reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

missiiss - zazwyczaj, jeśli SN nie rozpoczyna się przed terminem, to nie czeka się na przenoszenie, tylko robi cesarkę. Z czasem wzrasta ryzyko powikłań, szczególnie dla maluszka. Zapytaj swojego gina, bo chyba warto wiedzieć na czym stoisz.

reklama
Bodzinka ja też po ostatnim usg ( 31t4d) miałam już wpisany II st. dojrzałości łożyska- dopóki tego nie napisałaś wydawało mi się że na tamtym etapie to możliwe - zwłaszcza, że nasze dzidki się pchają na świat :p

Aluśka łobuzie może jeszcze na równe 3 latka od Amandki ustrzelisz :p hola hola to ja tu miałam takie niecne plany :p

Wróciłam! Wyszłam w środę tylko na chwilę i tak mi zeszło :) 2-3 cm rozwarcia, brzuch napięty, Igor jeszcze troszkę za mały, bo dopiero 2100 waży a chce go moja Gin zobaczyć jak przynajmniej 2500 będzie miał, więc rośniemy jeszcze, dostałam zastrzyki na przyspieszenie dojrzałości płucek i musiałam złożyć uroczystą obietnicę, że do końca 36 tygodnia będę grzecznie leżeć w domku...

hejcz no to klaps w dupkę i do łóżka! Skończyłaś dopiero 34 tydzień! Jeszcze 2 tyg i droga wolna :p ale póki co to zaciskaj dzielnie nóżki kochana.

Może ktoś ci pomóc przez te 2 tyg?

Eh... chętnych do pomocy aż nadto, ale to zupełnie nie mój charakter taka bezczynność. Dwa dni w szpitalu a ja chodziłam po korytarzu w tę i z powrotem, jak mi położne kazały leżeć to mówiłam, że kota dostaje i muszę go wyprowadzić na spacer :) No ale jestem już dużą dziewczynką więc postaram się leżeć... Dobrze, że mogę liczyć na Wasze towarzystwo :)

Hejcz no nie ma co:) my to nie zawodne jesteśmy jednak:D o każdej porze dnia i nocy:) Więc leż i pocieszaj się naszym towarzystwem:D dobrze że o Ciebie zadbali, ze ten zastrzyk na płucka dostałaś, 2-3 cm rozwarcia....to jest coś:) dbaj o Was duża dziewczynko:)

No ale jestem już dużą dziewczynką więc postaram się leżeć... Dobrze, że mogę liczyć na Wasze towarzystwo :)

Dobrze że ma kto ci pomóc- ja też nie umiem plackiem leżeć całe dnie- dzień jeszcze przeleżę :p

Dla mnie zimnym prysznicem- "na orzeźwienie i spowolnienie się" był fakt że moje dziecko waży tylko DWA KILO - i chyba bym się załamała jakbym urodziła taką małą kruszynkę w 33-34 tc. Oczyma duszy zobaczyłam te wszystkie możliwe powikłania, gorszy wzrok, niedosłuch, a może nawet i niedorozwój umysłowy ( słowem wszystko to na co narażone są wcześniaki) i jeszcze ta rozłąka- dziecko w szpitalu a ja musiałabym tam codziennie dojeżdżać- a przecież w domu też mam małe dziecko i nie wiem jakby na nim się to odbiło- to że mama ciągle płacze i nie ma dla niego czasu... dlatego sobie odpuściłam- są rzeczy ważniejsze :)

Pójdę za Waszymi radami i serdeczną dosadnością mojego Teścia, który na te wieści oznajmił "Leż jak krowa, palcem pokazuj" :)

reklama
Pójdę za Waszymi radami i serdeczną dosadnością mojego Teścia, który na te wieści oznajmił "Leż jak krowa, palcem pokazuj" :)
Brawo dla tescia a ty kochana lez jak kaza i poki mozesz bo jak nam sie dzieciaczki urodza to bedziemy marzyc o takim lenistwie.Wiec korzystajmy;-)

Do góry