reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam sie porannie:-)
hmmm mialo mnie nie byc a jestem.no coz-tesc wczoraj zadzwonil ze wpadnie na 7.30 po krajzege do ciecia drzewa,no to nastwilam sobie budzik zeby wstac i mu pootwierac bo jakby zaczal dzownic dzwonkiem do furtki to by dziewczyny pobudzil.no i przujkechal 8.20:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
ehhhhhhh.no tyle dobrze zechociaz poczytalam co u was i zaraz biore sie za robote bo dziewczny juz wstaly.a mam dzis co robic-deski na podworku poukladac do konca,bo p wczoraj wieczorem reszte pocial,drzewo poznosic,jaks zupke zrobic,posprztac i moze zdaze trawe skosic.ale to uz na koniec zostawie
no a o 15 lece do mamy pomoc szykowca na dziejsiejsza impreze
wczorak wieczorem jeszcze jej salatke robilam i caly gar fasoli po bretonsku nagotowalam taki chyba 5 litrowy:rofl2: z czego polowe zawekowalam a polowe tego co zostalo juz p zdazyl zjesc:rofl2::rofl2::rofl2:

wczoraj siostre ufarbowalam:tak::tak::tak::tak:
kurcze zeby za kazde ciecie i farbowanie brala z 10zl to bym mieisecznie miala pare groszy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dopiero wstałam,bo kładłam się przed 6 rano.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Kuba dziś rano powiedział Darkowi tak:
Tata masz dziś pieniądze?
D;tak mam ,a co?
To daj mamie,bo ona ma jak zwykle tylko na chleb,a ja chcę tosty na kolację:szok::szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mnie mały gad załatwił.:szok::-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a tosty przeciez z chleba:-D:-D:-D:-D:rofl2:

Wyobraźcie sobie, ze zaspaliśmy do przedszkola :szok: ja i moje dzieci co 7 rano zazwyczaj jedzą 2 śniadanie :-D:-D:-D:szok::-D
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
niemozliwe:no::no::no::no::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
tos i Ty pospala:-)

Anabuba TY tych kilosow rabiesz :) Nogi to na loterii wygralas?
Justys ode mnie tez najlepsze zyczonka:-)
Witam nowe mamusie bo jakos nie mialam kiedy was przywitac:sorry:
]

Ania super wam teraz mieszkanko wygalada:tak::tak::tak::tak:
ja teraz mam pastele ale jak u ludzi widze takie zywe kolory to jak bede odnawiac to tez sobie walne rozne kolory:tak::tak::tak::tak:

Anka, super kolorki:tak:
Ja teraz o niczym innym nie myslę tylko o mebelkach ;-):-D:-D:-D Cały czas coś zmieniam, wyrzucam dokupuje, bo już mi się wszystko opatrzyło. Dziewczynkom też będę rewolucję w pokoju robić :-p

niedlugo to domu nie poznam:rofl2:

D
Padam na pysk, bo wczoraj Zuzia najadła się Piotrusiowej kanapki z żółtym serem, a później pół nocy wymiotowała, miała temperaturę 35,7C i bardzo się o nią martwiłam. :-:)-:)-:)-( Czuwałam całą noc i już się zastanawiałam czy nie jechać z nią na pogotowie. :zawstydzona/y: A ona obudziła się o 5.30 jak nowo narodzona z uśmiechem dookoła głowy i zaczęła po mnie pełzać :-D:-D

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
to Cie zalatwila.pewnie tez zolty ser jej najgorzej zaszkodzil
dobrze ze juz przeszlo

powiedzcie mi co mozna zrobic na obiad nie majac zadnego miesa ino jedna piers z kurczaka ani ziemniakow ani jajek no nic kompletnie nie mam:no::no:
dzisiaj juz musze jechac na zakpy
bo pustki:szok:

pewnie juz cos wymyslilas ale mozesz zrobic piers w sosie slodko kwasnym i do tego ryz:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
sos ze soika albo sama wymysl-troche warzyw,koncentrat i sie robi:tak::tak::tak:

Wrocilysmy ze szpitala kolezanka Laury bardzo slaba i na dodoatek dostala goraczki:-( biedulka bardzo slaba byla:-(
Na szybko walnelam nalesniki:rofl2:
Teraz spadamy na zakupy bo masla nie ma w domu a mleka rowniez braklo:-D:-D

lodow dziecku ni dali?

