reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witajcie dziewczyny
ale mam zaleglosci
latam po tym forum jak tajfun i nie o wszytskim moge pomnyslec.
Nadrabialam pwoierzchownie.
Mam nadzieje ze eliza i jej maluchy zdrowe!
Clio ja gdzies wyczytalam ze dzieci lubia bardziej sac u kogos niz u siebie u mnie sie to sprawdza. Mi julka ostatnio w domu w dzien pospi nax 1.5 godz kiedys 3 a u mamy bez zadengo ale spi bite 3 godz!
Rozpakwoal sie nam ktoras babeczka?

ktos pisal ze ma zly humor dzis.. a wiec na poprawe prosze:)

[video=youtube;0yCTbVJIklA]http://www.youtube.com/watch?v=0yCTbVJIklA&feature=player_embedded#[/video]

ja sie nasmialam niezle:)
poprostu extra :-D hehehe

nie moze jej zrobic....
pierwszy raz tak ma.
od urodzenia jej niemialam zadnych problemow z kolkami zaparciami a teraz no masz ci los.
myslalam ze to prezez cebule ale nie wiem czy tak moglaby spowodowac?
wczoraj jula dorwala obrana cebule i zjadla jej spory kawałek....
zauwazylam bo nagle mi ucichla a jak ucichnie to znaczy ze broi!
i dzis za kazdym razem kiedy cisniekupke placze niemilosiernie. pomoglam jej termometrem i myslaalm ze bedzie ok jak juz ta najtwardsza kupka poszla ale po jakis 5-10 min znowu cisnela i znowu placz!
teraz poki co jeszcze nie probuje robic ale zrobila tej kupki niewiele wiec wszystko przede mna.

daff kurde nie wiem czy dziecku wolno podawać parafinę ciekłą ale możesz dać też jej jakiś starty owoc i trochę parafiny dodać żeby był 'poślizg' jak ma twardą kupkę.. a jak nie, to radziłabym się dowiedzieć o jakieś środki farmakologiczne, bo to nie ma co zwlekać.

a co w tych czasach nie jest szkodliwe:/ nie wiem czy aż taka to prawda, gdyby rzeczywiście tak było to byłoby o tym głośno.
Ale jakiś czas temu w tvn'ie w programie "między kuchnią a salonem" była reni jusis i 'reklamowała' wielorazowe pieluszki ekologiczne... fajnie całkiem wyglądały, ciekawe jak się rzeczywiście sprawdzają, przyznam że byłabym skłonna nawet takowe kupić, i używać w domu, a na wyjścia używać jednorazowych. no ale zobaczymy co na to mój A. powie, no i muszę się dowiedzieć o opiniach na ten temat.

Ostatnia edycja:
daff kurde nie wiem czy dziecku wolno podawać parafinę ciekłą ale możesz dać też jej jakiś starty owoc i trochę parafiny dodać żeby był 'poślizg' jak ma twardą kupkę.. a jak nie, to radziłabym się dowiedzieć o jakieś środki farmakologiczne, bo to nie ma co zwlekać.

a co w tych czasach nie jest szkodliwe:/ nie wiem czy aż taka to prawda, gdyby rzeczywiście tak było to byłoby o tym głośno.
Ale jakiś czas temu w tvn'ie w programie "między kuchnią a salonem" była reni jusis i 'reklamowała' wielorazowe pieluszki ekologiczne... fajnie całkiem wyglądały, ciekawe jak się rzeczywiście sprawdzają, przyznam że byłabym skłonna nawet takowe kupić, i używać w domu, a na wyjścia używać jednorazowych. no ale zobaczymy co na to mój A. powie, no i muszę się dowiedzieć o opiniach na ten temat.

hej kochaneeeee naszczescie nei ma za duzo do nadrabiania::p:p

dafii JA w nemczech jak mieszkalam dostalam w aptece bez recepty takie lewatywki dla dzieci bo moja jak mila 3 miesiace miala tak twardak upke jak glaz cisla i nic az jej krew leciala:( mysle ze w polsce tez je dostaniesz sa naprawde dobre zaaplikowalam mojej malej i zatrzela ostro przec po 5 minutahc i kupka wyszla ale jak krzyczala nie zpaomnie tego do konca zycia normalnie glaz nie kupka moze zapytaj w patece o cos takiego zaraz jeszczep oszperam w internecie to moze znajde nazwe tego srodka

a filmik boskiiiii

elizka jak sie czujesz

umi co tam u ciebie slychac koniec koszmarow???? mam nadzieje?
a u mnie bylam w centrum kupilam sobie te buty co pisalamza 30 euro i tak mnie zemdlilo ze od raz chcialm wracac do dou i odechcialo mi si centrummm

paulinq no juz niebawem widze dzidza sie pojawi czekamy na ciebie

dafiii nie znalazlam tego leku nie wiem czemu szkoda moze tu w polsce nie maja tego ale znalazlam to

W przypadku niemowląt karmionych sztucznie, u których wystąpiło zaparcie, warto zmienić mieszankę mleczną.

• Niemowlętom do trzeciego miesiąca życia należy podawać na czczo łyżeczkę przegotowanej wody.
  • Czteromiesięcznemu dziecku można podać wywar z suszonych śliwek, moreli lub siemienia lnianego.
  • W 6 miesiącu życia ulgę w zaparciach przyniosą maluchowi tarte świeże jabłko oraz owoce i warzywa w słoiczkach, np. jabłka z suszonymi śliwkami, gruszki Williamsa itp. z dodatkiem nasion siemienia lnianego. Powinno się zrezygnować z zagęszczania posiłków kleikami zbożowymi.
  • Jedenastomiesięcznemu zdrowemu niemowlęciu można podawać jogurt z żywymi kulturami bakterii.

ciekawe co u eve MISI i ixiii mam nadzieje ze mamie przejdze wyklocanie sie z nia :(

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny ja jeszcze w domu ze skorczami ale wydaje mi sie,ze to te przepowiadajace porod ;) czekam na dalszy ciag akcji ;)
boje sie jak cholera ;/
a slyszalyscie moze o jakims fajnym konkursie dla mam lub tatusiow??

Do góry