reklama
Serduszko1
Fanka BB :)
A no żebys wiedziała hehehe... i takie wysokie głosy wyciagaja heheh grubasek byl najlepszy hahahaha
Liza
Fanka BB :)
poprostu extraWitajcie dziewczyny
ale mam zaleglosci
latam po tym forum jak tajfun i nie o wszytskim moge pomnyslec.
Nadrabialam pwoierzchownie.
Mam nadzieje ze eliza i jej maluchy zdrowe!
Clio ja gdzies wyczytalam ze dzieci lubia bardziej sac u kogos niz u siebie u mnie sie to sprawdza. Mi julka ostatnio w domu w dzien pospi nax 1.5 godz kiedys 3 a u mamy bez zadengo ale spi bite 3 godz!
Rozpakwoal sie nam ktoras babeczka?
ktos pisal ze ma zly humor dzis.. a wiec na poprawe prosze
[video=youtube;0yCTbVJIklA]http://www.youtube.com/watch?v=0yCTbVJIklA&feature=player_embedded#[/video]
ja sie nasmialam niezle![]()
hehehe- Dołączył(a)
- 8 Maj 2010
nie moze jej zrobic....
pierwszy raz tak ma.
od urodzenia jej niemialam zadnych problemow z kolkami zaparciami a teraz no masz ci los.
myslalam ze to prezez cebule ale nie wiem czy tak moglaby spowodowac?
wczoraj jula dorwala obrana cebule i zjadla jej spory kawałek....
zauwazylam bo nagle mi ucichla a jak ucichnie to znaczy ze broi!
i dzis za kazdym razem kiedy cisniekupke placze niemilosiernie. pomoglam jej termometrem i myslaalm ze bedzie ok jak juz ta najtwardsza kupka poszla ale po jakis 5-10 min znowu cisnela i znowu placz!
teraz poki co jeszcze nie probuje robic ale zrobila tej kupki niewiele wiec wszystko przede mna.
pierwszy raz tak ma.
od urodzenia jej niemialam zadnych problemow z kolkami zaparciami a teraz no masz ci los.
myslalam ze to prezez cebule ale nie wiem czy tak moglaby spowodowac?
wczoraj jula dorwala obrana cebule i zjadla jej spory kawałek....
zauwazylam bo nagle mi ucichla a jak ucichnie to znaczy ze broi!
i dzis za kazdym razem kiedy cisniekupke placze niemilosiernie. pomoglam jej termometrem i myslaalm ze bedzie ok jak juz ta najtwardsza kupka poszla ale po jakis 5-10 min znowu cisnela i znowu placz!
teraz poki co jeszcze nie probuje robic ale zrobila tej kupki niewiele wiec wszystko przede mna.
Jabluszko juz dostala ale najwyrazniej nie dizała na nia bo przed chwila znow wywolalam wilka z lasu. ledwo napisalam tobnie ze jest spokoj i po chwili tak plakala ale az zanosila mi sie..zaczynam sie stresowac!
widzialyscie to?
Szkodliwość klasycznych pieluszek jednorazowych - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!
widzialyscie to?
Szkodliwość klasycznych pieluszek jednorazowych - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!
daff kurde nie wiem czy dziecku wolno podawać parafinę ciekłą ale możesz dać też jej jakiś starty owoc i trochę parafiny dodać żeby był 'poślizg' jak ma twardą kupkę.. a jak nie, to radziłabym się dowiedzieć o jakieś środki farmakologiczne, bo to nie ma co zwlekać.
a co w tych czasach nie jest szkodliwe:/ nie wiem czy aż taka to prawda, gdyby rzeczywiście tak było to byłoby o tym głośno.
Ale jakiś czas temu w tvn'ie w programie "między kuchnią a salonem" była reni jusis i 'reklamowała' wielorazowe pieluszki ekologiczne... fajnie całkiem wyglądały, ciekawe jak się rzeczywiście sprawdzają, przyznam że byłabym skłonna nawet takowe kupić, i używać w domu, a na wyjścia używać jednorazowych. no ale zobaczymy co na to mój A. powie, no i muszę się dowiedzieć o opiniach na ten temat.
a co w tych czasach nie jest szkodliwe:/ nie wiem czy aż taka to prawda, gdyby rzeczywiście tak było to byłoby o tym głośno.
Ale jakiś czas temu w tvn'ie w programie "między kuchnią a salonem" była reni jusis i 'reklamowała' wielorazowe pieluszki ekologiczne... fajnie całkiem wyglądały, ciekawe jak się rzeczywiście sprawdzają, przyznam że byłabym skłonna nawet takowe kupić, i używać w domu, a na wyjścia używać jednorazowych. no ale zobaczymy co na to mój A. powie, no i muszę się dowiedzieć o opiniach na ten temat.
Ostatnia edycja:
daff kurde nie wiem czy dziecku wolno podawać parafinę ciekłą ale możesz dać też jej jakiś starty owoc i trochę parafiny dodać żeby był 'poślizg' jak ma twardą kupkę.. a jak nie, to radziłabym się dowiedzieć o jakieś środki farmakologiczne, bo to nie ma co zwlekać.
hej kochaneeeee naszczescie nei ma za duzo do nadrabiania:
dafii JA w nemczech jak mieszkalam dostalam w aptece bez recepty takie lewatywki dla dzieci bo moja jak mila 3 miesiace miala tak twardak upke jak glaz cisla i nic az jej krew leciala
a filmik boskiiiii
elizka jak sie czujesz
umi co tam u ciebie slychac koniec koszmarow???? mam nadzieje?
a u mnie bylam w centrum kupilam sobie te buty co pisalamza 30 euro i tak mnie zemdlilo ze od raz chcialm wracac do dou i odechcialo mi si centrummm
paulinq no juz niebawem widze dzidza sie pojawi czekamy na ciebie
dafiii nie znalazlam tego leku nie wiem czemu szkoda moze tu w polsce nie maja tego ale znalazlam to
W przypadku niemowląt karmionych sztucznie, u których wystąpiło zaparcie, warto zmienić mieszankę mleczną.
- Niemowlętom do trzeciego miesiąca życia należy podawać na czczo łyżeczkę przegotowanej wody.
- Czteromiesięcznemu dziecku można podać wywar z suszonych śliwek, moreli lub siemienia lnianego.
- W 6 miesiącu życia ulgę w zaparciach przyniosą maluchowi tarte świeże jabłko oraz owoce i warzywa w słoiczkach, np. jabłka z suszonymi śliwkami, gruszki Williamsa itp. z dodatkiem nasion siemienia lnianego. Powinno się zrezygnować z zagęszczania posiłków kleikami zbożowymi.
- Jedenastomiesięcznemu zdrowemu niemowlęciu można podawać jogurt z żywymi kulturami bakterii.
ciekawe co u eve MISI i ixiii mam nadzieje ze mamie przejdze wyklocanie sie z nia
Ostatnia edycja:
reklama
eve19
Mama Wiki i Simona
hej dziewczyny ja jeszcze w domu ze skorczami ale wydaje mi sie,ze to te przepowiadajace porod
czekam na dalszy ciag akcji 
boje sie jak cholera ;/
a slyszalyscie moze o jakims fajnym konkursie dla mam lub tatusiow??
boje sie jak cholera ;/
a slyszalyscie moze o jakims fajnym konkursie dla mam lub tatusiow??