reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

ejjjj ale narzekacie, zbierzcie sie bo w Lyonie jest piekna pogoda:)))))) kawy mam sporo-styknie dla kazdej:)))))
SPARROW - ja dopiero mialam 1 spotkanie w szkole rodzenia, jeszcze mam 3, ostatnie chyba 22 wrzesnia, o ile sie nie rozpakuje (mam nadzieje ze nie). i dodatkowo mam spotkanie na karmienie cycem 1.5h 13 wrzesnia. wiem ze teraz te dwa spotkania w SR to beda miedzy innym cwiczenia na pilkach itp... choinka, stara rura ze mnie jeszcze mi kosci popekaja.... a brzucholek moj tez wazy...jak sie obracam z boku na bok to tak jakby brzuch nie mogl nadazyc za reszta cialka....

reklama
sparrowkot - ja dziś poleciałam w japonkach :p

Już po rozpoczęciu. Dzieci kochane, nagadać się nie mogły o swoich wakacjach...tak mi trochę smutno że nie będę z nimi kolejnego roku...ehh...trudno...zapewne mała zrekompensuje mi ich brak z nawiązką ;) U nas zimno i pada, zimno i pada....dobrze że już nigdzie dzisiaj nie wychodzę...brrrr...

no proszę .... concita stawiaj wodę na kawke - zaraz jestem :laugh2:.

Sparr - ja swoje kaloszki kupilam w chińskim markecie . Sa sliczne (biale w rózową krateczkę) i kosztowaly tylko 50zl. A co do adidasów to ja na szczescie wchodze do tych sprzed ciazy.

A ja dzisiaj podobnie jak dziulka wezme się troche za siebie, zrobie sobie z brwiami i odswieze swojego frencha w stopach (choc z tym to ja tez mam ostatnio problem), no i moze jeszcze farbne sobie wloski (choc odrostów jeszcze nawet nie widac). jakos wolno mi teraz wlosy rosną , a po tych witaminach to powinny chyna szybko, ale grunt ,ze sie blyszczą i są zdrowe bardziej niz wczesniej.

u mnie jedno pranko juz sie kreci. co do wlosow to teraz w ciazy abrdzo szybko mi rosna i jakies grubsze tez sa. ale te halogeny na brodzie mnie tak wk.....ja ze bym je nozem wykroila, a ja jeszcze jestem z tych co drapia od razu i wyciskaja... szykuje sie psychicznie na pakowanie torby do szpitala i jakso nei moge sie zebrac.... tyle tego mam do przekopania ze wrrrr....

No to fajnie że masz taki sklepik doris u siebie ..

Co do SR to wogóle bez sensu - każą mi się uczyć dziecko przewijać jak ja już mam swoje odchowane jedne .. i wogóle pierdół pełno .. wzięli by sie porzadnie za naukę oddechów do porodu bo jak będzie tak samo jak wtedy co chodziłam to dzięki .... beznadzieja .. dlatego ani mnie to cieszy ani bawi .. mam złość na głupie ich wymysły i tyle.

Jeszcze w taką pogodę kajś drałować tak daleko to aż ... błeee .. idę gołąbki robić z kapustą w środku jak to ja je nazywam flakami na odwrót ;pp
narobię ze dwa granki i będzie na 3 dni już nie będę musiała potem nic robić !!! Będę sobie ino siedziała i dziergała ;p

