz będzie malowanko i już potem z górki.
Poza tym 15 września mam wizytę i na niej ma się okazać czy się wszystko unormowało.
Póki co mam wszystko upatrzone i wybrane, wystarczy kliknąć żeby kupić.

efinka my jakieś 2-3 tygodnie temu kupiliśmy łóżeczko drewniane i turystyczne. Oczywiście są zapakowane i czekają do listopada. Myślę, że to nie jest za wcześnie na takie zakupy bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy (przedwczesny poród, jakieś komplikacje czy coś podobnego) i nie będzie czasu ani możliwości na takie zakupy.jest to też dobre rozwiązanie ze względów finansowych. My kupujemy rzeczy dla maluszka powoli od początku ciąży żeby koszty wyprawki się rozłożyły. Oczywiście jest to moja opinia na ten temat i tylko wyraziłam swoje zdanie :-)

Mamuśki,czy wy już kupiłyście łóżeczka dla swoich maluchów??
Tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie jeszcze?? :/

Moje też już kupione, ale na razie czeka w kartonie aż się pokoik pomaluje.
Także może w przyszłym tygodniu już je skręcimy.

A ja zamówiłam pościel, wczoraj dotarła. Jest śliczna :)
Zobacz załącznik 275936

Cudna ta pościel.

Tutaj macie link do tej pościeli...choć na allegro jest tego sporo bo można kupić w zestawie z baldachimem lub bez.
KUBUŚ DISNEY POŚCIEL 3-EL.90 x 120 NOWOŚĆ CUDO (1183281769) - Aukcje internetowe Allegro

A ja pościeli nie kupuję wcale. Mam 2 ochraniacze a maluchy będą spały na poczatku w rożkach, później w śpiworkach i mam dla nich mega grube koce. dzieś wyczytałam i przyjaciółka mająca dziecko z grudnia powiedziała mi że mało się przydaje pościel na początek. Miałam mnóstwo wątpliwości ale w końcu tak zdecydowałam

Sliczna ta posciel.. ixidixi czytałam opis produktu na allegro i nie wiem czy dobrze zrozumiałam...Czy w skład kompletu wchodzi tez poduszka i kołderka czy same pościele?

reklama
Sliczna posciel z kubusiem :) a i z prosiaczkiem z Myszy linka mi sie podoba.

My mamy kolyske juz naszykowana, ale nie poscielona. Jak leze w lozku na lewej stronie to mam na nia widok i sobie rozmyslam :) narazie mieszka w niej przytulaczek dla dzidzi i konik morski z fisher price (a pewnie jak nie patrze to tez nasz kot, choc mam nadzieje, ze jest grzeczny i tam nie wlazi).

Moim zdaniem nie jest za wczesnie ale wszystko zalezy od tego czy sie ma miejsce i jakie sa plany co do pokoiku, bo jak w planach remonty i malowanie to mozna poczekac.. ale ja chce maksymalnie miesiac przed terminem wszystko miec naszykowane, kupione, ustawione i wyprane, zeby ostatni miesiac odpoczywac spokojnie.

Do góry