reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

eliza nie gadaj że jest aż tak źle? ...macie trójkę cudnych dzieci, jesteście ze sobą sporo czasu. W kółko sprzątanie domu, dzieci, gotowanie... może warto by oddać dzieciaki (te starsze) dziadkom i obejrzeć jakiś film wspólnie z facetem i w ogóóle żeby było miło... Trzeba się czasem wysilić i 'podpielęgnować' to co było kiedyś a teraz wydaję Ci się że już tego nie ma...

Gosia ja to bym jeszcze pochodziła w tej ciąży z pół roku gdybym mogła bo się strasznie boję tego jak będzie już malutka na świecie.

reklama
hej Dziewczyny=)
Ciężko mi było Was nadrobic. Odkąd mąż sprzedał lapa i jesteśmy o jednym to mam strasznie mało czasu dla siebie na necie. Zwłaszcza teraz kiedy mąż w tygodniu miał na rano i wracał po 14. Od rana wówczas byłam na zakupach z Małą to mi w trakcie spaceru spała i w domu mi nie spała a co za tym idzie zajmowałam się nią i nie w głowie mi był net. A jak już popołudniu robiła sobie drzemkę to mąż korzystał z laptopa. Pocieszam się że w przyszłym tyg ma dostac konsolę XBox360 bo na allegro zamówił to wtedy nie będzie mi tak okupywał mojego laptopa.

U nas w zasadzie nic nowego=) Kiepsko z kasą w tym miesiącu bo mężowi doszło ubezpieczenie za auto, przegląd i sterta innych dodatków ale jakoś sobie radzimy. Najważniejsze że Miśce niczego nie brakuje=)

Jestem w trakcie sprzątania. Dół porobiony cały czas na górę.

Witam nowe mamusie=) masę nas tu i pozapominałam nowe nicki=P

Czytałam przedwczoraj(?) o Motylicai. Osobiście nic mi nie zrobiła. Mam nadzieję. Mam ją na NK w znajomych ale przecież nie będę jej podejrzewała o nie wiadomo co skoro tej sprawy w ogóle nie znam.. A linków nie czytałam bo nie miałam kiedy.

Daffi Boże jak mi ciary przeszły słysząc odgłos ząbalków Juleńki=D Brrrrr! Ja jak mała byłam to uwielbiałam widelcem sobie 'kopac' w jakie ustnej i szczyrkac o zęby. Wtedy lubiłam a dziś na samą myśl mi się zimno robi=D

hej kobitki!!
Daff u mnie oki tylko spodziewam sie porodu w kazdym momecie i oszczedzam sily ;)
dzis wpadlam wczesnie bo mam troszke czasu dla siebie ;)
nie dam rady was nadrobic ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie ;)
daff jak u ciebie z mieszkankiem sie ulozylo??
mialam wam powiedziec co wczoraj mi sie przytrafilo ;/ marcin poszedl o benefity sie dowiedziec (o pieniadze dla dziecka) i oczywiscie sie okazalo ,ze polowy nie dostaniemy i chodze taka wkurzona ,ze mam chec rozszarpac kogos ;/
dobija mnie moj wyglad jest straszny buzia jak kafel , rozstepy na brzuchu i plecach noo i piersiach oraz posladkach do tego opuchniete stopy i wlosy ktore przypominaja miotle koszmar ;/ potrzebuje dobrego wypoczynku i usowania laserowego rozstepow i fryzjera odkladam sobie kase bo z tego co czytalam takie usowanie laserowe kosztuje juz 160zl za godzine a mi bedzie z 4godz potrzebne ;/
ale dosc zalenia sie nad soba jak tam wasze kruszynki zdrowe??

