reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2011

Ewi,katjuszka,malina do tej pory jadłam ciemny makaron i było OK. Wczoraj jadłam normalny. Nigdy nie byłam na nic uczulona, a makaron szczególnie uwielbiam. Za to przed makaronem zajadałam się sezamkami i babcia i mama zgodnie stwierdziły, że to musiało być po tym. Choć sezamki też uwielbiam i jadałam je wcześniej w ciąży :-p

reklama
Normalnie nie dam rady, co was troche podczytam i mam odpisywać to coś mi przerwie a jak wracam to już tyle naprodukowane że zaczynam od czytania i tak wkoło:-D
Płodne z was kobietki;-) Normalnie ja dzisiaj przechodze samą siebie nie dość że jestem ciągle głodna to jeszcze zjadłam przed chwilą puszkę ryby w sosie pomidorowym i zagryzłam bezami i nadal jestem głodna. W pierwszej ciąży nie miałam aż takiego apetytu i zachcianek więc chyba czas zapukać do malucha i sprawdzić co za głodomor tam siedzi, w przyszłym tyg USG to się przekonamy:tak:
No i już zapomniałam co miała odpisać musze częściej wpadać bo pamięc dobra ale krótka :-)
A przypomniało mi się że któraś pytała skąd konkretnie jestem, więc mieszkam na Włochach przy PKP :-D

To co Pączulki - czas na drugie śniadanko :yes: Ale co.... :unsure: Chyba znowu pasztet i miętowa herbata :tak:

Futrzak a to speszyl for you na poprawę dzisiejszego dnia po niezbyt udanym poranku. Oto mój Fred, który nudzi się ze mną okrutnie i nie może znaleźć pozycji do spania:

Zobacz załącznik 280484

Witam Was mamuski:-)
No i u nas sie spiep...ła pogoda,jeszcze nie pada ale jest chłodno i coraz ciemniej:-(
Siedze dzis przy kompie juz od 2godzin i nie moge Was nadrobic od wczoraj:-),a wczoraj mnie nie było bo wziełam sie za pranko,zmiane poscieli ,no i pozbyłam sie w koncu tej okropnej sterty prasowania:laugh2:,a i jeszcze M odkurzył nasze wielkie metraze;-).
U mnie dzis na obiadek placuszki z jabłkami,M sobie zazyczył;-),a popołdniu przychodzi kumpela zrobic sobie nowe włloski,takze czeka mnie dzis troszke pracy i rozrywki:-)
Chciałam wszystkim pokolei cos odpisac ale nie dam rady,za duzo tego.
Miłego dzionka robaczkii:-)

Ona woooowwwww jaka pasta! :szok:Nawet mi o niej nie pisz, bo mi cieknie ślina, sama jestem na etapie myślenia, co by tu zjeść i akurat , to byłby dobry pomysł, ale robić się nie chce;-)

Koncia mnie się już coś takiego przydarzyło, byłam przy tym zlana zimnym potem, myślałam, że będę wzywać karetkę, ale sama z Piotrulą, m w pracy.:szok: Też mi przeszło. Gin mówi, to samo co napisałaś, że w ciąży organizm tak się oczyszcza, a w dodatku mamy bardzo osłabiony układ pokarmowy i na wszystko od razu reaguje. Współczuję kochana, aj biegunkę mam co drugi dzień, ale bez bóli brzuszka i już takich ekscesów.
I raczej nie jest to od makaronu,:-) dziewczyny sobie jajaca robią:-D

Milutek ja po poronieniach wcześniejszych na początku brałam dupka 3x dziennie, potem przeszłam na luteinę i teraz jak się nic nie dzieje biorę 2x. przy twoim krwawieniu 2x to nic wiele. Koleżanki, które miały kłopoty z plamieniami nie raz prały 2 luteiny ale na raz. Dlatego popytaj lekarza.

Futrzak, co on tam wie hehehehe :-Dnie denerwuj się już, faceci tacy są, mój już to 2 raz przechodzi więc wie, że mogę być bardzo nie miła, albo jeszcze bardziej:-D

Pinka będzie dobrze!:tak:

Malina ryba to dobry pomysł, ja na mięso nie mogę patrzeć, a rybkę zjadłam ze smakiem, choć ona mi zwykle bardziej śmierdzi:baffled:

Milutek ja juz od dawna nie mam plamien a lekarz nadal kaze mi brac duphaston 3 razy dziennie.:tak:
Scarletka ja tez walczyłam z biegunka i wzdeciami,dokturka poleciła mi brac bakterie osłonowe i musze powiedziec ze juz nie mam wzdec a biegunka tez jest mniejsza,konsystancja tez sie unormowała ,i juz mnie tak nie skreca z rana(co za temat,hihi):-D
Futrzak i Malina moj grubas tez tak lubi lezec,a najlepiej to jak sie uwali brzuchem do gory na moich nogach i głowe zwiesza za łozko:szok:

reklama
Milutek ja juz od dawna nie mam plamien a lekarz nadal kaze mi brac duphaston 3 razy dziennie.:tak:
Scarletka ja tez walczyłam z biegunka i wzdeciami,dokturka poleciła mi brac bakterie osłonowe i musze powiedziec ze juz nie mam wzdec a biegunka tez jest mniejsza,konsystancja tez sie unormowała ,i juz mnie tak nie skreca z rana(co za temat,hihi):-D
Futrzak i Malina moj grubas tez tak lubi lezec,a najlepiej to jak sie uwali brzuchem do gory na moich nogach i głowe zwiesza za łozko:szok:

o tak...zwieszanie głowy na dół to norma - ja się zawsze zastanawiam - jak może byc mu tak wygodnie:-)

Do góry