Czesc dziewczyny witam sie i ja .Pogoda u nas deszczowa i wiatr głowe urywa tak moj mężuś mowi ,ja narazie sie nigdzie nie wybieram ,bo na szczescie pies spi.
Ale jaja są bo nasz piesek nas chyba ćwiczy z nocnym wstawaniem od 2 dni. Wczoraj nam zrobiła pobudkę o 4 rano ( pod drzwiami wyła -ona nigdy na pole nie woła wiec wiadomo było ,ze cosik sie szykuje) i faktycznie zatrucie pokarmowe. No i myslalam ,ze juz spokoj ,bo wczoraj i apatyt miala i szalala z piłeczka i co sie okazuje ,dzis nas o 2 obudziła , a potem o 6 i znowu to samo co wczoraj , na szczescie nie wymiotowala tym razem bidulka.
Zjedlismy sniadanko i maz do pracy pojechal kolo 8 i byloby tak pieknie gdyby nie to ze dostalam jakichs dusznosci( nawet niewiem jak to nazwac). Myslalam ,ze mi serce wyskoczy . Połozylam sie ,ale bylo chyba jeszcze gorzej ,ani na lewym ani na prawym boku lezec nie moglam.Oddychałam tak strasznie szybko jakbym maraton przebiegla i tak mnie trzymalo 1,5 godziny ,ale juz jest ok. Małz do lekarza chcial jechac ,ale stwierdzialam ,ze jutro mam USG to chyba wytrzymam ? W kazdym razie juz lepiej ,ale nie powiem ,ze sie przestraszylam.
Dagisu wspolczuje takiej sytuacji. Maz zachowuje sie nieodpowiedzialnie. Ja wiem ,ze teraz wszyscy tak zyja ,ze kazdy ma osobne konto ,ale ja osobiscie uwazam ,ze jednak musi byc wspolne. Tam gdzie przelewana jest taka sama kwota z 1 i 2 wyplaty i z niej sie robi oplaty ,zakupy. a reszta co zostaje na osobistych kontach mozna na cos przenzaczyc dla siebie. Ale i tak uwazam ,ze wglad do osobistych kont tez powinien byc. Bo jedna osoba bedzie oszczedzac ,a druga szastac kasa na niewiadomo co. I tak jak dziewczyny pisza porozmawiaj z nim powaznie i faktycznie pomysl nad tym ,zeby na Was oboje mieszkanie zapisali ,wtedy jak zainwestujesz swoje pieniadze w remont , nikt Cie z niego nie usunie ,to chyba najrozsadnijesze. I zycze powidzenia.
Dawidowe a ja sie przemowalam ,ze mam wysokie cinsienie a Ty ze swoim (ciesze sie ze na szczescie to byla pomylka). Jesli chodzi o torbe to wlasnie zaczynam kompletowac wszystko chociaz u mnie jeszcze 6 tygodni . Wole sama kupic ,chociaz nie byloby stresu zeby moj maz kupil wkady poporodowe czy majtki pp , nigdy tez nie bylo stresu zeby mi tampony kupowal ,ale wole jednak sama ,bo kupi za male albo za duze i co wtedy hahah.
Mamusie fatalna pogoda jak na rozpoczecie roku szkolnego :( i mowilam nawet do meza ,ze biedne dzieciaczki u nas musza isc 1 wrzesnia chocby niewiem co jakby nie mozna bylo od poniedziałku zacząc wszsytkiego a nie tak w środku tygodnia oj maskara .
Dorisday w jakim dokladnie skpeie kupilas te kalosze(nazwe bys mi podala) moze w krakowie tez sa takie ,bo przy tej pogodzie musze miec kalosze zwlaszcza ,ze mam psiurka i mieszkamy jeszcze wkolo budowy i błota tu niezmiernie duzo .A addiasow mi zal :(
Concita zazdroszcze sloneczka .
Dziulka fajnie ,ze juz sobie poprasowalas,ja to odkladam i odkladam ,a przy tej pogodzie to teraz jestem zla na siebie bo bedzie schlo wieki :(.
Oj koncze bo sie rozpisalam ,ze hoho . Milego dnia

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki. Ja dzisiaj wstałam po 5 rano, trochę na necie posiedziałam, zjadłam śniadanko i zasnęłam. Jakąś godzinkę temu się obudziłam. U nas lało ale teraz świeci słonko. Zjadłam nektarynkę i zaraz kawkę sobie zrobię. Mam lenia i nie wiem czy cokolwiek dzisiaj porobię w domku. Muszę umyć kafle w kuchni. Połowę mam już wyszorowaną z większych brudów ale nie wiem czy mi się chce. Miałam też iść do pracy. Ale mi się nie chce. Kurde dzisiaj miałam dzień bez sterydów ale musiałam wziąć bo niestety stawy dłoni mi spuchły i bolą. Kuźwa niech ten mój gin spada. Doprowadzę do stanu zapalnego i dopiero tragedia będzie.

no proszę .... concita stawiaj wodę na kawke - zaraz jestem :laugh2:.

Sparr - ja swoje kaloszki kupilam w chińskim markecie . Sa sliczne (biale w rózową krateczkę) i kosztowaly tylko 50zl. A co do adidasów to ja na szczescie wchodze do tych sprzed ciazy.

A ja dzisiaj podobnie jak dziulka wezme się troche za siebie, zrobie sobie z brwiami i odswieze swojego frencha w stopach (choc z tym to ja tez mam ostatnio problem), no i moze jeszcze farbne sobie wloski (choc odrostów jeszcze nawet nie widac). jakos wolno mi teraz wlosy rosną , a po tych witaminach to powinny chyna szybko, ale grunt ,ze sie blyszczą i są zdrowe bardziej niz wczesniej.

Kawka już na ciebie czeka :) Jacobs Velvet z pianką :) właśnie popijam.... :) a Ciebie nie ma i nie ma :p

reklama
Alicja - a która to klasa? Moj synek to dzis chcial pani swojej kwiatka kupic , a jak spytalam z jakiej okazji to odparl,ze tak poprostu zeby bylo jej milo. hehe powiedzialam mu zeby zabralam jakąs muszelke znad morza :-)

dziulka - kiedys przejeżdzałam przez Lyon. Nie wiem czy dobrze kojarze ale tam chyba jest lotnisko i samoloty startują tuż nad autostradą. Fajny widok....
A co do torby to mnie najwiekszy problem sprawilo pakowanie ciuszków dla maluszka. No nie mialam pojęcia w co go ubrac na wyjscie (i nie chodzi zeby go stroic tylko poprostu nie wiedzialam czy w tym mu nie bedzie za zimno a w tym za cieplo). W koncu cos wybralam ,ale nie wiem czy tak juz zostanie.

Kawka już na ciebie czeka :) Jacobs Velvet z pianką :) właśnie popijam.... :) a Ciebie nie ma i nie ma :p

kurczę bo przez ten deszcz dojechac nie mogę .... to moze poslij mi tą kawkę DHL'em i poslij troche tego slonka?!

Ostatnia edycja:
Do góry