reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie!
Na początku współczucia dla dawidowe. Przyznam się szczerze,że ja już po twoim pierwszym incydencie z ciśnieniem, zaczęłam częściej(kilka razy dziennie) mierzyć ciśnienie:tak:. Chociaż zwykle mam niskie(90/60), to wolę dmuchać na zimne. Jak ostatnio miałam 115/80, to dla mnie już było wysokie.

Mi do terminu z OM i ostatniego USG zostało 29 dni:szok:. Dzisiaj byłam zrobić badania krwi i moczu, chyba już ostatnie przed porodem-no chyba,że będą złe, ale tego dowiem się 9.09 na wizycie.

W końcu zaprowadziłam syna do przedszkola i do 15 mam "spokój"-myślę,że może trochę ogarnę mieszkanie-czyli poodkurzam i zmyję podłogę.

Miłego dnia!

reklama
hej Mamusie, cud ze sie obudzilam dzisiaj o 9.00. dla mnie to srodek nocy hihi. ja mam ambitne plany na dzisiaj, dwa razy pranko wstawie (juz nie dzidziowe ale nasze), spakuje torbe do szpitala w koncu bo keidys trzeba, wydepiluje sobie brwi bo mi szumi nad oczami (serio wygladam jak koszmar z ulicy wiazow), postaram sie obciac paznokcie u nog (ratuuunkuuuu bo nie siegam-jak nie dam rady to poprosze mezusia albo mame), i tak mysle ale odpakuje chyba wszystkie butelki i smoczki i zabawki z opakowan bo tyle to miejsca zajmuje ze szlak mnie bierze, a przynajmniej o tyle smieci mniej jak sie przeprowadzimy ktoregos dnia. i tak kazda butelka i smoczek bedzie wyparzone tak samo jak grzechotki itp. zobacze co mi sie bedzie chcialo jeszcze po poludniu bo jak cos to poodkrawam metki od ubranek 3-6 i 6 mcy - tez o tyle mniej bajzlu potem. cos mnei napadlo dzisiaj na wywalanie do smieci roznych rzeczy.
poza tym mala wczoraj zafundowala tatusiowi fale dunaju, podskoki, kopniaki i to wszystko gratis dla tatusia hihih (odwdzieczyla sie za przedwczoraj wiec tatus byl szczesliwy- moglby spac na moim brzuchu tak to lubi). dzisiaj rano za to czulam jak mi sie przeciaga w brzucholu to myslalam ze mnie rozerwie ale puki co chyba sobie spi dalej spokojnie. ogolnie wkurza mnie moj wyglad jak nei wiem bo na brodzie zrobily mi sie dwa brzydkie pryszczole i jeszcze je rozdrapalam....wygladam okropnieeeeee....
Pogoda u nas piekna i chlodniutko z rana:)) po poludniu pewnie zas przygrzeje jak diabli....
a teraz bede nadrabiac co naplodzilyscie od ranka:)

Dzien dobry

ja też witam sie w ten "uroczy" dzien. Podobnie jak niektóre z Was musialam dzis rano wstac i odprawic mojego synka do szkoly. To juz 3-cia klasa - jej jak to leci. Czuje sie staro ... a poczuje sie jeszcze gorzej jak mi w listopadzie wskoczy 3 w moje latka.
W kazdym razie odwiozłam synka , a że mamy kawalek t.j jakies 15minut autem to jechalam ostroznie bo dzis warunki sa poprostu masakryczne (przynajmniej tu u mnie pod górami). Maż mi wczoraj jeszcze opowiadal jakie straszne wypadki mijal jak wracal z W-wy wiec tymbardziej jechalam bezpiecznie. Ja tez sie dziwie jakmozna dzieci same puszczac na rozpoczecie w taka pogode i to jeszcze droga bez chodnika - strasznie mi zal bylo tych dzieciaczków jak je mijalismy, na szczescie dzis bylo ich niewielu , za to dojazd pod szkole prawie niemozliwy.
Potem pojechalam z L4 do pracy. Dziewczyny mnie wysciskaly :-) a teraz jestem w domeczku , musze zrobic sobie jakies sniadanko , a potem moze jeszcze jakas drzemka ?! kto wie?! Męzowi oznajmilam,ze dzis zjemy chyba jakąs pizze , bo za nic w swiecie nie dam sie wygonic w ta pogodę do sklepu. na szczęscie tez mu to pasuje wiec dzis bede sie obijac ;-).
A czy w calej Polsce taka pogoda , czy tylko u mnie???|?

kurde leje i leje i leje i nie przestaje .. jak ja do tej szkoły rodzenia mam iść ?
Nie mam ani butów żadnych kurde bo ino japonki i sandałki - które by tu ubrać hmmmmm

Ani spodni długich !!! Przerąbane !!!!!
Ja już nie chcę być taka gruba chcę spowrotem moje "38"

;pp

dawidowe współczuję... jak się tak długo nie odzywałaś to przeczuwałam, że coś nie tak ;/
u mnie też strasznie leje... cieszę się, że nie muszę dziś nigdzie wychodzić, choć przydałoby się kupić jakieś kaloszki.

a jakies adidasy? albo najlepiej gumowce?

Fajnie by było jakby mi moje adidasy weszły na noge ... a gumowców nie mam niestety .. a patrzyłam w sklepie to 89zł :O lekka przesada

Kurcze nogi mam opuchnięte o półtora rozmiaru napewno .. pójdę w tych japonkach bo co mam zrobić .. nie będę taksówką jeździła bo to 3dychy wyjdzie tam i spowrotem !!
To już se buty jakies za troche więcej bym kupiła heheh ...
ojojjjj .. a ten brzuch już taaaaaaaaki ciężki - ja nie wiem czy dam radę chodzić na tę szkołe .. wszyscy mieli już szkołę w lipcu lub sierpniu a u nas w ostatnim miesiącu robią jakby nie wiedzieli że to się już tak ciężko i chodzi i siedzi i wogóle funkcjonuje .. jeszcze mamy spotkania na poczekalni ginekologicznej z NFZtu ... makabra te krzesełka z drewnianymi oparciami - typu szkolne !!

jestem przerażona ...................................................................
chcę tylko się załapać z tą szkołą bo u nas jest wymóg jak ma być ktoś przy porodzie to musi miec tę szkołe ... więc idziemy z siostra .. hihi pewnie będą mysleli że lesby przyszły ;ppp ...

reklama
Do góry