No Dziewuszki co z Wami :szok: my już wykąpani i oglądamy epokę lodowcową :-D miałam sobie zrobić makaron z serem ale że nie byłam w sklepie i nie mam śmietany to jem kanapki z serkiem i dżemisiem :-D a padam na twarz dzisiaj :sorry: chociaż nic nie robiłam :tak: idę się kłaść :-) do jutra Laseczki :tak:

widze \Beata ze Ty ostatnio tu nadranbiasz:-):-):-):-):-)
moje obie tez wczoraj eopke ogladaly zawziecie
mimo ze mam ta bajke na kompie:rofl2:

Witam wieczorkiem mega zmarznieta i zmeczona:tak:
Jak wrocilam z dziewczynkami z przedszkola to odstawilam Je do tesciowej i pojechalam z mlodym na mecz:szok:Dzisiaj bylo otwarcie naszego stadionu,takie mniej oficjalne;-)Byl meczyk a pozniej koncert MEZO i jeszcze kogos tam:tak::tak:Dominik zadowolony i ja tez,bo dawno na czyms takim nie bylam:tak::tak::tak:
Teraz dziewczynki juz spia a Dominik oglada Epoke lodowcowa:tak::tak::tak:
fajnie

No witam dziewczyny
Byłyśmy wczoraj u laryngologa. Lekarz rewelacja, nawiasem mówiąc ordynator oddziału laryngologicznego, hehe. Mówili, ze gbur, że jak do konia podchodzi a aon wesoły żartowniś i sposób ma na dzieci szybki i skuteczny, hehe.
A wiec młoda ma zapalecnie w jednym i drugim, lekkie, w prawym, na które narzekała troszkę więsze, ale wsyztsko bez strachu wielkiego, od katarku poszło. Ten antybiotyk jednak musze jej podawać, ale jak obiecał-jest całkiem smaczny, no-młoda łyżke wylizuje-ja az tak bardzo bym się neim nie zachwycała, hehe, no i ambrosol, i krople do nosa w piatek na 12 kontrola.

Beatka do dużego pokoju tez mam tylko jeen zestaw firan i wcale mi to nie przeszkadza. Wieszam soebie pachnące, że hej, nie musze prasować, w szafie wiecej miejsca. Ja wszystko porozdawałam. Do małej zostawiłam tylko 2 czy 3 i mam 2 do kuchni i wystarczy.
.

dobrze ze sie dostalas i najwazniejsze ze mala bierzez antybiotyk i ze masz juz termin kontroli:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no ja do pokoju tez mam jeden komplet a do kuchni 2-bo krotka na lato:tak::tak::tak::tak::tak:
a miejsac w szafie i tak nie mam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

no dobra laski odpadam
milego weekendu i do jutra

reklama
Dowikla fajnie że zabawa się udała :tak: wszystkiego najlepszego dla Twojego M z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
Luna dobrze że w końcu jakiś lekarz konkretny :-) fajnie że mała antybiotyk je i nie wybrzydza :tak:
Bubka miłej imprezki :-D a no nadrabiam nadrabiam :-)

Witam :tak: słoneczko ładnie świeci ale zapewne zimno jak nie wiem :sorry2: My już po śniadanku, teraz tylko ciepłą herbatkę wypiję i do roboty :tak: nie mam pomysłu na obiad :sorry2: u końcu muszę iść do sklepu ale mi się nie chce wychodzić :-p wczoraj jak wyszłam na balkon wieczorem po suszarkę to mróz było czuć :szok: oj chyba zima szybko do nas zawita :tak: lecę sprzątać może zdążę do sklepu zanim Kubka położę spać :tak: do potem Laseczki :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam z ranca
Dzieci daly mi troszke pognic w wyrku wiec jest git:tak::tak::tak:Sloneczko swieci,pranie sie pierze:tak::tak:Zaraz trzeba sie jakos ogarnac i zrobic jakies zarelko:-);-)
Planow na dzisiaj na razie brak ale mysle ze cosik da sie wykombinowac hehe;-):-)

LUNKA
Fajnie ze ten lekarz okazala sie byc fajnym:rofl2:Teraz dokonczycie antybiotyk i bedzie ok:tak:No i dobrez ze jestescie jzu umowione do kontroli:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Widze ze czeka Cie kolejny pracowity dzionek:tak:A takiej fasolki to bym sobie pojadla;-):-)

BEATKO
U nas tez wczoraj wieczorem tak pizdzilo ze mroz bylo czuc:no:
No i dzieki za zyczonka dla M:tak:W sumei to sama zapomnialam o Jego urodzinach:szok:a Twoj post mi przypomnial:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Zaraz wysle Jemu esemeska hehe

hej wpadam sie przywitac bo zaraz znikam czekam na fryzjerke pózniej szybko obiad i zakupy męzus wrócił ale sapda robic hamulce w aucie bo nie ma recznego wiec trzeba przed zima zrobic puki cieplo na polu bo w zimie nie bedzie sie chciało a w grudniu trzeba przeglad zrobic wiec by nie podbili go jak nie ma recznego:crazy:

maksiu oczywiscie wielki pomocnik taty swoj traktor juz tez rozłozyl i tez naprawia reczny:-D:-D:-Don to jest mala papuga taty nawet komórke sobie wział bo tatus rozmawia przez telefon:-D:-D:-D
Lenka spi wiec mam nadzieje ze uda nam sie zrobic włoski

spadam bo wlasnie przyjechała fryzjerka nara:-):-)

Dowikla fajnie że zabawa się udała :tak: wszystkiego najlepszego dla Twojego M z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
Luna dobrze że w końcu jakiś lekarz konkretny :-) fajnie że mała antybiotyk je i nie wybrzydza :tak:
Bubka miłej imprezki :-D a no nadrabiam nadrabiam :-)

Witam :tak: słoneczko ładnie świeci ale zapewne zimno jak nie wiem :sorry2: My już po śniadanku, teraz tylko ciepłą herbatkę wypiję i do roboty :tak: nie mam pomysłu na obiad :sorry2: u końcu muszę iść do sklepu ale mi się nie chce wychodzić :-p wczoraj jak wyszłam na balkon wieczorem po suszarkę to mróz było czuć :szok: oj chyba zima szybko do nas zawita :tak: lecę sprzątać może zdążę do sklepu zanim Kubka położę spać :tak: do potem Laseczki :-)
dołączam sie do zyczeń :tak::tak::tak:
sto lat!!!
u nas jeszcze zimy nie ma wiec do was nie predko zawita:-p:-D:-D
ale by byly jaja jakby u was sie pierwsa zaczela:-p:-p
juz pisalam dziwota ze jeszcze snieg nie padal u nas:tak::tak:

witam was chalupka ogarnieta jako tako ino odkurzyc i podlogi pomyc m ma obiadek zrobic poszedl do sklepu i znow zaginął:sorry2:
ciekawe o ktorej wroci:sorry2:
na dzis zaprosil znajomych na pepkowe bo nie stawial:tak:
na 18 zaprosil przynajmniej troche miedzy ludzmi pobede bo ja to tak nie wychodzilam teraz:-p
tyle ze znow bede jedyna babką:-p:-D:-D
no i jeszcze Lnka ale ona spac bedzie
ide zaraz mlodego polozyc spac
i skoncze sprzatanie bo cos mnie sie wydaje ze m szybko nie wroci z tego sklepu:sorry2:

Dowikla a widzisz dobrze że w kalendarz zajrzałam :-D
Natali Ty lepiej nie kracz bo ja zimy nie chce ;-) miłej zabawy życzę wieczorem :-)
Iwcik pochwal się później nową fryzurką :tak::-)

Kuba poszedł spać, już z godzinkę śpi :tak: ja już mam wszystko zrobione :-) teraz sobie pierożki zrobię bo głodna się coś zrobiłam :sorry2: muszę się jeszcze pomalować bo do sklepu w końcu trzeba jechać :tak: chyba do tesco sobie skoczę, przynajmniej pochodzę po sklepie może coś w oko mi wpadnie :-D mam pełno pustych słoików w domu i trzeba je czymś zapełnić ale jakoś nie mam pomysłu czym :sorry2: humor mi się coś zrąbał, siedzę i ryczę :szok: normalnie jak baba w ciąży :-( ale co się dziwić @ się zbliża :sorry2:

hej mamuski!!!
matko ale tu dzis pustki???????????????????:szok::szok::szok:

ja dopiero teraz bo caly czas cos mialam do zrobienia.wlasnie przed chwilka skonczylam prasowac.m sie dziecmi zajmuje,krystian puzzle uklada a ja glowe umylam i z kawka zasiadłam przed bb.;-)
ekipa remontowa jednym słowem sie o......la:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeszcze im z tydzien zejdzie jak nie wiecej:angry:.a ten syf kolo domu już mnie wkurza.:wściekła/y:
na wieczór dzis nie :no:mam zadnych planow a szkoda:-( bo ja przy sobocie nie lubie w domu siedziec.

milego weekendu.:-)

dowikla-100lat dla twojego m.:tak:

iwicik-pochwal sie nam nowa fryzurką.

beatka-czemu placzesz?co sie dzieje?:confused:

anabuba-ale mi smaka zrobilas z ta fasolką.:-p

No wiecie co :szok::szok::szok::szok: w szoku jestem co się z Wami dzieje :szok::szok::szok:
Lidka nie wiem co mi jest, jakiś dół złapałam dzisiaj :-(
Ja w sklepie w końcu byłam :tak: wymyśliłam sobie że zrobię nuttelle do słoików i jak na razie tylko jabłka obrałam i już mi się nie chce dalej robić :sorry2: teraz zajadam makaron z serem mniam jak dawno tego nie jadłam :-) idę kąpiel Kubie szykować i laba na dzisiaj :tak: głowa mnie zaczęła boleć ale na szczęście miałam ostatnią tabletkę i przeszło :tak: jutro będę musiała poszukać otwartej apteki :sorry2: zajrzę chyba dopiero jutro bo dzisiaj to tak duuuużżżo piszecie że szok :-D:-D:-D spokojnej nocki życzę :tak:

reklama
hej ... wróciłam z urlopu....:-)
ślub się udał.... hihih goście poszaleli a my mieliśmy sprzątania że ho ho
na drugi dzień wykjazd.. więc trzeba było się szybko ogarniać ze sprzątankiem:tak:
powiedzcie że tęskniłyście pliiiiiizzzzzz:-p:rofl2:

więc tak na wstępie napisze że fajnie było , nawet bardzo...
diużo zwiedzaliśmy co łączy się z bólem mięśni nóg itp (muszę odpocząć)
dzidzi nie dało mi żyć... wymiotowałam jak szalona a każda podróż mnie muliła jak nie wiem:baffled:
poza tym... Vi była w siódmym niebie, świat wodny jej zawirował w głowie.. szkoda że tylko 2 razy tam pojechaliśmy ale było dużo innych rzeczy do zwiedzania, wspinaliśmy się na górę wielką... no i wogóle... ahh dużo by gadać...
a no i Vi wyszedł kolejny ząbek.. heh teraz to idzie jeden za drugim :p

a teraz co pamiętam... as niezłego masz tego psa....
beata super masz siostrę, ja też lubię malowac, ale własnie na ścianbach tak jak ty....:tak:

co jeszcze.. hmmm
jak zawsze zapomniałam:zawstydzona/y:
aaaaaha witam nową mamę....
yyy co jeszcze noooooo:-p
aaa natalineczka super kolorki... dodam że fiolet to mój ulubiony:-D

i więcej nie pamiętam..
a teraz zmykam... bo nie mam już siuły...:baffled: niedawno wymiotopwałam... wrrrr
ah ta ciąża...
aha jeszcze się zastanawiam... bo wyczułam takiego gózka pod pępkiem,
taki twardy jakbym kciuka zgięła i pomacała się po kosci... nie wiem ale w poprzedniej ciąży tego nie miałam...:-(

aaaa i proszę o głosiki na moją szkrabulę....
link w sygnaturce....

Ostatnia edycja:
Do góry