Eve jak będziesz miała Maleństwo przy sobie to zapomnisz o rozstępach=P Albo na solarium chodź to mniej są widoczne. Pamiętam że ja przed urodzeniem też narzekałam na rozstępy /mam na brzuchu/ ale Martynka mi wynagradza wszystko. Poza tym ciesz się że goła nie musisz chodzic=D

hihihi Vegas wiesz nie martwilabym sie tak gdyby mnie nie bolaly ale strasznie bola i wczesniej jak mialam rozstepy (jako dorastajaca dziewczynka) to mnie tak nie bolaly musze cos z tym zrobic,co do solarium to nie dla mnie bo ja nie lubie spedzania czasu pod lampami tym bardziej ,ze pozniej mi wyskakuja piepszyki ;)
ale ostatnio dogadalam sie z kolezanka i ide do szpitala na badania piepszykow i wszystkie inne badania czy nie mam raka bo u mnie w rodzinie to czeste schorzenie ;)
jak pojawi sie dziecinka to nie wiem jak ja sie ogarne z tym wszystkim taka lipa ,ze juz chce do polski wracac ;) wiem natomiast,ze jak zaczne rodzic to marcin wam na forum napisze czy dziewczynka czy chlopiec i wszystko inne lacznie z fotka ;)

Wciąż nie mogę uwierzyć że z Eve czujemy się skrajnie zupełnie inaczej:) dolega nam co innego itd. ja oprócz rozstępów na cyckach nigdzie indziej się nie dorobiłam, ale i tak się nie nastawiam bo jakimś cudem mam małe kropki na biodrach, tak jakby rozstępy które nie zdążyły się rozerwać. Mi A. ciągle powtarza, że pójdę i się wylaseruje i co tam chcę... No na pewno w przyszłości się bez tego nie obejdzie... :/ mimo że teraz na przykład cera mi się poprawiła znacznie w ciąży to i tak jestem jeden wielki kompleks chodzący na punkcie swojego ciała:/ teraz w ciąży 'biorę wszystko na klate' każdą zmianę itp bo wiem że to nieuniknione. Mi już trochę panika z rodzeniem przeszła, ale za to dziś strasznie boli mnie lewa noga:/ nie wiem czemu... od biodra do samej kostki:<

I Eve nie narzekaj tak, zobaczysz wszystko się będzie dobrze układało itp, a teraz to takie lęki, skoki hormonów itd;p

Ostatnia edycja:
paulqa kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze jedno jest pewne te plamki na biodrach u ciebie moga byc zwyklymi przebarwieniami skory ktore w ciazy sa czeste (tak mi mowila polozna) najpierw przetestuj sobie dobre balsamy na rozstepy ,jesli nie pomoga to w ostatecznosci lasery bo to nie jest przyjemny zabieg czesto piecze skora i jest zaczerwieniona mnie tez swedzialo jak sie goilo i uzywalam masci chlodzacych!!
wiec wydatek kolosalny teraz pieniazki to na dzieci odkladam zeby mialy cos wiecej a na moj zabieg to mi jeszcze duzo brakuje ;/ jej w przyszlym tygodniu do poloznej ide to sie dowiem jak z tym porodem bedzie w shrewsbury noo i ciekawe czy nie rozpakuje sie wczesniej ;D

hej kobitki!!
Daff u mnie oki tylko spodziewam sie porodu w kazdym momecie i oszczedzam sily ;)
dzis wpadlam wczesnie bo mam troszke czasu dla siebie ;)
nie dam rady was nadrobic ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie ;)
daff jak u ciebie z mieszkankiem sie ulozylo??
mialam wam powiedziec co wczoraj mi sie przytrafilo ;/ marcin poszedl o benefity sie dowiedziec (o pieniadze dla dziecka) i oczywiscie sie okazalo ,ze polowy nie dostaniemy i chodze taka wkurzona ,ze mam chec rozszarpac kogos ;/
dobija mnie moj wyglad jest straszny buzia jak kafel , rozstepy na brzuchu i plecach noo i piersiach oraz posladkach do tego opuchniete stopy i wlosy ktore przypominaja miotle koszmar ;/ potrzebuje dobrego wypoczynku i usowania laserowego rozstepow i fryzjera odkladam sobie kase bo z tego co czytalam takie usowanie laserowe kosztuje juz 160zl za godzine a mi bedzie z 4godz potrzebne ;/
ale dosc zalenia sie nad soba jak tam wasze kruszynki zdrowe??

