reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u nas zasypianie polega na polozeniu do lozeczka, daniu smoka i wyjscia z pokoju...pamietam jakie mialam przeboje z Patem i tym razem nie chcialam popelnic tego samego bledu i od poczatku tak robilam.
A co do rozwoju, kazde dziecko jest inne i na wszystko przyjdzie czas i pora. Im pozniej dziecko zacznie sie przemieszczac, tym wiecej spokoju dla nas mamus :)

Yra nie drecz sie tak kochana, Tobie by sie przydalo troche pozytywnych fluidkow, moze obejzyj sobie jakas sprawdzona komedie na poprawe humoru, bo jeszcze w jakas depresje popadniesz.

fiolkowa wszytskiego czlowiek sie nauczy, tylko trzeba praktykowac. Ja znowu jezdze za szybko, ale wedlug mnie bardzo ostroznie. Trzymam kciuki pod koniec wrzesnia ;)

nesiaa dobrze ze babcia w poblizu :) przynajmniej jest ktos do pomocy, zdrowka dziewczyny.

Marciaa gratulacje kolezance :) sliczne imie, widze tez ze coraz bardziej popularne.

reklama
dziewczyny moje dziecko śpi od 15:szok:, obudził się zjadł i dalej kima , chciałam go rozbudzić to się pośmiał i zamknął oczka :szok:
ciekawe co mnie czeka w nocy :baffled:

Boję się trochę bo dzis strasznie wiało jak bylismy na działce , ale mial lekka czapeczke chyba pierwszy raz od jakis dwóch miesięcy miał coś na głowie , mam nadzieje ze go nie przewialo

Hejka ja dzis bylam u kolezanki Nikodem jak swie cieszył na małego kolezanki :) Ale go zaczepiał i fikał nozkami - bomba na braciszka albo isostrzyczke na pewno sie ucieszy:-D
dzis jakiś taki niespokojny jest, mało mleczka zjadł, zaraz do kapania bo mało spał prawie w domu nas nie było.
Ja wypiłam duza kawę bo coś ostatnio wczesnie chodze spać i zero pozytku ze mnie:-(
ale dzis było wietrznie strasznie idzie jesen liscie z drzew spadaja
ja uciekam dzis juz koniec neta jakos nie chce mi sie siedziec do juterka:-)

ps. YRA głowa do góry!

A Bartus juz po kapieli,mleczko wypił i teraz zasypia.Tak wogóle Bartek zasypia zawsze w tym pokoju gdzie my siedzimy i sam usnie,a pózniej go przekładam i nawet sie nie zbudzi daje buziaka na dobranoc i spimy.

nessia nie chce cie niepokoic ale dziecko rodzac sie nie ma odprnosci na 2 choroby: w tym na ospe -2 nie pamietam:/ moja mała miala opse i lezałysmy w szpitalu zakaznym i tam sie dowiedzialam o tym.A byl tam tez 2 tygodniowy noworodek chory na ospe!!!! Ale wcale nie musi sie zarazic-ja n ie chorowalam na ospe a na szczescie mnie ominelo!

Witam sie.

Wczoraj tylko was poczytalam bo nie mialam za bardzo czasu na wiecej.
Bylam z Maksem u lekarza bo lekko sie przeziebil.Ma katar i kaszle.Dostal wdechy przez tube i kropelki do noska bo juz woda morska nie pomaga. Teraz zjadl butle i zapadl w sen poludniowy.

Mam pytanie do mam dzieci 6 miesiecznych.Jak czesto je karmicie i ile zjadaja mleka i objadkow.Bo moj zjada po 180-200 ml mleka je co 3-4h,oprocz tego dostaje sloiczek owocow i zupke.Dowiedzialam sie ze moje dziecko podobno za duzo je i jest za grube.rzeczywiscie podobno powinien wazyc 6 kg a wazy7,7 kg.

u nas dzień mija spokojnie, poza tym, że Franuś wsadził mi palec w oko i bardzo mnie boli od kilku godzin:-(mam nadzieję, że przez noc przejdzie....M robi zapiekanki....mmm...będzie pysznie...już docierają do mnie wspaniałe zapachy z kuchni:tak:chyba szybko położę się dziś spać co by zregenerować siły bo ostatnio jakoś ciągle ospała jestem
yra czas, czas i jeszcze raz czas....będzie lepiej! uwierz:tak:

owlrene nie wiem, czy Twoj Maksiu za duzo je, bo moj na piersi (i mu nie wyliczam), i wazyl tydzien tem 8.7 kg....a fiolkowej Kuba jeszcze wiecej, nie sluchaj sie lekarzy, ze mowia, ze jest gruby. I co moze na diete powinien przejsc?aerobik?Sama pewnie lepiej wiesz intuicyjnie.....

yra kochana bedzie dobrze!

reklama
Dowiedzialam sie ze moje dziecko podobno za duzo je i jest za grube.rzeczywiscie podobno powinien wazyc 6 kg a wazy7,7 kg.
Hm... mój jest młodszy, a waży 8,5 kg jak nie lepiej. A jest tylko na piersi, więc nie może być za gruby ;-)

Adaś od wczoraj ma tylko 2 drzemki. Wcześniej miał 3, ale miałam ostatnio problem z usypianiem go, więc zredukowałam i teraz jest ok. Dzisiaj odpłynął o 19:00 przy piersi :-).

Do góry