reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Witam sie serdecznie :)
Jak juz pisalam na ogolnym forum, wczoraj bylam na USG i jest piekna dziewczynka :) Wazy 322g i wszystko jest ok. A stópkę ma 3,5 cm:-)
Niemniej jednak martwi mnie jedna rzecz. Lekarz w zasadzie tego nie skomentowal, ale wypisal na kartce, ze jest 2 stopien dojrzalosci lozyska. Z tego co wiem, to duuuzo za wczesnie, kolezanki w 20-tym tygodniu maja stopien 0. Dodam, ze nie pale (ale przed ciaza palilam), nie pije, nie mam nadcisnienia. Jak u Was jest z tym lozyskiem?

reklama
Dzisiaj w koncu mialam upragnione półmetkowe USG :) i okazalo sie ze na 90% bedzie dziewczynka :) A wszyscy moi znajomi stawiali ze bedzie chlopczyk :) Na poczatku malenstwo nie chcialo pokazac co tam kryje z zacisnelo nozki :) ale po czasie babeczka stwierdzila ze " kuleczek" nie widzi tylko szparke i ocenila ze na 90 % córcia bedzie :) Ogolnie to wszystko przebiega prawidlowo:)

pisałam już na wątku głównym, ale i tu pochwalę się swoim szczęściem. Wbrew moim przewidywaniom będziemy mieli córeczkę:happy: Raczej nie ma co do tego wątpliwości, bo wszytsko było ładnie widać:tak: Córa waży 420 g i wszytskie parametry ma w normie. Śmieliśmy się tylko, że cały czas dłubała w nosku, bo rączki nieustannie trzymała przy buźce:-D

To dziś dzień Dziewczynek :-)
Nam lekarz powiedział, że na 1200 % córeczka. Pokazał kosteczki warg sromowych, między nóżkami pusto.
Nie wiem czym była ta armatka sprzed miesiąca :-D
Wszyscy dookoła mówili, że chłopiec, mąż się nastawił, a na badaniu trochę zdębiał. Teraz dochodzi do siebie ;-) Ja też trochę ciuszków pod chłopca pokupowałam, ale w tę stronę, to jeszcze da się pokombinować.
No to nie mamy imienia. Mikołaja nijak nie przerobimy :eek:

rachell a Dominika? w zdrobnieniu mówi się Mika, jakoś mi się z Mikołajem trochę kojarzy ;-)
znam super Dominikę - Mikę, ma na razie 4 lata , ale juz jest fantastyczna :tak: :-)
w podstawówce tez miałam dwie Dominiki i z obiema się przyjaźniłam, bo były naprawdę wyjatkowo fajne

Ostatnia edycja:
rachell a Dominika? w zdrobnieniu mówi się Mika, jakoś mi się z Mikołajem trochę kojarzy ;-)
znam super Dominikę - Mikę, ma na razie 4 lata , ale juz jest fantastyczna :tak: :-)
w podstawówce tez miałam dwie Dominiki i z obiema się przyjaźniłam, bo były naprawdę wyjatkowo fajne
Mam bardzo dobrą koleżankę Dominikę, ale mąż kręci nosem.
On póki co jest za Martynką.

Nie macie pojęcia jak po wizycie poszły w ruch strony z imionami ;)

Dziewczyny, a kiedy robi się takie dokładne pomiary narządów? Bo kurcze, nam nie zrobił. A ja byłam tak zaaferowana objawieniem się małej Księżniczki, że zapomniałam zapytać. Następna wizyta 9 listopada. 24 tydzień. Nie będzie za późno?
Może jeszcze gdzieś indziej pójdziemy w międzyczasie. Sama nie wiem.
Wagi też nie znam :/

pani_cinkowa, rachell gratuluję córeczek!!!!!!!!

jakoś ostatnio chyba wysyp dziewuszek :)

rachell jak powiedziałam mojemu L, że u Ciebie miał byc synek a teraz wyszła córeczka to zaczął się dopytywac od którego tygodnia widac dokładnie... heheh tak się Hubercikiem podjarał, że pewnie też musiałby chwilę dochodzic do siebie gdyby okazał się dziewczynka nagle :p
No kurcze, sama tę armatkę widziałam. I mąż też. I lekarzowi mignęła przecież. A tu takie buty. No ale podobno nie ma bata. Córa jak się patrzy.
A po wizycie miałam plan lecieć do empiku do Przygody Mikołajka :-)

reklama
Do góry