reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Eliza no wczraj to bys sie nie dostala nigdzie z zebem no chyba ze bys gdzies do kliniki dentystycznej pojechala.Ja wlasnie w piatem mam wyrywanie zaba i tez nie wiedzialam czy nie zacznie bolec w weekend ale w razie czego kuzyn zawiozlby mnie do kliniki w lublinie na wyrwanie.Ale nie boli i mam nadzieje ze do piatku nie zacznie bo chce isc do mojej denstyski....jakos najbardziej jej ufam:)

Witajcie

Eliza nikt nie naskoczył na Ciebie,tylko każdy się martwi o Ciebie i Twojego zęba bo po co się męczyć a przecież ból zęba jest okropny;-/
...a co do głosowania to Ja głosuję raz dziennie.Jak tylko wchodzę do was na młode mamy to klikam:))

Życzę wszystkim miłego dnia:)
Jaka pogoda u was?

Hej
Ja tez witam sie z rana.
ELIZA mi tez wczoraj post zniknal gdzies i go nie ma:/ wkurza mnie to bo zawsze musi byc cos nie tak jak sie napisze jak glupia:/

Ja dentysty unikam bardziej niz kogokolwiek..:/ niestety po porodzie naprawa zabkow mnie nie ominie, juz dawno powinnam je naprawic ;/

Poki co jedyna wizyta jaka mnie na razie czeka to dzis u gina, ciekawe co mi powie... niech zgadne, bedzie pewnie ktg, a pozniej powie czekamy dalej:p

Ostatnia edycja:
Hej
Ja tez witam sie z rana.
ELIZA mi tez wczoraj post zniknal gdzies i go nie ma:/ wkurza mnie to bo zawsze musi byc cos nie tak jak sie napisze jak glupia:/

Ja dentysty unikam bardziej niz kogokolwiek..:/ niestety po porodzie naprawa zabkow mnie nie ominie, juz dawno powinnam je naprawic ;/

Poki co jedyna wizyta jaka mnie na razie czeka to dzis u gina, ciekawe co mi powie... niech zgadne, bedzie pewnie ktg, a pozniej powie czekamy dalej:p

moze gin powie zebys szla juz na pordowke:D oj z zebami po ciazy mialam kiepsko dopiero tydzien temu wyleczylam ostatniego.....a to juz niemalze 11 miesiecy po porodzie...

:-) heh ja tez dentysty nienawidze:dry: ale co zrobic:-( ehhhhh
a nie orientujecie jak to jest z leczeniem zebów na NFZ? od 1 do 3 sa refundowane? bo ja mialam robione i cos mi sie kojarzy ze nie placilam....:dry: niewiem ....

:-) heh ja tez dentysty nienawidze:dry: ale co zrobic:-( ehhhhh
a nie orientujecie jak to jest z leczeniem zebów na NFZ? od 1 do 3 sa refundowane? bo ja mialam robione i cos mi sie kojarzy ze nie placilam....:dry: niewiem ....
za leczenie panstwowe poz akanolowym sie nie paci w ogole bez roznicy ktory zab,chyba do 3 jest biala plomba darmowa a pozniej trzeba za biala placic chyba ze wstawia ta srebrna.

Witajcie:) Nie nadrobię, brak szans, jak dla mnie po swiętach powinien być co najmniej tydzień wolnego, żeby jako tako zaczać funkcjonować. Szczerze mówiać padam na twarz, mały daje do wiwatu w nocy ide sie pochlastac dosłownie....

edit elizka tak jak fikusek napisała, dodam od siebie, że czasem warto dopłacic za plombę np nie warto do zebów z tyłu brać amalgamatu ( srebrna plomba) ja wziełam a po 2 latach okazało sie, że ząb boli, nie wiedziałam czemu. Potem dentystka mi wyjasniła, że amalgamat powinien byc polmba na chwilę bo reaguje na warunki atmosferyczne w sensie jak jest zimno to sie kurczy ( do dziurki dostają sie resztki jedzenia i ząb sie psuje chochc moze tego nie byc widać. Przynajmniej ja tak miałam

Ostatnia edycja:
reklama
Eliza tak jak Fikusek mówi kanałowe jest płatne, znieczulenie jest płatne i biała plomba też :tak:

ja za znieczulenie nie placilam:) nie wiem ,moze maja jakis limit tych darmowych,no wiadomo ze do wyrwania to jest ze tak piwiem gratis ale do leczenia to juz nie. Ja mam z tylu czarne plomby,jak dla mnie sa ok bo sa:twardsze" od zwylych ale zawsze na poczatku zab z taka plomba reaguje mi na simno,cieplo,ale [po ok tyg jest dobrze:) ale ja co jais czas wyieniam ta ciemna na biala plombe:)

Do góry