reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Łóżeczka dla naszych maluchów

U mnie łóżeczko też będzie stało narazie w sypialni, więc dobieram wszystko pod kolor sypialni. Później zamierzamy przenieść maluszka do drugiego pokoju, który właściwie jest podobny kolorystycznie do naszego, więc nie będzie problemu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja dalej nie wiem które lepsze, drewniane czy turystyczne. widzę że zdania podzielone i nic z tego nie można wywnioskować.
Podobają mi się drewniane, Drewex, Klupś ale znowu to obijanie się dziecka o barierki mnie przeraża... niby są ochraniacze- ale zwolenniczki turystycznych piszą że ochraniacze zjeżdżają...

akurat o drewexach i klupsiach słyszałam bardzo negatywne opinie - między innymi, że jest baaaardzo dużo reklamacji. Ja kupuję drewniane, te turystyczne, nawet z lepszych, sprawiają wrażenie mało stabilnych. Czytałam trochę na różnych forach i szukam fajnego bukowego, ponoć trwalsze są i lepiej znoszą skaczące dzieci ;-) .

Ja wolę drewniane łóżeczko i takie kupimy. Co do ochraniaczy to nie spotkałam się z opinią żeby zjeżdżały, przynajmniej wśród znajomych mam. Trzeba je mocno przywiązać:-) i powinny się trzymać, nie?:happy:

a ja dalej nie wiem które lepsze, drewniane czy turystyczne. widzę że zdania podzielone i nic z tego nie można wywnioskować.
Podobają mi się drewniane, Drewex, Klupś ale znowu to obijanie się dziecka o barierki mnie przeraża... niby są ochraniacze- ale zwolenniczki turystycznych piszą że ochraniacze zjeżdżają...
My kupilismy drewniane, ale mysle ze jak ktos sie decyduje na turystyczne jako glowne lozeczko to warto kupic jedno z tych lepszych i mysle ze tez bedzie sie bardzo dobrze sprawowalo. Widzialam takie z Graco i wygladaja bardzo fajnie i sa dosc stabilne.

ja byłam prawie pewna, że kupie graco turystyczne, do czasu jak okazało się, ze jest tam składany materacyk o grubosci i strukturze kartonu,i nie ma opcji dokupienia materaca normalnego ,bo graco ma niestandardowy wymiar.koleżanka niby podkładała gruby koc jeszcze, ale ja mysle, że to nie służy dobrze kręgosłupowi no i zamówiłam drewniane łozeczko i lateksowy materac.

Kusi mnie ceną łóżeczko z Ikei, tylko nie wiem czy da się bez tych wyjmowanych szczebelków...

właśnie z tymi szczebelkami to też coraz więcej łóżeczek nie ma takiej opcji... a bukowe są śliczne, zupełnie inaczej wyglądają niż sosnowe... Chyba takie kupimy, drewniane to w ogóle taki mebelek... sama w turystycznym bym nie chciała spać :) i tylko te drogie z turystycznych wyglądają w miarę stabilnie. cd. Drewexu to tu widziałam że nawet dziewczyny kupowały od nich, podoba mi się Kuba 3 - ale drogi, widziałam bukowe tańsze. Łóżeczek jest tysiące a i tak nie ma co wybrać

reklama
Ja wciąż czekam na łóżeczko z drewnostylu - napięcie rośnie :-) Zastanawiamy się jeszcze nad dokupieniem łóżeczka dostawnego - Łóżeczko dostawne Bedside Crib | LuluBaby - Łóżeczka i meble dla dzieci Troll Nursery w Askocie kosztuje 750zł, z materacem i pościelą 900zł. strasznie mi się podoba, potem może pełnić funkcję ławeczki, a na pewno będę chciała spać z Małym. Co Wy na to? Widziałyście może inne opcje łóżeczek dostawnych?

Do góry