reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hehe no ja już większych piersi nie chciałabym=P miseczka D w zupełności mi wystarcza=) ale np zgrubnąc bym nie chciała bo źle się czuje nawet z moim malutkim sadełkiem=D Poza tym jakbym była większą zołzą niż jestem to by mnie mąż rzucił=D

reklama
ja nie chcialam plastrów nigdy bo się bałam, że sie odkleją, i to jest niezależne ode mnie. a w tabsach ja cały czas mam kontrolę :p

wiesz wlasnie dlatego sie stresuje. i poznaje opinie tyc ktore stosuja.

ja nie chcialam plastrów nigdy bo się bałam, że sie odkleją, i to jest niezależne ode mnie. a w tabsach ja cały czas mam kontrolę :p

wiesz wlasnie dlatego sie stresuje. i poznaje opinie tyc ktore stosuja.

em_x skutki ubozne przy tabsach istnieja jestem tego zywym przykladem:)
mialam nudnosci bole brzucha krawieni ktorych byc nie pwoinno zle sie czulam wymiotowalam myslalam ze to grypa zoladkowa jednak leki nie pomagaly poznie juz sie okazalo ze jestem w ciazy.

Eliza widzialam wiadomosci od Misi i szczerze to sama nie wiem coto znaczy ale oby nic powaznego. kurcze spora roznica 4 tyg. oby tylko bylo wszystko ok i malemu nic nie grozilo.

Ostatnia edycja:
edit.
Misia odpisala:
"Mialam usg. Michas wazy 1850g no ale znowu jest o 4tyg za maly. tak jak poprzednio pytali czy nie pale ale ja w zyciu nie mialam papierosa w ustach. moj tata pali ale nie w domu wiec na razie nic wiecej nie wiem. clio do mnie pisala jak dobrze ze mam z wami kontakt. a co na forum?"

odpisalam i sie zapytalam co mu grozi tym ze jest za maly i odp.
" no tego o mi nie powiedzieli, tylko wymiary glowki sie zgadzaja z tyg. jutro rano bedzie moj lekarz to dowiem sie czegos wiecej. buziaki kopniaki od Michasia"

Jak byscie nie zauwazyly to wstawiam jeszcze raz;-)

em_x skutki ubozne przy tabsach istnieja jestem tego zywym przykladem:)
mialam nudnosci bole brzucha krawieni ktorych byc nie pwoinno zle sie czulam wymiotowalam myslalam ze to grypa zoladkowa jednak leki nie pomagaly poznie juz sie okazalo ze jestem w ciazy.

no jasne, ze istnieja, i z tego powodu sie ciesze, ze mnie ominely. moze dlatego, ze mam tabletki z mala iloscia hormonów.. a moze Twoje byly zle dobrane? bo cos takiego naprawde nie jest normalne i zle dobranymi tabletkami naprawde mozna niezle pacjentce namieszac..

Ja jestem źle nasawiona do tabletek. Przed ciążą brałam Cilest (2 opakowania)-przytyłam 10 kilo. Po odstawieniu kolejne 8. Potem nic nie brałam i zaszłam w ciąże. Chciałabym brać tabletki-ale chce by tym razem dobrze je dobrali. Co powinnam zrobić? Zbadać jakieś hormony? Wy coś badałyście? Bo mnie wtedy lekarz tylko zbadał ginekologicznie i nic wiecej jak zapisał tabletki.

Adaś spał 3 godziny w dzień:) A ja z nim. Ale sie rozespałam:)

no jasne, ze istnieja, i z tego powodu sie ciesze, ze mnie ominely. moze dlatego, ze mam tabletki z mala iloscia hormonów.. a moze Twoje byly zle dobrane? bo cos takiego naprawde nie jest normalne i zle dobranymi tabletkami naprawde mozna niezle pacjentce namieszac..

