reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam sie o poranku. Ali obudzil sie o 4, dalam mu smoka i zasnal, po polgodzinie obudzil sie z rykiem, kupki takie papkowate-czyzby zeby? Zjadl mleko i spal do 7.30
Ixi pewnie doczekac sie nie mozesz maluszka-braciszka

reklama
cześć dziewczyny:-)
misia92 gratulacje chlopczyka:-)
clio ja przez takie naturalne 'wspomaganie' trafilam na porodówkę, ale i tak się wszystko wyhamowało, leżałam tam 5dni i potem wywolywali, w 38.tyg. (miałam za duże rozwarcie, zeby wyjsc do domu, a 0 skurczy żeby zacząc rodzic:-) )

od kiedy można zaczac ćwiczyć po porodzie?

Conf po 6 tyg chyba spokojnie można tylko może nie forosować się za bardzo.
Eizka ja mam zawszeslomiany zapal do takich rzeczy :zawstydzona/y:;-)
Ixi no pewnie moment przeprowadzki będzie ciężki ale napewno sobie poradzicie ;-)

cześć dziewczyny:-)
misia92 gratulacje chlopczyka:-)
clio ja przez takie naturalne 'wspomaganie' trafilam na porodówkę, ale i tak się wszystko wyhamowało, leżałam tam 5dni i potem wywolywali, w 38.tyg. (miałam za duże rozwarcie, zeby wyjsc do domu, a 0 skurczy żeby zacząc rodzic:-) )

od kiedy można zaczac ćwiczyć po porodzie?
chyba po 6 tyg:)

Witajcie u nas noc nawet ok mały sie budził najwyzsza temperatura jaka miał dzisiejszej nocy to 38,9, ale nie miałam jak mu dac syropku bo spał a nie chcialam go budzic jednak po godzinie było juz 38,1 a po półtorej 37,1 budził sie kilka razy ale to ze stanem podgorączkowym, a rano obudził sie z gorączką 38,1 dałam mu syropku ale chyba na marne bo po 15 min tomek mierzył mu temperaturę i było 37,1 a jak wychodziliśmy 36,7. No i wydaje mi sie, że pomału wszystko wraca do normy tym bardziej ze temperatura w nocy nie przekroczyła 39 stopni co u młodego jest normą...

Fikusek
zmieniłam małemu mleko bo zaczał brać leki na nerki jakoś w 4 miesiącu życia do tego czasu cały czas był na bebilonie, odkad brał sam furagin było ok , a jak doszły inne leki min doxanorm organizm młodego źle na nie zareagował i robił dosłownie zielone i wodniste kupy. Byłam wtedy z małym w szpitalu i stwierdzili ze musze mu zmienic mleko, ale on żadnego nie chciał pić oprócz tego pochrzanionego bebilonu. Lekarka stwierziła ze przetrzymamy go 2 dni ale było gorzej i kazała spróbować inne mleko takie dla dzieci do 2% tłuszczu najlepiej mniej, po jednym dniu picia zwykłego mleka młody zaczał robic zwyczajne kupki, lekarka kazala po tygodniu spróbowac wrócic do bebilonu i spróbowałam ale młody juz nie chciał go pić:/ i tak od tamtej pory byliśmy na krowim i o ile jeszcze od wielkiej biedy bebilonu sie napije choc nie bardzo... ewentualnie Nan to juz bebika w ogóle nie chciał. I tak przez prawie pół roku pił krowie mleko jakies 3 razy dziennie i raz kaszke na mleku modyfikowanym do której dodaje sie wody, a teraz w sumie nie kupuje mu juz w ogóle mleka bo od roczku nie chce za bardzo go pic ale kaszke ta co zawsze zjada nawet ładnie:-) No i taka była nasza przeprawa z mlekiem krowim eh..
misia92 dzieki:* I Gratuluje syneczka:-)
Mariola9 Witaj w takim razie ponownie:-)
Pati zdrowia dla Sebusia!!

mój Danielek miał być Kalinką :-) do 32 tygodnia.
co do żeńskich imion to wymieniona już Kalina, Liliana, Laura, Kaja. i mam nadzieję, że za jakieś 4 lata będę w tych imionach wybierać.
co do męskich to oczywiście Daniel, Gabriel, Dominik, Damian, Filip.

Daffi nie dziwię się że Tymek tak źle się czuł. a ile on ma? 4 miesiące? i już Nan2R?!

Tymek skonczy 12 wrzesnia poł roczku. i dlatego sie dziwie nie dosc ze miesza mu rozne mleka to jeszcze raz podaje 1 raz 2 z kleikiem.

Witam sie ale zescie naskrobaly.
U nas jesli chodzi o imiona to byl problem....
Na dziewczynke byla julka i Malwinka moj tato strasznie chciał Malwinke i pozniej jeszcze dlugo zamaist julka mowil malwinka;p
na chłopca konrad albo Michałek:)
u nas burza byla wczoraj o 16 w dzien taka ze hoho ja wszystko w domu powylaczalam i dobrze.
w okolicy piorun trafil w więże plusa i byl problem z zasiegiem... pozatym jak zobaczylam w wiadomosciach zetak niedaleko mnie bo w Zielonej Gorze padal grad wielkosci pileczek do ping ponga i tyle strat co sie narobilo to szok! auta zniszczone konary drzew przez dachy ludziom do domu sie wbijaly! a juz najlepsze bylo to jak dzieciaki w strojach kapielowych latały bo tak ciepło i w klapeczkach a po kostki gradu mielidoslownie szok!

co do odleglosci do was to juz nei pamietam ale ktoras byla z Poznania... to chyba najblizej jaką zauwazylam miejscowosc.

Ostatnia edycja:
Ja mikołaja wlasnie nakarmilam i myslalam ze pojdzie spac a on cyca wypuscil i do mnie zaczoł sam gugac i smiac sie z dziąsłami na wierzchu :-D Skarb kochany :-)

Załączniki

• DSC02273.jpg
    DSC02273.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC02281.JPG
    DSC02281.JPG
    41,4 KB · Wyświetleń: 40
umi no i jak jednak widac mleczko krowie nie zaszkodzilo malemu:) ja musze sie wybrac do piediatry bo malemu caly czas cos furczy,odkasluje na mokro wiec nie wiem czy to nie jakas alergia przypadkiem...bo juz z tym bylam to nic w plucach nie bylo slychac,teraz jak pojde to nie odpuszcze,niech robia badania! ja mialam tez problem z takim kaszle i lekarze sobie olali i mam juz kaszel 7 lat!
Eliza Miki jest slodziutki:)

reklama
Do góry