reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

U mnie wczorajsza wizyta ok. Mała waży 3 kilo, więc jak na początek 38 tygodnia jest ok. Siedzi grzecznie głową w dół. Niestety na wymazie mi wyszło, że coś tam mam, więc poród w wodzie odpada :-(

Ha-nn-ah - nie wiem, gdzie można zrobić prywatnie, bo mi pobierał mój ginekolog. Ale wydaje mi się, że w każdym szpitalu powinni pobierać.

reklama
Cwietka, ewa gratuluje udanych wizyt.
Ewa dzidzius bardzo ladnie wazy:tak:Moj Jas jest w 35tc i 2300 ale ginka mowila, ze waga idealna wiec sie nie martwie.
Ewwe trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte i za reszte, bo nie pamietam kto dzis jeszcze wizytuje.

ja się dopisuję do wizytujących dzisiaj :) więc sporo nas się uzbierało chyba.
co do wymazu to mój gin też nic póki co o tym nie wspominal ale zapytam o to dzisiaj jeżeli sam się nie odezwie na ten temat.
aluśka mi nigdy nie mówil gin jaką długość ma szyjka. wystarczyło mi, że powiedział, że jest dluga i zamknięta i wszystko ok. aż się boję co tam dzisiaj będzie na wizycie. no i dzisiaj mi powie kiedy mam teraz na kolejne ktg jechać a tego to się już trochę doczekac nie mogę.

aaaa i gratuluję udanych wizyt. ładnie się te maleństwa trzymają w tych ostatnich tygodniach!

Dziewczyny a wam gin nie zaznacza w książeczce ciąży jaką długość ma szyjka. Bo mnie zapisuje i z Zuzą też miałam zapisywane na każdej wizycie w tabeli. U mnie wygląda to tak np teraz: 1/0 czyli szyjka 1 cm i 0 cm rozwarcia. Jak nie ma szyjki a jest np 2cm rozwarcie to pisze 0/2?

Trzymam kciuki za wizyty && :)

No widzicie, co lekarz to inne podejście ...Bo mój kazał jak najbardziej posiew w kier. paciorkowca, ale HBS nie kazał powtarzać etc. Więc nie wiem czy zrobić to sobie samej bez jego zalecenia czy to niekonieczne.
GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT I POWODZENIA DZISIAJ :)

Dziewczyny a wam gin nie zaznacza w książeczce ciąży jaką długość ma szyjka. Bo mnie zapisuje i z Zuzą też miałam zapisywane na każdej wizycie w tabeli. U mnie wygląda to tak np teraz: 1/0 czyli szyjka 1 cm i 0 cm rozwarcia. Jak nie ma szyjki a jest np 2cm rozwarcie to pisze 0/2?

Trzymam kciuki za wizyty && :)

Hmmm, nie mam pojęcia jak te zapisy interpretować;) JA nie mam takiej rubryki jak długość szyjki...Któraś z Was wie co może oznaczać zapis na karcie w rubryce INNE OBJAWY mam wpisane 50%.....

JA MAM SKIEROWANIE TERAZ NA HGS I WR tz na za mies. (sory za capsa).... a za 2 tyg mam mieć zrobiony posiew, będzie mi on sam robił w gabinecie na szczęście nie musze nigdzie jeżdzić.

GrATuluję Wam wizyt, super że te nasze malce już takie... dochowane (jak mówi mój synuś hehehe)

cwietka a gdzie do gina chodzisz?

Agaj a u nas w szpitalu jak nie masz HBS to potrafia na septyku połozyć...Ach co szpital to co innego...A ja nie chce wiedziec ile ma cm...Szyjka znaczy się.

hej :)
wizytowałam w pon :)
Młody waży koło 2800 :O ma się dobrze :)
Gorzej ze mną...Szyjka się skraca, zatrzymuję wodę, ciśnienie 140/90 ciągle...nie śpię w nocy...
Dostałam znów Dopegyt, do tego relanium :/ i leżenie....
aha i mam chyba jakiegoś grzybka, ale nic mi nie dał :/ mogę jakoś sama się podleczyć? tantum rosa? czy cos innego?
23 idę na KTG...zobaczymy :( boję się, muszę jeszcze miesiąc wytrwać!!

reklama
Do góry