ja stosowalam Yasminelle... slyszlaam ze normalnie robi sie badanie nim dopasuje tabletki. a u mnie bylo to tak. Poszlam do lekarza powiedzialam ze chcialabym zaczac stosowac tabletki anty.. ale ze mam tendencje do tycia i chce z mala dawka hormownow. wypisala Yasminelle powiedziala ze takie beda najlepsze jej corka je stosuje i jest super a ja 29 stycznia zaczelam je stosowac zaczely sie dziac cyrki krwawilam podczas brania tabsow a w przeriwe miedzy opakowaniami nie krwawilam. pozniej zaczelam kolejne opakowanie po 7 dniach i bylo tak samo. az w koncu w kweitniu dowiedzialam sie ze w ciazy jestem i ze do poczecia wg lekarza doszlo w polowie marca a pierwszy dzien ostatniej @ ustalono na 2 marca jak wiem ze ostatnia @ mialam 29 stycznia bo twedy zaczynalam brac te durne tabsy.
Po porodzie na wizycie kontrolnej po 8 tyg poszlamdo lekarza i pyta mnie czy chce sie zabezpieczac czy moze chce od razu kolejna dzidzie bo i takie pacjentki sie zdarzaja. pwoiedzalam wtedy na odpczepnego ze chce sie zabezpieczac i zapytal mnie wtedy czy bralam juz jakestabsy (bo to byl inny lekarz) powiedzialam ze Ysminelle.. wiec powiedzial ze one sa b.dobre i przepisze mi je na pol roku. ale nie wykupilam zadnych bo nie chcialam komplikachi. u mnie nie ma nikogo dobrego ale znow sie wybiore jak @ nie dostane i powiem ze chce najpierw badanie i miec dobrze dobrana antykoncepcje a nie na oko! na oko to oni moga dzieci robic ale nie zabezpieczac mnie felernie.

edit

Kto ma nr do IXI prosze niech wysle mi go na priva!:-)

Ostatnia edycja:
daffodill - po prostu masakra zeby lekarz na oko przepisywal hormony ktore naprawde duzo zmieniaja w organizmie :/ do tego jeszcze doszlo pewnie, ze masz wrazliwy organizm i juz sie cyrk zaczął.. mnie ostatnio moj lekarz prawie okrzyczal jak nie przynioslam mu wynikow badan kiedy przyszlam po nowe opakowanie tabletek. powiedzial, ze jesli nastepnym razem nie przyniose to juz mi nie przepisze. naprawde cos strasznego, ze tak Cie potraktowano. i myslisz, ze ciaza byla wynikiem wymitow itd? czy moze po prostu tableteki z jakiegos powodu nie zadzialaly?

reklama
daffodill - po prostu masakra zeby lekarz na oko przepisywal hormony ktore naprawde duzo zmieniaja w organizmie :/ do tego jeszcze doszlo pewnie, ze masz wrazliwy organizm i juz sie cyrk zaczął.. mnie ostatnio moj lekarz prawie okrzyczal jak nie przynioslam mu wynikow badan kiedy przyszlam po nowe opakowanie tabletek. powiedzial, ze jesli nastepnym razem nie przyniose to juz mi nie przepisze. naprawde cos strasznego, ze tak Cie potraktowano. i myslisz, ze ciaza byla wynikiem wymitow itd? czy moze po prostu tableteki z jakiegos powodu nie zadzialaly?

wiesz ja mysle ze poprostu mimo ze bralam tabletki jak je zwymiotowalam to nie dzialaly tak jak mialy a zmezem sobie pozwalalismy na chwile rozpusty bo jeszcze wtedy nie myslalam ze takie cos sie przytrafi.. pamietam jak pozneij mialam przerwe w marcu jakos w polowie postanowlismy sie starac o dzidzi ejednak nie wiedzielismy ze ona juz jest:) cale szczescie ze to tak sie skonczylo ja tam od zawsze chcialam miec maluszka ale nie miec go z byle kim a tu juz wiedzialam ze to na zawsze bedziemy razem;p
jednak mimo wszystko lekarz nie wypelnil swojego obowiazku bo nie bylam chroniona nalezycie.

a pwoiedz mi jakie badania trzeba zrobic? choc watpie by te nasza gamonie wiedzialy co to w ogole jest.

Do góry