reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszowata obmacywałam dziąsła więc na dolnych jedynkach jest napuchnięte ale nie widać jeszcze ząbków. mam nadzieje że to się niedługo skończy bo nic nie mogę zrobić, nawet jak śpi bo wtedy znowu muszę wózkiem ruszać:) a ja nie śpi to histeria taka że cała wieś ją chyba słyszy:)

reklama
myszowata obmacywałam dziąsła więc na dolnych jedynkach jest napuchnięte ale nie widać jeszcze ząbków. mam nadzieje że to się niedługo skończy bo nic nie mogę zrobić, nawet jak śpi bo wtedy znowu muszę wózkiem ruszać:) a ja nie śpi to histeria taka że cała wieś ją chyba słyszy:)

Nie martw sie jak te dolne jedynki wyjdą to nastepne juz pewnie bez bólu to tak na pocieszenie:)

Nie wiem czy sie martwic, że moja córcia nie siedzi jeszcze samodzielnie. Oparta prostuje plecki i sie zsuwa z poduszki ,a za raczki podciągana twardo siada, jak puszczę to się kładzie albo pochyla do przodu.Jak lezy to z kolei sama dzwiga główke i barki do siadania. Leżąc na brzuszku to fruwa ,rączki i nózie jednoczesnie w górze. Pediatra mówiła że niby wszystko ok. Ale jakis taki niepokój czuję jak patrzę na niektóre marcowe dzieci. Milenka jest z 5lutego :(
Wybieram sie w przyszłym tygodniu do przychodni, to zobaczymy.
No co ty... mój starszy siedział jak miał 7,5 miesiąca, a siadał miesiąc później.

Bartus sobie drzemkuje pewnie za chwile sie zbudzi bo to pora obiadowa,a mi i Wiki sie nudzi w domu na spacer nie idziemy,bo szaleje na dworzu.Za chwilke obiadek zrobie.Acha kupiłam Bartusiowi obiadek bobovity od 5 m-ca Marchewka z kurczakiem i śliwkowym puree i ja taka głupia gęs nie przeczytałam składniki i tam jest masło z mlekiem,a on narazie nie moze jesc masła.I co teraz niewiem czy mu podac.

Polusia ja tez obstawiam ze to na zeby

tez kupilam taki sloiczek jeden z maslem, jeszcze go nie dalam.. ale ja to do konca nie wiem czy Pawelek ma w koncu ta skaze, bo mleko pijemy dla dzieci zdrowych.

Wróciłam, żyję;-)

Fiołkowa Krosno to male miasto;) Poradzisz sobie!
Faktycznie, jest niewiele większe niż Gorlice. I nawet nieźle się po nim jeździ;-)

Ale mam jedną bolączkę - panicznie boję się wyprzedzania:no: Jechałam parę ładnych km za jakimś śmierdzącym nawozem ciągnikiem i nie dałam rady wyprzedzić. Dopiero jak mi zjechał trochę na pobocze, to mi się udało:no:
Ja w ogóle mam prawie zawał, jak jadę z M czy z Tatą i oni wyprzedzają. Nie wiem czemu:baffled::crazy:
Następna jazda 3 września i mam przynieść zdjęcie i dokonać wpłaty na egzamin, bo będą mnie umawiać na koniec września:sorry2:

tez kupilam taki sloiczek jeden z maslem, jeszcze go nie dalam.. ale ja to do konca nie wiem czy Pawelek ma w koncu ta skaze, bo mleko pijemy dla dzieci zdrowych.

No Bartuś pije bebilon pepti i nie bardzo dawac jedzonko z masłem,a sie boje ze znowu go wysypie a tego nie chce powtórke z rozrywki,chyba go sama zjem:)

Fiołkowa no widzisz dzielna kobitka z Ciebie zawsze dasz rade,ja tez sie bałam wyprzedzania.

Frotka moja tez fruwa-nogi i ręce w gorze jednocześnie i też czytając poczynania niktórych marcowych dzieci popadam w paranoje ale tak juz mamy : chcilibyśmy żeby nasze dzieci były najlepsze , najszybsze, najcudwonijesze i zeby najlepiej czytały i pisały od razu...na wszytko trzeba czasu...ja ciągle czekam na przewroty:sorry2: o siadzie jeszcze nie myśle:dry:

Co do prezentów na chrzciny to my na szczęscie dostaliśmy złoty łańcuszek z inicjałami małej, kolczyki złote i serbrą monete z misiem Uszatkiem a do tego koperty z kasa od 500-1000 zł - sama nie sadziłam ze nazbieramy tyle kasy...a było tylko 12 gości.

A ja mam do was pare pytań;-)
Dziewczyny mojej małej jakoś krzywo rośnie ten ząb ... tzn ma taką zjeżdzalnie z jednej strony jest bardziej wyrżnięty z drugiej lewno z dziąsła wyszedł czy to normalne??

kolejne...od 1,5 tyg Zyzia zasypia sama:-D z czego duma mnie rozpiera - jeszcze z róznymi przygodami ale juz nie ma spazmów czasem popłacze ale zasypia predzej czy pozniej sama-koniec bujania na rękach:-):-):-)ale mam problem jak uśnie przy cycu... budzi sie po chwili z histerycznym płaczem....jedyny sposób na ucieszenie to ponownie cyc lub wybudzenie jej i położeni od nowa w łóżeczku...co mam zrobić by mała tak mi nie płakała:sorry2:

no i ktoras z Was miala spawdzonego sprzedawce na allegro z wywoływaniem zdjęc chyba po 20 gr / szt...mogłabym nicka jego?? Z góry dzieki

Witajcie,
No Fiołkowa super ze dałas radę. A tym wyprzedzaniem to się nie przejmuj ja tez tak mam, choć prawo jazdy mam już 13 lat- strach ciagle jest. Mój M się ze mnie śmieje, że jak widze tabliczkę z napisem Rzeszów to przestaję jeździć normalnie, tylko jakaś lękliwa jestem;)
Polusia myślę, że to zęby, a może skok?
Ja dzisiaj nie umiem sie zorganizować. Pola pojechała z teściami na wycieczkę PKS-em, a my z Lilą same. Lilka dzisiaj przeszła samą siebie na spacerze, darła się jak opętana i uspokoiła dopiero w domu przy cycusiu. Ciekawa jestem jak to będzie w żłobku.
na razie
Pa

reklama
dronka my też czekamy na przewroty a moja starsza jest i nie martwię się bo jak cholera mała chce to z brzuszka sobie fiknie , siedzieć sama też nie siedzi, tylko jak ma oparte plecki, ale stać stoi za dwie rączki twardo:) też się martwię że spóźniona ale jak sobie przypominam Julkę to ona miała 8 miesięcy jak zaczęła siadać więc jeszcze poczekamy i zobaczymy co się będzie działo:)

fiołkowa tez nie lubię wyprzedzać:) ale dasz radę kobitko, bo my babki to zdolne jesteśmy niesłychanie :)

e-kord najlepsze jest to że wieczorem jak położę do łóżeczka to jej wszystko przechodzi, więc po prostu myślę że się zepsuła i trza z reklamacją do M :)

Do góry