reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
U nas za to noc skonczyla sie o 4....na przemian z M sie zajmowalismy Malym. Wczoraj wieczorem moj syn zamiast zjesc kaszke po kapieli, to mi usnal....no i oczywiscie zaraz obudzil sie o 9, jakzeby nie inaczej, ale jesc nie chcial.
No i wczoraj po raz pierwszy Redan raczkowal pare przemian raczek!!!!No to juz sie zacznie, trzeba pozabezpieczac wszystkie kable i rzeczy z dolnych polek....
Milego Dnia!

reklama
Witajcie.
U nas noc super,Bartus sie obudził o 3.30 na mleko i spalismy do 7,synus predzej sie obudził ale sobie rozmawiał do misiek.Dopiero teraz zrobił sobie drzemke.My dzisiaj siedzimy w domu taki wiatr ze głowe by urwało i chłodno jest.Znowu mają byc nawałnice i te okropne burze.

Heronek to gratulacje dla synusia pierwszych kroczków do raczkowania:)

Dobrego dnia:)

hej, witajcie, my dziś zaczęliśmy dzień o 6, przez godzinę próbowałam jeszcze utulić Franka bo trzeci dzień z rzędu średnio się czuję i kompletnie nie miałam sił, żeby zwlec się z łóżka, no ale o 7 dałam sobie spokój i zaczęliśmy się bawi:-) o 8 było mleczko, a teraz drzemka jak co rano:-) Mój M nakupił wczoraj tyle słoików dla synusia, że nie wiem czy zdążym to zjeść zanim skończymy 6 miesięcy, a on stwierdził, że tyle co ich kupił to jest mało i w zasadzie to chciał kupić jeszcze więcej....ach....z facetami;-)

a moj odwrotnie, jak przynosze kolejne sloiczki to krzyczy , ze Pawelek nie zje tego :-D

a moj Krzys ostatnio jakos nie przepada za sloiczkami wczesniej sie zajadal, a teraz tak nie bardzo, no moze owocki mu smakują ale one są slodkie wiec to sie nie liczy, chyba muszse obiadkowe dania mu nagotowac i moze mu beda moje lepiej podchodzic

dobry dobry.
dziś idę do pracy po papiery i oddać swój uniform. kupiłam czekoladki dla dziewczyn, niech przytyją troszkę ;-)
mam nadzieję, że nie zacznie lać...

Ol wstała o 4ej, nie chciała wcale jeść, tylko sie bawić :dry: i tak przebujałyśmy się prawie do 5. za to potem spała do 9ej :-)
teraz marudzi, pewnie spać juz chce znowu.

Heronek- gratulacje, teraz to już nie zatrzymasz Redanka ;-)

a Ol "siedzi" sama po kilka sekund, a cieszy sie przy tym, hoho :-D

A tata Milenki sam wyszukuje nowości .Jak zajrzy do szafki, to cieszy sie, że ubywają w szybkim tempie:)Nie wiem czy sie martwic, że moja córcia nie siedzi jeszcze samodzielnie. Oparta prostuje plecki i sie zsuwa z poduszki ,a za raczki podciągana twardo siada, jak puszczę to się kładzie albo pochyla do przodu.Jak lezy to z kolei sama dzwiga główke i barki do siadania. Leżąc na brzuszku to fruwa ,rączki i nózie jednoczesnie w górze. Pediatra mówiła że niby wszystko ok. Ale jakis taki niepokój czuję jak patrzę na niektóre marcowe dzieci. Milenka jest z 5lutego :(
Wybieram sie w przyszłym tygodniu do przychodni, to zobaczymy.

frotka wydaje mi sie ze twoja ma jeszcze na to czas, chyba dziecko samodzielnie powinno siedziec dopiero ok 8 miesięcy, a chyba zadne marcowe dzieciątko nie siedzi jeszcze samodzielnie

reklama
Witajcie nocka ok do 4 potem marudzenie i krecenie ja nie wiem co mu sie stalo...nigdy tak nie spal :O
zjadł kaszkę i swiruje piszczy gada do motyla :-)
jedziemy dzis do koleżanki ktora ma 9 mies synka :) A moja dobra kolezanka wczoraj ur Blanusie mulatkę :) Jest piekna :) az mi sie płakać chciało pomyslalam o moim porodzie :)

OOO jakie piękne imię dla córeczki- takie samo wybraliśmy gdyby Alanowi ptaszek nie urósł ;) Ale liczymy że Alana będzie miał siostrzyczke ;) własnie z tak pięknym imieniem.

Dzień dobry!!! :) u nas lało całą noc prawie, a teraz świeci słońce więc dzień chyba będzie ok :) Franko spał od 20.00 do 4.00 bez przerwy i spokojnie. O 4.00 zjadł mleko i zasnął ale do teraz już kręcił się i stękał. Wzięłam go do swojego łóżka dałam mleko i wariuje :) i cieszy się. Ja zaraz wstaje bo mam górę prania. Dwa wielkie kartony ciuchów dla Franko.Znalazłam mnóstwo rzeczy i to z metkami :) wszystko na jesień :) pozostało obkupić tylko starszych. Dziś jeszcze weki do zrobienia, ogórki po meksykańsku i jabłka z cynamonem :) wszystko dziś ale poczytam Was na pewno :) miłego dnia !!!
A jak się robi ogórki po meksykańsku? Wstaw przepis .

Mały własnie ucina sobie drzemke, ja juz z rana zaliczylam dentyste - wyrwała nerwy , wypelnila kanały i w piatek reszta -wypelnianie - kurna juz 120 zł. A nic nie bylo widac ze zepsuty . ZAraz jedziemy na dzialke do moich rodziców -mama kazala oberwac mi sobie orzechy laskowe. ZAczynam robic zapasy ;) Mięty nasuszyłam już a na weki licze jeszcze w tym roku od rodziców i teściow bo sama nie mam jak zrobić. no i wkońcu najem się malin- bo wstyd sie przynac plantacjia ogromna a ja jeszcze nie jadlam ;(((( , no i chyba skusze się w końcu zrobic sernik na zimno z malinami;) A na działke mamy 10 km więc bliziutko tylko jakośmi w tym roku nie po drodze. Chyba odpoczywam psychicznie bo od dziecka musialam w wakacje rwac maliny a w tym roku luuuuz ;) .

Do góry