reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Hej dziewczyny...
My mamy termin na 22 listopada to tez blisko pelni...ale z USG 13 listopad...

Ja dzisiaj rano zrobilam Chatke Baby Jagi:) jedziemy do mojej siostry...w srode zostala pania mgr...:)

My juz mamy wszystko poprane i wyprasowane...jeszcze tylko pieluszki do prania ale czekam bo na razie kupilismy tylko 10 a to pewnie malo...upiore wszystkie razem.
W sobote wybieramy sie do Falenicy na zakupki...mam nadzieje ze uda nam sie dokupic brakujace rzeczy...

reklama
Hej mamusie :-)

My wczoraj upraliśmy pierwszą część ubranek i trochę się tego uzbierało :angry:. Cała suszarka, a mam wrażenie , ze to 1/3 wszystkich ciuszków. Pocieszam się tym , że tylko ciuszki zostały do poprania i poprasowania bo całą resztę mężuś wyprał jak byłam w szpitalu :-). No i dosyć szybko to schnie, bo takie malusie :-). Więc dzisiaj puścimy drugą cześć jutro trzecią, zrobimy resztę zakupków dla mnie i w przyszłym tygodniu spakuję torbę i poprasujemy wszystko.

Uu.. to 3 okazje w jeden dzien biednaa :), nawet juz nie chodzi o prezenty, ale urodizny to taki dzien dla siebie, a ciezko o specjalny dzien dla siebie w wigilie.. :)

Ja juz pisalam, ze nie zalezy mi na zadnej specjalnej dacie.. tylko nie chcialabym urodzic 1.11 bo to taki dzien, w ktorym nie mysli sie raczej o urodzinach, a wrecz odwrotnie :)

Jak wyciagalam ostatnia pralke ubranek malego.. to przeoczylam jedne body.. i potem wrzucilam normalne nasze pranie ze zwyklym proszkiem, zmiekczaczem i odplamiaczem na dodatek.. i to jedno body biedne sie wypralo znowu.. a juz nie mam dzieciowego prania i nie wiem czy odozyc je i wprac z dzieciowymi znowu (jak juz bede robila po porodzie) czy tak zostawic :) nie spodziewalam sie takich problemow hehe :)

Ja bym poprostu namoczyła te body w wodzie, albo w szarym mydelku ( zawsze u mnie w domku jest bo ladnie spiera plamy) i wyplukala normalnie pod bierzaca woda :)

Zalgol moja mama wczoraj poprala same rozowe ciuszki rozmiaru 58-68 i jest cala suszarka taka stojaca, i 4 sznurki takiej suszarki wiszacej w lazience. A to same rozowe. Mam jeszcze caly worek taki jak na smieci niebieskich, pudlo biało - kremowych, pol siatki zielonych i siatke takich ktre nie nadaja sie do zadnego koloru. Wiec dopiero przy praniu dotarlo domnie ile tych ciuszkow jest.

Witam dziewczynki!!
ja się z kolei boję, żeby się nie załapać na tę pazdziernikową pełnię...(23,10),bo termin mam z OM na 3.11.,z ostatniego usg na 18.10....a od 18 do 25 nie ma mojego gina :no:
Ale on twierdzi,że ja po terminie urodzę....zobaczymy ...;-)
Ogarnia mnie ostatnio instynkt wicia gniazda totalny,wszystko bym układała,ręczniki,pościel,non stop zmieniam układ w szafie,przesuwam,przekładam....szaleję..
Nawet kupiłam taką myjkę do mycia witryn sklepowych na długim kijku,żeby przemyć okna:szok::-D
buziaki

hej

a ja dziś pierwszy dzień na L4. Trochę posprzątałam, poprałam, ugotowałam obiad i leżę. Fajnie jest na L4. Szkoda że wcześniej się nie zdecydowałam ;-)
Julcia używa wszystkich możliwych dzidziusiowych sprzętów. "Na niby" smaruje kremami, "na niby " kąpie w wanience i naprawdę jeździ wózkiem. Nawet mata jest rozłożona bo mojej córki dziecko przecież też potrzebuje :)))

Z pracy dzwonili dopiero 3 razy. Ciekawe kiedy zatęsknię, albo czy zatęsknię :)

Pozdrawiam was październikowo.

Mi w sumie to obojętne jakiego dnia urodzi się Hania, jednak jeśli ktoś dał by mi wybór to zdecydowanie wolę listopad, niż październik, a co do dnia to nie obraze sie jak bedzie parzysty :D

reklama
Zgadzam sie z tym ze tylko w Polsce, chociazmi osobiscie wogole nie przeszkadza 1 listopad, jest to swieto zmarlych no ok ale to jest ludzkie ze ktos umiera a ktos sie rodzi. A dzien ten jest wlasnie taka fajna pamiatka po osobach ktore kiedys byly wsrod nas. I wogole nie traktuje tego dnia jako smutnego.

Do góry