reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Vetka moja ginka mówiła że jak po1 dawce nospy forte nie przejdzie to trzeba jechać na ip sprawdzić co sie dzieje
1 pełna dawka to 150 mg czyli 2 "normalne". To samo zreszta napisałam, że jesli leżenie nie pomaga ani nospa lub napinaniu brzucha towarzyszy ból to wskazanie do PILNEJ konsultacji z lekarzem. Ale jeśli mija po nospie lub odpoczynku to jest to fizjologia

Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki ,za chwile ma przyjechac facet kupic nasze autko ;-)
Pastela a słwna masc cynkowa? wspołczuje Wam tej ospy ale pociesz sie ze dobrze dla niego ze ma ja jako dziecko a nie jako dorosły bo moja siostra ospy dostała po 20tce i do dzis ma powikłania i jeszcze moja mame zaraziła półpasccem.

hmmm.. kurcze sie zaczynam zastanwiac mialam 3d i 4d w 21 tygodniu i powiedzial mi lekarz ze na bank dziewczynka zacyznam miec watpliwosci bo 2 sukienki juz zakupilam
najwyzej wystawie na allegro w pt ide do gina sie go jeszcze raz spytam o plec bo to 3d i 4d robilam u innego lekarza moj nie ma takiego sprzetu dzis bylam na krzywej cukrowej i przezylam ale nie jest to jakies bardzo straszne tzn. srednio milo 3 razy byc kłuta bylam z TŻ wiec nastawilismy sie czytanie gazet przez 2h a tu pani powiedziala zebym przyszla za godzinke i nie siedziala w przychodni bo strach zebym czegos nie zlapala wiec poszlismy na zakupy troche mnie mdlilo ale dalam rade.a po 2 wkłuci TŻ cos zalawial na osiedlu gdzie jest przychodnia a ja siedzialam na tylku bo sie przeludnilo w przychodni.Kupilismy dzis drzewko do kominka i wlasnie polowe juz poukladalismy przed domem i mam przerwe wiec pisze

My wrocilismy ze szpitala, generalnie Olo mial tam zostac na noc, a tu zonk! Jetsemy w domu...
dostal kroplowke, plus takie kroplowki do picia do domu...
Generalnie to maja oddzial caly takich dzieci i moze lepiej, ze nie zostalismy...

W ogole to jestem wsciekla na K... Pojechal po farbe..I wrocil... Nie z tym co chcialam. Mam ochote go rabnac... Kolory nie sa zle, on chcial dobrze (kosztowaly polowe 'moich')... No, ale zrabala mi sie koncepcja- bo ja tu chce szarosci, burosci...a on z kremowym wyjechal...

No co za dzien...

...
Pastelka[/B], biedny Wiki, widzę, że teraz te wasze dzieciaczki co chwilę na coś chorują:no:
no niestety póki siedział ze mną w domku czyli 1 rok życia nie chorował wcale, potem z nianią rok tez był drowy jak rybka, no ale zaczęło się jak poszedl do żłobka i w przedszkolu nie jest wcale lepiej ... cóż spędza więcej czasu w domu niż w p-lu i tak wszystkie inne dzieci które znam... więc albo starajcie się potem o dobrą nianię, babcię, albo będziecie ciągle na L4 a szef wiadomo nie będzie szczęśliwy, ale dziecku w chorobie tylko z mamą jest najlepiej :)

Vetka - mam już Pudroderm i mały wysmarowany, w czasie godziny wylazło tyleee chrost, że szok. Nawet na jajeczkach ma :(
Podałam wapno, Zyrtec i tak bierze no i jutro do lekarza. Jak puder slabo zasuszy to jutro kupię spiryt ;)
A konie mam swoje i żadnych kręcących się 'panienek' u mnie nie ma :P No i dobrze że wybrałaś stajnię sportową, bo rzeczywiście konie z rekreacyjnych szkółek zazwyczaj bywają przeciętnie ujeżdżone.

A o skurczach wiem, dlatego leżę, odpoczywam i oddycham ;) boję się wizyty 1.12
ola - powodzenia w sprzedaży autka!
Cieszę się, że ma ospę teraz a nie od razu po narodzinach malutkiej, bo to by bylo :O

Harsharani - no to małemu powinno być dziś lepiej :D dobrze że pojechaliście no i nocka w domku. A faceci to zazwyczaj kupia coś nie tak.. szkoda słów.

Pastelko - w pierwszysm roku przedszkola dzieci zawsze wiecej choruja, bo "poznają " nową flore bakteryjna i wirusową. A ospe trzeba przejść, do lekarza to chyba tylko po L4, bo żadnych innych leków niz te co masz nie dostaniesz

A co do skurczy to ja swoje na razie tłumie no-spą i jem garściami magne B6 ale coś czuję, że jeszcze kilka tygodni i fenoterol dostanę, bo mam cholerna gotowość skurczowa macicy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry