reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w ten mroźny poranek :-):-)
Rano na morfologię pobiegłam więc jestem z "opóźnieniem" :-p:-p
Zimno jak diabli, zima idzie wielkimi krokami jak nic :szok::szok:
Iwcik też bym się wkurzyła jakbym na darmo tyle jechała, na drugi raz przed samym wyjazdem zadzwoń i się upewnij że doktor jest :tak::tak::tak:
Anka czekamy na zdjęcia mieszkanka po remoncie, a wy się w końcu przeprowadziliście bo pamiętam ze na wiosnę coś o tym wspominałaś? :sorry::sorry:
Luna ja miałam z Mają przeprawy z uchem i ja od razu bym biegła do laryngologa bo żartów nie ma :no::no:
A ze to już trzeci antybiotyk to uważaj teraz na nią i lepiej by było żeby od razu po chorobie do przedszkola jednak nie szła. Tylko wyczytałam ze ty do pracy się wybierasz, oj ciężki orzech do zgryzienia :baffled::baffled:
Natalineczka może zadzwoń i się zapytaj kiedy pieniążków możesz się spodziewać
Dowikla bo dzieciaki cwane są i za nagrodę to prawie wszystko zrobią :-p:-p:-p
As no niezłe teksty mówi twój Kuba :-D:-D:-D:-D

reklama
Scenka z życia rodzinnego.
Poszłam z małym do sklepu
Kuba chciał jakąś gazetę.
Odpowiadam nie kupię .:no:
Kuba : aczemu?
To nie mam pieniędzy .
A Kuba po chwili refleksji na cały sklep.
No tak.tata bogaty a mama biedna.
I gdzie tu sprawiedliwość ?:szok:
Padłam na ladę i zasłoniłam się tą gazetą :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam dziewczyny
Wczoraj zaraz jak P wrócił zjedliśy obiad biegiem o na pogotowie z młodą pojechaliśy. Przed 18 zaczełą mi płakać, ze ją strasznie uszko boli, trzyma się za nie i płacze, ze nie zniesie tego. Noale co, laryngolog o tej godzinie nie dyżuruje w szpitalu, wiadomo. Babka ja osłuchała, zbadała, nawypisywała recept i do domu. A w drodze do domu młod akazała nam śpiewac jakie światła mijamy po drodze. Sama spiewała najgłośniej.Ja nie rozumiem tych lekarzy. Pyta jaki antybiotyki dostała, no to mówię i jaki problem był z podaniem zawiesiny tej paskudnej, że na zastrzyki przeszliśy. przeszliśmy. Pyta czy mam krople do nosa, no to mówię, że mam Nasiwin i robione. Mówi-oooo, robione, sa bardzo dobre.
I co? I zapisała kolejną zawiesine paskudną jako antybiotyk ( nie wiem, czy nie za szybko, no bo bez przesady- trzy antybiotyki w przeciągu mieisąca??? ) i jeszcze jedne krople do nosa:eek::eek::eek:
Wykupiłam tylko ten antybiotyk, bo 13 może isę okazac , ze jednak będzie potrzebny no i krople do ucha. I okazało ise z e mam takei w domu-kuźwa- gdybym wiedział, ze można je dziecku podawać:wściekła/y:
Dziś młoda kiepsko wygląda, skoro samam mówi, ze jest chora, to kiepsciutko, chrype ma, katar słysze, ale mniejszy, no i ucho mówi, z etylko odrobinkę boli. Ale oczka to takie szparki tylko :-(
No i dostałam skierowanie do laryngologa. Ale najbliżej to mamy w szpitalu-brrrrr-myśłicie, ze to konieczne? J ajak słyszę ucho to już isę boję, al ejak ma iść do nich, to aż mnie wstrzącha. Czekac do poniedziału?
To się wygadałam. Chciało sie komuś o czytać???

As-Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy:tak:
A Kubus chyba Ci już drugi raz takim tekstem rzucił, co? Mały mądrala. Niech sie wstawi u ojca za matką:-D

Natali ubezpieczenie bardzo szybko wypłaca. U nas trwało to 3 dni

Boże co za rodzina:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobre. mÓj jak wraca z pracy myśłi tak samo, bo ja za chiny śmieci nie wyrzucę:rofl2:

Aniu trzymamy za słowo. No i foteczki-wiesz:tak:
zdrowka wysylam cały tir mam nadzieje ze szybko dojdzie:tak::tak::tak:
MEDEA
Tak teraz patrez na Twoj suwaczek i Maksiu niedlugo ma roczek:szok::szok::szok:
OMG jak ten czas spiernicza:szok:
Chodzi juz?
:szok::szok::szok::szok::szok:
rzeczywiscie
masakra jak leci :szok::szok::szok:

no i mala wzywa:sorry::sorry:
do zobaczenia pozniej;-);-)

