reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

teraz idą do trzeciej....a uczę ich od zerówki czyli przeżyliśmy razem 3 lata. Wydawałoby się że to takie nic ale jednak człowiek bardzo się przywiązuje. Tym bardziej że takie maluchy są bardzo wdzięczne, fakt może i wymagają więcej uwagi, cierpliwości niż starsze, czasem ręce opadają na ich pomysły, ale jak taki urwis przyleci i się nagle tak po prostu przytuli, albo ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczy :a wiesz że cie kocham?" to aż się oczy pocą :) moje nawet mi imiona dla małej wymyślały i pokój dla niej ambitnie projektowały :) obiecaliśmy sobie jak najczęstsze odwiedziny, zobaczymy jak się wszystko ułoży :)

reklama
Alicja - a która to klasa? Moj synek to dzis chcial pani swojej kwiatka kupic , a jak spytalam z jakiej okazji to odparl,ze tak poprostu zeby bylo jej milo. hehe powiedzialam mu zeby zabralam jakąs muszelke znad morza :-)

dziulka - kiedys przejeżdzałam przez Lyon. Nie wiem czy dobrze kojarze ale tam chyba jest lotnisko i samoloty startują tuż nad autostradą. Fajny widok....
A co do torby to mnie najwiekszy problem sprawilo pakowanie ciuszków dla maluszka. No nie mialam pojęcia w co go ubrac na wyjscie (i nie chodzi zeby go stroic tylko poprostu nie wiedzialam czy w tym mu nie bedzie za zimno a w tym za cieplo). W koncu cos wybralam ,ale nie wiem czy tak juz zostanie.

kurczę bo przez ten deszcz dojechac nie mogę .... to moze poslij mi tą kawkę DHL'em i poslij troche tego slonka?!

Zamówienie zostało zrealizowane .... :D
sun.jpg

Dawidowe współczuję Ci przeżyć. Oszczędzaj się teraz. Tak niewiele zostało do końca.

U mnie leje kolejny dzień i końca nie widać. Jutro wg prognozy ma być nieco lepiej, a w piątek bez deszczu wreszcie. Najchętniej poszłabym spać, ale nie da rady teraz. Na obiad nie bardzo mam co zrobić, bo pustki w lodówce. Chyba będzie jajko sadzone, ziemniaki i kalafior. Muszę jeszcze zadzwonić do dentysty i umówić się na wizytę. Niech mi obejrzy zęby przed porodem.

sarisko ten sklep to własnie nazywa sie dokładnie tak jak napisałam czyli chiński market. jest tam wszystko od ciuchów, butów, torebek poprzez koce , reczniki, zabawki a nawet bieliznę. Wszystko taniocha , a niektóre rzeczy naprawde fajne :-) i wbrew pozorom calkiem trwałe.
kiedys kupilam małzowi koszylke z jakims srebrnym nadrukiem i wpadła mi do pralki , myslalam ze będzie po niej , ze pewnie zaraz sie to wypłucze (jak to niejednokorotnie mnie spotkało z innymi takimi nawet drogimi coiuchami) , a tu niespodzianka - nic sie nie stało. teraz wrzucam ją zawsze do pralki i jest nadal jak nowa.

Alicja czyli prowadzilas dzieciaczki z rocznika mojego Mikolaja ;-) Mój to nie mógł sie doczekac kiedy wreszcie wróci do kolegów z klasy i pani :-) :-)

Concita no Ty to kochana jestes!!!!

Dawidowe trzymaj się, ja tez zaczęłam mierzyć cienienie w domku odkąd masz problemy, trochę skacze ale nie jest nie wiadomo jakie wysokie..

A ja mam powtórkę z pomiaru cukru z obciążeniem glukozy 75g jestem załamana bo to było ohydne a miałam 50g a teraz będzie jeszcze bardziej słodsze bleeee a tak wszystko gra ,a tydzień.

Wiecie co jestem pełna podziwu dla tych mam ,które mają już jedno dziecko jak Wy dajecie radę?mi sie juz nic nie chce,lenie sie a wy musicie być na obrotach dla pociechy ,która jest z Wami.Pełen szacun:)))

Dagisu najlepiej jak byś spróbowała pogadać, chociaż napewno nie bedzie to takie proste, a co do facetów to większośc nie docenia co sie dla nich robi:(

Ostatnia edycja:
Właśnie uporałam się z odkurzaniem całego mieszkania. Podłogi mam umyte tylko w połowie, bo się zmęczyłam i musiałam odpocząć:tak:. Najgorsze,że do końca tygodnia nie mamy ciepłej wody i do wszystkiego muszę grzać.

U mnie właśnie słonko schowało się za chmurami, ale jest wietrznie:nerd:.

Właśnie uporałam się z odkurzaniem całego mieszkania. Podłogi mam umyte tylko w połowie, bo się zmęczyłam i musiałam odpocząć:tak:. Najgorsze,że do końca tygodnia nie mamy ciepłej wody i do wszystkiego muszę grzać.

U mnie właśnie słonko schowało się za chmurami, ale jest wietrznie:nerd:.

Daj trochę tej energii:) ja tez muszę posprzątać

kurcze boje sie cokolwiek zrobic w domu bo ja ksie rozpedzicie to potem bede nadrabiac cale popludnie a juz mnie tyleczek boli haha:) pranko sie jedno konczy zaraz wstawie drugie, poza tym nic nie zrobilam do tej pory:ppp nawet kubka po kawie nie umylam:) nie no musze sie ruszyc w koncu... mala sie rozpycha -do roboty mnie goni:)

reklama
Do góry