reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2011

Vetka moja ginka mówiła że jak po1 dawce nospy forte nie przejdzie to trzeba jechać na ip sprawdzić co sie dzieje

reklama
Vetka moja ginka mówiła że jak po1 dawce nospy forte nie przejdzie to trzeba jechać na ip sprawdzić co sie dzieje
1 pełna dawka to 150 mg czyli 2 "normalne". To samo zreszta napisałam, że jesli leżenie nie pomaga ani nospa lub napinaniu brzucha towarzyszy ból to wskazanie do PILNEJ konsultacji z lekarzem. Ale jeśli mija po nospie lub odpoczynku to jest to fizjologia

Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki ,za chwile ma przyjechac facet kupic nasze autko ;-)
Pastela a słwna masc cynkowa? wspołczuje Wam tej ospy ale pociesz sie ze dobrze dla niego ze ma ja jako dziecko a nie jako dorosły bo moja siostra ospy dostała po 20tce i do dzis ma powikłania i jeszcze moja mame zaraziła półpasccem.

hmmm.. kurcze sie zaczynam zastanwiac mialam 3d i 4d w 21 tygodniu i powiedzial mi lekarz ze na bank dziewczynka zacyznam miec watpliwosci bo 2 sukienki juz zakupilam
najwyzej wystawie na allegro w pt ide do gina sie go jeszcze raz spytam o plec bo to 3d i 4d robilam u innego lekarza moj nie ma takiego sprzetu dzis bylam na krzywej cukrowej i przezylam ale nie jest to jakies bardzo straszne tzn. srednio milo 3 razy byc kłuta bylam z TŻ wiec nastawilismy sie czytanie gazet przez 2h a tu pani powiedziala zebym przyszla za godzinke i nie siedziala w przychodni bo strach zebym czegos nie zlapala wiec poszlismy na zakupy troche mnie mdlilo ale dalam rade.a po 2 wkłuci TŻ cos zalawial na osiedlu gdzie jest przychodnia a ja siedzialam na tylku bo sie przeludnilo w przychodni.Kupilismy dzis drzewko do kominka i wlasnie polowe juz poukladalismy przed domem i mam przerwe wiec pisze

My wrocilismy ze szpitala, generalnie Olo mial tam zostac na noc, a tu zonk! Jetsemy w domu...
dostal kroplowke, plus takie kroplowki do picia do domu...
Generalnie to maja oddzial caly takich dzieci i moze lepiej, ze nie zostalismy...

W ogole to jestem wsciekla na K... Pojechal po farbe..I wrocil... Nie z tym co chcialam. Mam ochote go rabnac... Kolory nie sa zle, on chcial dobrze (kosztowaly polowe 'moich')... No, ale zrabala mi sie koncepcja- bo ja tu chce szarosci, burosci...a on z kremowym wyjechal...

No co za dzien...

...
Pastelka[/B], biedny Wiki, widzę, że teraz te wasze dzieciaczki co chwilę na coś chorują:no:
no niestety póki siedział ze mną w domku czyli 1 rok życia nie chorował wcale, potem z nianią rok tez był drowy jak rybka, no ale zaczęło się jak poszedl do żłobka i w przedszkolu nie jest wcale lepiej ... cóż spędza więcej czasu w domu niż w p-lu i tak wszystkie inne dzieci które znam... więc albo starajcie się potem o dobrą nianię, babcię, albo będziecie ciągle na L4 a szef wiadomo nie będzie szczęśliwy, ale dziecku w chorobie tylko z mamą jest najlepiej :)

Vetka - mam już Pudroderm i mały wysmarowany, w czasie godziny wylazło tyleee chrost, że szok. Nawet na jajeczkach ma :(
Podałam wapno, Zyrtec i tak bierze no i jutro do lekarza. Jak puder slabo zasuszy to jutro kupię spiryt ;)
A konie mam swoje i żadnych kręcących się 'panienek' u mnie nie ma :p No i dobrze że wybrałaś stajnię sportową, bo rzeczywiście konie z rekreacyjnych szkółek zazwyczaj bywają przeciętnie ujeżdżone.

A o skurczach wiem, dlatego leżę, odpoczywam i oddycham ;) boję się wizyty 1.12
ola - powodzenia w sprzedaży autka!
Cieszę się, że ma ospę teraz a nie od razu po narodzinach malutkiej, bo to by bylo :O

Harsharani - no to małemu powinno być dziś lepiej :D dobrze że pojechaliście no i nocka w domku. A faceci to zazwyczaj kupia coś nie tak.. szkoda słów.

Pastelko - w pierwszysm roku przedszkola dzieci zawsze wiecej choruja, bo "poznają " nową flore bakteryjna i wirusową. A ospe trzeba przejść, do lekarza to chyba tylko po L4, bo żadnych innych leków niz te co masz nie dostaniesz

A co do skurczy to ja swoje na razie tłumie no-spą i jem garściami magne B6 ale coś czuję, że jeszcze kilka tygodni i fenoterol dostanę, bo mam cholerna gotowość skurczowa macicy

reklama
Do góry