Witam dziewczyny
Wczoraj zaraz jak P wrócił zjedliśy obiad biegiem o na pogotowie z młodą pojechaliśy. Przed 18 zaczełą mi płakać, ze ją strasznie uszko boli, trzyma się za nie i płacze, ze nie zniesie tego. Noale co, laryngolog o tej godzinie nie dyżuruje w szpitalu, wiadomo. Babka ja osłuchała, zbadała, nawypisywała recept i do domu. A w drodze do domu młod akazała nam śpiewac jakie światła mijamy po drodze. Sama spiewała najgłośniej.Ja nie rozumiem tych lekarzy. Pyta jaki antybiotyki dostała, no to mówię i jaki problem był z podaniem zawiesiny tej paskudnej, że na zastrzyki przeszliśy. przeszliśmy. Pyta czy mam krople do nosa, no to mówię, że mam Nasiwin i robione. Mówi-oooo, robione, sa bardzo dobre.
I co? I zapisała kolejną zawiesine paskudną jako antybiotyk ( nie wiem, czy nie za szybko, no bo bez przesady- trzy antybiotyki w przeciągu mieisąca??? ) i jeszcze jedne krople do nosa:eek::eek::eek:
Wykupiłam tylko ten antybiotyk, bo 13 może isę okazac , ze jednak będzie potrzebny no i krople do ucha. I okazało ise z e mam takei w domu-kuźwa- gdybym wiedział, ze można je dziecku podawać:wściekła/y:
Dziś młoda kiepsko wygląda, skoro samam mówi, ze jest chora, to kiepsciutko, chrype ma, katar słysze, ale mniejszy, no i ucho mówi, z etylko odrobinkę boli. Ale oczka to takie szparki tylko :-(
No i dostałam skierowanie do laryngologa. Ale najbliżej to mamy w szpitalu-brrrrr-myśłicie, ze to konieczne? J ajak słyszę ucho to już isę boję, al ejak ma iść do nich, to aż mnie wstrzącha. Czekac do poniedziału?
To się wygadałam. Chciało sie komuś o czytać???

As-Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy:tak:
A Kubus chyba Ci już drugi raz takim tekstem rzucił, co? Mały mądrala. Niech sie wstawi u ojca za matką:-D

Natali ubezpieczenie bardzo szybko wypłaca. U nas trwało to 3 dni

Boże co za rodzina:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobre. mÓj jak wraca z pracy myśłi tak samo, bo ja za chiny śmieci nie wyrzucę:rofl2:

Aniu trzymamy za słowo. No i foteczki-wiesz:tak:
Lunka jeśli mała ma katar to ucho od kataru się przytkało.
To częsty objaw niestety.:-(
Kuba wcześniej rzucił nieco innym tekstem i też w tym sklepie.:-D:-D
Teraz ewidentniee nas porównał :tak::-D:-D:-D
No cóż takie życie.:-D:-D:-D

hej laski

pojechalam z lenka wczporaj do lekarza na 16.50 i cholera jasna nie było go 30km jechałam na darmo przepisala mnie na nastepny tydzien :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mogły by chociaz zadzwonic i uprzedzic :wściekła/y::wściekła/y:
maksiu juz w szkole lenka spi wiec korzystam :-D cholera zimno jak szlak u mnie -3 i chyba ide zapalic bo strach tej malocie pampka przebrac bo zamarznie jej ta dupeczka:eek::eek::eek:kurcze chyba idzie zima:rofl2::rofl2::rofl2:meza nie mam dzisiaj wiec pewnie wybiore sie gdzie na ploty bo nie bede tak siedziec w domu:-):-):-)

AS to ci policja niespodzianke zrobiła mnie tez odwiedzili dwa razy:-D:-D:-Dale u mnie bo był jakis przekret z allegro przesłuchanie musieli zrobic a ja i tak nic nie pamietalam za duzo kupuje przez allegro :-):-):-):-)
a Kuba widze ze ma teksty dobre:-D:-D:-D no i mamusia czemu ty jestes biedna a tatuś bogaty?????????????:-D:-D:-D:-D:-D

Dowikla to twoj pierwszoklasista taki niegrzeczny w szkole:szok::szok::szok:

Natali nie gadaj o sniegu bo mnie przeraza wizja zasypanych drog najgorsze to odwalanie do drogi:wściekła/y::wściekła/y:

Beata zdolna ta twoja siostra:tak::tak::tak:motyle po prostu piekne, :tak::tak::tak:

Luna zdróweczka kurcze z uchem nie ma żartów :-:)-:)-(ale trzeci antybiotyk w ciagu miesiaca :eek::eek:
Iwcik też bym się wściekła.:crazy:

oj chodzi chodzi:-) ale głównie do mnie zebym go na rece wziela:rofl:

nie no poważnie, strasznie się zrobil maudny ostatnimi czasy, ciagle tylko uwieszony moich nóg i wspinac się chce na mnie;-) a ja już mam dosc... troszke:eek: mam nadzieje, że mu przejdzie;-)
Fajnie ,że się odezwałaś.
jak już chodzi to dopiero teraz czujesz co znaczy mieć dziecko.
oczy dookoła głowy i czasem to za mało. :tak::-):-)
Gratulacje dla małego piechurka.:tak::-):-)

Witam się piątkowo.

