reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No cichutko tutaj... Kasiuch a co z Twoim ?? Bo wypadłam z obiegu i chcę jakoś nadrobić...
Ja wróciłam do domu i teraz czekanie do piątku na Krzysia :( ...

Kurcze a mnie tak się marzy żeby płeć poznać! Aż mnie ciśnie gdzieś na USG żeby iść ale oczywiście brak kasy :(

reklama
No cichutko tutaj... Kasiuch a co z Twoim ?? Bo wypadłam z obiegu i chcę jakoś nadrobić...
Ja wróciłam do domu i teraz czekanie do piątku na Krzysia :( ...

Kurcze a mnie tak się marzy żeby płeć poznać! Aż mnie ciśnie gdzieś na USG żeby iść ale oczywiście brak kasy :(
K polecial wczoraj a ja trzymam sie kiepsko krotko mowiac,

a u ciebie na usg to chyba troche za wczesnie co???a twoj gin ci nie zrobi??

No ja mam 15 tydzień jutro... Mam dwa USG ale to z 6 (żeby potwierdzić ciążę) i z 11...
A co do mojej pani ginekolog to szkoda gadać... Chyba pochopnie ją wybrałam :(

hm... to niedobrze, w sumie moglas miec usg zamiast w 11 tb to na przyklad w 17 lub 18 lepiej byloby widac plec ( chociaz moja gin powiedziala ze plec widac dopiero po 20 tc)

a nie mozesz do jakiegos innego chodzic?? ( w sumie to nie wiem czy mozna w trakce ciazy zmieniac lekarza, ...)

ja mialam usg w 10 tc ( na potwierdzenie ciazy) potem w 26tc (placilam za nie bo ginka nie widziala powodow zeby robic usg) i trzecie jakos w 36 chyba ale tez u innego ginekologa bo u mnie w przychodni najpierw nie bylo lekarza od usg a potem nie bylo terminow! normalnie parodia!

w sumie na nfz to tylko 3 usg się należą :/ w 11/12 tc wykonują usg genetyczne żeby zbadać przezierność karkową która jeśli jest za duża jest wskaźnikiem zespołu Downa :/ więc to bardzo potrzebne usg potem około 23 tc również usg genetyczne w którym lekarz bada każdy narząd maleństwa i 3 usg koło 33/34 tc to już końcowe żeby zobaczyć położenie i zbadać budowe dzieciaczka :) jeśli kogoś stać prywatnie to zazwyczaj usg jest dosyć często no ale to kosztuje :/ a płeć teoretycznie już w 12 tc widać ale nie raz są uparciuszki do samego końca ^^

A ja mialam taka glupia lekarke ze na usg wszystkie musialam chodzic sama bo w przychodni owszem jest usg ale nie bylo nikogo kto by je wykonywal:/ w ogole mialam bardzo malo badan robionych o wszystko musialam sie prosic,ale nie chcialam juz zmieniac lekarza bo to byl juz 2. Bogu dzieki ze corka urodzila sie zdrowa:)

reklama
wiadomość od clio

wiec tak kochane mój kawaler ma 3430g 54cm czuje sie dobrze cały tata a jaki kudłaty:-) 8/10 bo nas pepowina owineła poród opisze jak wróce ale lekko nie było buziaki

CLIO_WILEKIE GRATULACJEEEEE!!!!!!!!!!

Patrycja-beidny ten twoj facet z ta kostka:(

A ja dzisja spedzilam super Niedzile z Rodzinka u Cioci na Obiadku i ze znajomymi na Piwku:)

slodkich snow;*

Do góry