reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczyny:)
ja noc miałam w miare spokojna.od dzisiaj zaczelam brac te leki i zaczelo sie...trzesienie łapek i niedobrze mi jakos i przyspieszony oddech.znam juz to uczucie,bo w szpitalu mialam ten fenoterol z pompy i jak mi podlaczyli i akurat jeszcze kazali polozyc sie na plecach bo mi ktg robili to myslalam ze zejde tam...
lenna a ty isoptin bierzesz przed kazdym fenoterolem tzn ta polowka czy jak?mi kazał ta duza dawke isoptinu 240 wziac raz i pozniej 4x1 fenoterol(to wychodzi co 6h)i pozniej znowu isoptin i tak w kołko...
widze ze mezusiowie dokuczaja..moj tez juz widze zaczyna miec dosc łazenia kolo mnie..dzisiaj zazyczyl sobie sniadanie do pracy.zrobilam mu te kanapki,a w sumie nie powinnam wstawac..nie wiem czy mnie tak sprawdza..na szczescie mama moj przyjedzie na weekend jak on wyjedzie to posprzata,pogotuje i przywiezie jakies jedzonko..

reklama
Jedynko czy Tobie lekarz nie dał jakichś nowych "lepszych" tabletek??:-D:-D Bo te sny to masz nieźle porąbane, znowu monitor opluty :-D

Ale się dziś podziało, Wy nocki udane a ja nie, wszystko na odwrót :)

Jedynka, Twoje sny są naprawde oryginalne hehe....

A co do fenoterolu to ja nie brałam przy nim isoptinu tylko miałam jakiś syrop uspokający i nie miałam takich objawów o których piszecie.

Hop hop dziewczyny co tu tak cicho dzisiaj??

Dzwoniłam dziś do doktorka umówić się na jutro, no i pyta się jak się czuje itd a ja że już mam dość że chce już rodzić a on że moje zdrowie ważne ale dzieci ważniejsze i ma zbadać jutro jak wszystko zamknięte to będę jeszcze nosić :) hehe super człowiek cała ciążę drży żeby donosić a na koniec dzieciom się nie śpieszy no zobaczymy co po wizycie wyniknie jak nie to metodę 3xS trzeba będzie zastosować :)

Niezły paradoks, jak człowiek chucha, dmucha to dzieci chcą wychodzić a jak już by mogły to im nagle w brzuszku lepiej.
Tak czy inaczej Olis bliżej jak dalej choc chyba trzeba życzyć żeby to bliżesz było szybciej :)

A my dziś jedziemy po materacyki tak że poza kosmetykami wszystko już mam. :) Jak kiedyś pisałam teściowa dała kase na pościele no to kupiłam żeby widziała :) będą do kompletu z rożkami... Ayla wie chyba jakie bo to ona polecała te rożki :) pościel tez całkiem fajna. Tak więc mam już po dwie na zmiane.

Gorzej tylko bo nie mam nic dla siebie do szpitala tylko dokładnie nawet nie wiem co trzeba.

Ja pozamawiałam wszystko u jednego sprzedawcy na allegro. Podkłady, majtki, ceratki pod prześcieradło, smoczki nożyczki i szczoteczke z TT, wkładki laktacyjne, pieluchy tetrowe, termometr do kąpieli i ręczniki dla maluszków. Jutro chyba wybiore się jeszcze po koszulę dla siebie bo mam tylko jedną.
My mamy łóżeczka i materace na strychu u teściów. Umówiłam się z mężem że za 3 tyg je przywiezie do domu i już ustawimy w sypialni. Nie wiem tylko czy materacy nie trzeb ajakoś wietrzyć bo tak jak ze sklepu przyjechały w folii tak stoją cały czas. A może wystarczy jak je włożymy do łóżeczek a prześcieradła mąz nałoży jak będziemy wracać ze szpitala.
Wogóle niby coś tam wiem a im bliżej to tym bardziej jestem zielona. Teraz się zastanawiam skąd ja będę wiedziałą czy mleko modyfikowane ma odpowiednią temperaturę bo pewnie trzeba będzie dzieciaczki dokarmiać. I kto mi to powie?? :)

No ja to takie mam te sny wyrazne jakbym w filmie jakims byla. Na poczatku ciazy tez takie mialam :)

Olis rzeczywiscie ja tak chcialam do 34 tyg donosic to byl moj cel :) zeby tylko dotrwac sie modlilam a teraz tak bym chciala juz miec plaski brzuch tak bym chciala sie pozbyc tego ciezaru, ze az wyrzuty mam sumienia. Takze Olis jak cos to 3xS trzeba bedzie zastosowac niedlugo hehe

Oj mam taki plan od dwoch dni ze posprzatam sobie na poleczkach przy lozku i jakos nie moge sie zmobiliowac. Wszedzie w miare czysto tylko kolo mojego miejsca lezenia jak w chlewiku hehe. Wczoraj jak prasowalam to zdalam sobie sprawe ze juz brzucha nawet na kolanach nie poloze tylko tak okrakiem musze siedziec i brzuch mi wisi miedzy nogami hehe

Witam Was dziewczyny, ale Wam zazdroszczę, że już przy końcówce jesteście. Mój cel to narazie 34 tydzień, ale z tego co tu czytam to większość z Was "pozbywa się ciężaru" dopiero ok.37 tc tak więc długa droga przede mną.

rainmanka możesz podać namiary gościa u którego zamawiałaś pościel i rożki? Z nudów zaczęłam kompletować wyprawkę. Pozamawiałam na allegro troszkę ciuszków, wózek, foteliki samochodowe a teraz kolej na pościel. Napisz również czy jesteś zadowolona z pościelki którą kupiłaś.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki:-)

olis to niech ci ten ginek cos tam otworzy hehe:)a nie gada ze zamkniete.powiedz ze gadalas z dziewczynkami i juz byscie chciały sie zobaczyc.no ciekawe co tam jutro ci powie.co ile teraz łazisz do tego swojego gina,bo jakos niedawno bylas,prawda?
jedynka ty to jestes szalowa,codziennie cos sprzatasz i trzymasz sie jak rzepka,tez bym tak chciala:)
ciekawe jak tam evika,czy wszystko ok i czy waga maluszkow okazała sie w rzeczywistosci tez taka duza.ona to miala małe,zdrowe klocuszki:))

reklama
Teraz się zastanawiam skąd ja będę wiedziałą czy mleko modyfikowane ma odpowiednią temperaturę bo pewnie trzeba będzie dzieciaczki dokarmiać. I kto mi to powie?? :)

ja Ci powiem:)jak masz juz gotowe mleko w butelce,to wylewasz kilka kropli na nadgarstek.swój.i jak nie parzy ani nie chłodzi,tzn.ze jest w temperaturze Twojego ciała.i takie ma byc:)

Do góry