Dopiero wstałam,bo kładłam się przed 6 rano.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Kuba dziś rano powiedział Darkowi tak:
Tata masz dziś pieniądze?
D;tak mam ,a co?
To daj mamie,bo ona ma jak zwykle tylko na chleb,a ja chcę tosty na kolację:szok::szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mnie mały gad załatwił.:szok::-D:-D:-D

Justys kochana wszytskiego najlpeszego z okazji wczorajszej rocznicy slubu i z oazji urodzin Julki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

wybacz gapom:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no co ty Bubka :sorry:, dzięki wielkie :tak:, Julka też dziękuje.:-)
532.gif

Meduska dawaj jakieś zdjęcie Maksa bo go dawno nie widziałam :-D
MH to dzisiaj wolne od przedszkola tak :tak:
As to Cię Kuba załatwił :-D dobry tekst :-)
Justa wszystkiego naj naj z okazji rocznicy i urodzin Julki :-D:-D:-D spóźnione ale szczere :tak:
Bubka to dajesz kilometry :-) a pewnie że będę iść do woja a co :-D

No ja już mam wszystko zrobione ;-) nawet pranie zdążyłam zrobić i już się suszy na balkonie :tak: Kuba szaleje w pokoju z zabawkami :-) a miałam okno i niego umyć i chyba zaraz się za to wezmę, wypiorę firankę powieszę i będzie ładnie pachnić :-) jutro chyba się wybiorę na zakupy i pojadę do siostry bo w pepco fajne promocje są na zimę :tak: idę się wziąć za to okno bo znowu tyłka nie ruszę :-)

ellooo

witam Was babulce
Anaconda nie wyprowadzilismy sie bo oferte domu wycofano :/
Medeuska dzieci czsami maja taki okres nic sie nie martw to minie za jakis czas;-)
Anabuba TY tych kilosow rabiesz :) Nogi to na loterii wygralas?
Justys ode mnie tez najlepsze zyczonka:-)
Witam nowe mamusie bo jakos nie mialam kiedy was przywitac:sorry:
MH a coz to sie stalo? Czyzbyscie pozno poszli spac?
Luna zdrowka dla malej pamietam jak Lali miala ucho oj co to byl za placz

Fotki z kolorkami a prosze bardzo teraz pstrykalam na szybko :laugh2:A i na jednym zjdjeciu jest lampa ona jest w polowie zlozona nie moglam calej zmontowac bo by sie mi pogiela.Musi byc odrazu zawieszona a ze mojego nie ma to zlozylam polowe :))specjalnie dla Was :)

salon.JPGsalon2.JPGprzedpok.JPGkuchnia.JPGsypialka.jpglampa.jpgcouch.jpg

Ostatnia edycja:
Obdzwoniłam wszystkie gabinety laryngologiczne te najbliżej i tylko prywatnie, na NFZ nie mają juz mijsc do konca roku. Wie idziemy do szpitala, tam uało mi sie wyprosić, tym bardziej , ze mam skierownie z izby pryzjec.
Ja jestem juz wyszykowana, młodą ubrać i pojedziemy, ale tak koło 12, bo ludzi tam tłumy.

Iwcik -no bagatelka jeżdzic z dzieckiem w te i spowrotem:crazy::crazy::crazy:

Ana Paulinka dała popis, kurcze, a Ty jak zwykle kilometrówkę wyrobiłą s niezła, hehe..

Justys kochana wszytskiego najlpeszego z okazji wczorajszej rocznicy slubu i z oazji urodzin Julki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

i ja się podłączam-kurcze, ale wstyd. Buziolki buziolki

Luna ja miałam z Mają przeprawy z uchem i ja od razu bym biegła do laryngologa bo żartów nie ma :no::no:
A ze to już trzeci antybiotyk to uważaj teraz na nią i lepiej by było żeby od razu po chorobie do przedszkola jednak nie szła. Tylko wyczytałam ze ty do pracy się wybierasz, oj ciężki orzech do zgryzienia :baffled::baffled:
No lecez nią dziś .
A z pracą to kicha, bo jak nie pójdę od początki to mi przepadnie, później, bede mogła sobie troche odpuścić, ale na dzińdobry musze porobić.

Kuba dziś rano powiedział Darkowi tak:
Tata masz dziś pieniądze?
D;tak mam ,a co?
To daj mamie,bo ona ma jak zwykle tylko na chleb,a ja chcę tosty na kolację:szok::szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mnie mały gad załatwił.:szok::-D:-D:-D
:-D:-D:-D

Wyobraźcie sobie, ze zaspaliśmy do przedszkola :szok: ja i moje dzieci co 7 rano zazwyczaj jedzą 2 śniadanie :-D:-D:-D:szok::-D
:-):-):-)
Dobra, zjadłam śniadanie, to spadam w koncu. pa

reklama
JUSTA
Ja rowniez dolaczam sie do zyczonek dla WAs i dla Julki:tak::tak::tak:Wszystkiego na,naj:tak::tak::tak:

Ja ogarnelam sobie troszke chatke i wstawilam pranie:tak::tak::tak:Mlode caly czas mi wyja i kloca sie o lego:no:
Musialabym sie ubrac ale jakos mi sie nei chce

Do góry