no kochana ale juz rodzic mozesz:)
z tymi benefitami to nakrecone ejst ja dosc sobrze sprawy nie znam ale to zarobki sa potrzebne no i jakis czas tam juz za granica tez trzeba mieszkac...
mam nadzieje ze i tak z cazsem sie ulozy.
z mieszkaniem nic kredytu nie dostaniemy tego z doplata od panstwa a zwyklego nie cchemy bo nie damy rady placic.
wynajmujemy poki co mieszkanie ktore jest w trakcie sprzedazy i szukamy czegos innego b onigdy nie wiadomo kiedy znow musimy sie wyproiwadzic.
co do pytania czy kruszynki zdrowe to moja odpukac juz bardzo dlugo zdrowa:) oby tak zostalo. ciekawe jak zime zniesie.

eliza nie gadaj że jest aż tak źle? ...macie trójkę cudnych dzieci, jesteście ze sobą sporo czasu. W kółko sprzątanie domu, dzieci, gotowanie... może warto by oddać dzieciaki (te starsze) dziadkom i obejrzeć jakiś film wspólnie z facetem i w ogóóle żeby było miło... Trzeba się czasem wysilić i 'podpielęgnować' to co było kiedyś a teraz wydaję Ci się że już tego nie ma...

Gosia ja to bym jeszcze pochodziła w tej ciąży z pół roku gdybym mogła bo się strasznie boję tego jak będzie już malutka na świecie.
Wiesz u nas sie juz psuje ponad rok czasu i ja naprawde sie starałam to naprawic ale jak widac niewiem czy sie da:(

Eve jak będziesz miała Maleństwo przy sobie to zapomnisz o rozstępach=P Albo na solarium chodź to mniej są widoczne. Pamiętam że ja przed urodzeniem też narzekałam na rozstępy /mam na brzuchu/ ale Martynka mi wynagradza wszystko. Poza tym ciesz się że goła nie musisz chodzic=D
Racja opalenizna zmniejsza widocznosc roozstepów...:tak:

Ja w domu posprzatalam, w garazu tez nawet:dry:
Obiad ugotowany wlasnie jesc bedziemy...
Spacer zaliczony...;] heh niewiem kiedy ja to wszystko zrobilam;]
No i pół soboty zlecialo:]

reklama
hihihi Vegas wiesz nie martwilabym sie tak gdyby mnie nie bolaly ale strasznie bola i wczesniej jak mialam rozstepy (jako dorastajaca dziewczynka) to mnie tak nie bolaly musze cos z tym zrobic,co do solarium to nie dla mnie bo ja nie lubie spedzania czasu pod lampami tym bardziej ,ze pozniej mi wyskakuja piepszyki ;)
ale ostatnio dogadalam sie z kolezanka i ide do szpitala na badania piepszykow i wszystkie inne badania czy nie mam raka bo u mnie w rodzinie to czeste schorzenie ;)
jak pojawi sie dziecinka to nie wiem jak ja sie ogarne z tym wszystkim taka lipa ,ze juz chce do polski wracac ;) wiem natomiast,ze jak zaczne rodzic to marcin wam na forum napisze czy dziewczynka czy chlopiec i wszystko inne lacznie z fotka ;)
kurcze ja bym nie wytrzymała z tej niepewności czy to chłopak czy dziewczynka=D Ja to musiałam wiedziec jak najszybciej się dało bo bym zwariowała=D Ja rozstępy od 8 miesiąca ciąży miałam jak brzuch mi zaczął gwałtownie rosnąc i pamiętam że też mnie bolały zwłaszcza jak haczyły mi spodnie o nie przy kucaniu to wyłam z bólu ale po porodzie nic nie bolały już.

Do góry