reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Łóżeczka dla naszych maluchów

My mamy kolyske juz naszykowana, ale nie poscielona. Jak leze w lozku na lewej stronie to mam na nia widok i sobie rozmyslam :) narazie mieszka w niej przytulaczek dla dzidzi i konik morski z fisher price (a pewnie jak nie patrze to tez nasz kot, choc mam nadzieje, ze jest grzeczny i tam nie wlazi).

he he a on ma nadzieję, że nigdy się nie dowiesz ;-) Wiem coś o tym :)

A ja pościeli nie kupuję wcale. Mam 2 ochraniacze a maluchy będą spały na poczatku w rożkach, później w śpiworkach i mam dla nich mega grube koce. dzieś wyczytałam i przyjaciółka mająca dziecko z grudnia powiedziała mi że mało się przydaje pościel na początek. Miałam mnóstwo wątpliwości ale w końcu tak zdecydowałam

ja też nie kupuję pościeli, mam śpiworki, ochraniacze i kupie gruby kocyk akrylowy.

reklama
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje...ale nie miałam kiedy :) Robię ręcznie biżuterie i znajoma chciała naszyjnik + kolczyki na ślub.. ufff.. moje plecy..

A ta pościel to dokładny link: KUBUŚ DISNEY POŚCIEL 8 - EL. NAJNOWSZE WZORY HIT (1191597128) - Aukcje internetowe Allegro

W skład wchodzi pościel+ wypełnienie, baldachim+stelaż+kokarda i prześcieradelko.. no i zagłówek

Dziewczyny, gatunek I klasa :D pościel jest cudowna i ten baldachim z takiego fajnego szyfonku, lekko karbowanego (tego nie widać na tych zdjęciach). Jakby któraś chciała to zrobię zdjęcie z bliska:-)

Ajj szukałam takiej pościeli pod czerwca.. bo wszystkie te na allegro i w sklepie wydawały mi się na jedno kopyto.. a ta jest inna:-p:rofl2:

Ja jutro jadę po łóżeczka do znajomych :) Dopiero jak je zobaczę to będę myślała nad resztą do nich.
Też się zastanawiałam czy ma sens od razu kupowac pościel ale w końcu kupię. I tak mnie nie minie i tak. Najwyzej przez pierwszy czas będzie sobie leżała a ja będę spokojniejsza że ją mam.

a co myślicie o materacykach z IKEI?

Pani w sklepie z materacami polecała właśnie z pianki, bo podobno gryczane i kokosowe mogą uczulać..

Efinka, super zestaw i za niezłą cenę. Śliczna ta pościel, też chcę kupić taką z haftem. Jakoś mi ta aukcja umknęła, dzięki :))

reklama
a co myślicie o materacykach z IKEI?

Pani w sklepie z materacami polecała właśnie z pianki, bo podobno gryczane i kokosowe mogą uczulać..

lasotka sama niedawno wałkowałam po sklepach ten temat i z tego co udało mi się dowiedzieć to uczulenie dotyczy jedynie ułamka % dzieci i zdarza się niezwykle rzadko. Poza tym sprzedawca uzmysłowił mi że bardzo ważna jest ta część gryczna, bo pobudza jakby krążenie u takie leżącego dzidziusia a to niezwykle ważne.
I dodał jeszcze żartobliwie, że albo materacyk z gryką albo gryzący sweter trzeba będzie dzidzi ubierać :-)
I ja włąśnie wzięłam taki pianka i gryka.

Co do lateksowych to podobno przy takich małych dzieciach i tak nie spełniają swojej funkcji i warto w nie zainwestować dopiero przy wymianie łóżeczka na większe.

Do góry