reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny a co myslicie o wiaderkach kąpielowych Tummy Tub? Ja za chiny nie mam gdzie wanienki wstawić, no chyba że bedę kapać w łazience na podłodze ale juz nawet ubrac nie mam gdzie...

Ostatnia edycja:
reklama
wlansie zerknelam co to takiego i powiem ci vetka ze tak se mi to sie podoba bo jak tu maluszka odwrocic i sie nachlapie wszedzie jeszcze bradziej jak sie go bedzie kompkac...moze malo miejsca zajmuje ale to chiba nie dla noworodka a skoro nie masz miejsca to ja proponuje taki uklad przebierak z wbudowana wanienka o taki np hmmm?? tu wanienka jest pod przebierakeim schowana takrze nawet jej nie widzisz

wlansie zerknelam co to takiego i powiem ci vetka ze tak se mi to sie podoba bo jak tu maluszka odwrocic i sie nachlapie wszedzie jeszcze bradziej jak sie go bedzie kompkac...moze malo miejsca zajmuje ale to chiba nie dla noworodka a skoro nie masz miejsca to ja proponuje taki uklad przebierak z wbudowana wanienka o taki np hmmm?? tu wanienka jest pod przebierakeim schowana takrze nawet jej nie widzisz
Buziaczku - nie ma szans na taka komodę:( Mamy na raze 2 pokoje, jeden syna w drugim jest wszystko+ będzie dzidzia. Już nawet łóźeczko jest turystyczne by móc sie z nim przemieszczac jak starszaka nie bedzie w domu do jego pokoju

Dziewczyny, nic nie nadrobiłam niestety. Jestem po wizycie, ogólnie ok, mały waży 800 gram, jest obrócony już główką do dołu, chociaż to jeszcze w tym okresie może się zmienić. Łożysko ogólnie się podniosło, aczkolwiek i tak jest stosunkowo nisko. Nie jest jednak przodujące, także jest ok. Trochę jednak się jedną rzeczą martwię, ale o tym już zaraz napiszę na odpowiednim wątku dotyczącym wizyt.

Poza tym to dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam trochę rzeczy dla Ignasia, a także dla siebie, m. in. 2 koszulki nocne, tunikę i dwie bluzeczki. Nie ma to jak zakupy dla kobiety, hihi.

Fajna jest ta obcja ale niestety droga:(
1327401449

Vetka o wiaderkach słyszałam tylko same superlatywy, sama się zastanawiałam :/
Ale chyba nie umiałabym tego obsługiwać, no bo jak na przykład w tym dziecku umyć główkę..

hmmm vetka nio to mnie zastrzelilas to ja juz nie wiem jak ci pomoc ale na pefno nie kupuj tego wiaderka bo to jakbys maluszka do brzucha probowala spowrotem zapakowac a co jak tam utknie:):-D? szukam na ebayu jak na cus trafie to dam cynka...ooo take cus by bylo niezastapione w takim wypadku trzeba na aukcjach szukac
also dobrze ze lozysko ci sie podniosla my tez bedzeimy miec extra scan zeby sprawdzic czy nasze idzie w gore bo tez byllo z przodu i dosc nisko ale nie przodujace tylko przednie

Vetka o wiaderkach słyszałam tylko same superlatywy, sama się zastanawiałam :/
Ale chyba nie umiałabym tego obsługiwać, no bo jak na przykład w tym dziecku umyć główkę..
Może znajdzie sie ktoś kto tego uzywał i rozwieje odp na nasze pytania.
A to znalazłam na jednej ze stron:
Mena Van Damme, porodówka Soest:
"Od 4 lat stosuję Tummy Tub w mojej porodówce. Niemowlaki kąpiemy w Tummy Tub już bezpośrednio po porodzie, ponieważ w ten sposób szybciej wychodzą ze stresu urodzeniowego. Także dla matek Tummy Tub jest idealny, ponieważ dzieci tak kąpane nie mogą upaść i się zanurzyć; tym samym są równie bezpieczne, jak wcześniej przez 9 miesięcy w łonie matki.

Wręcz idealnie Tummy Tub sprawdza się u dzieci, które cierpią na wzdęcia. W warunkah wilgotnego ciepła, będąc w embrionalnym ułożeniu w Tummy Tub maluchy po prostu wypuszczają wiatry powodujące bolesne wzdęcia."

Silke Fichtermayer, położna z Hamburga:
"Z lekarskiego punktu widzenia muszę przede wszystkim określić pozycję noworodków jako bardzo dobrą, ponieważ zarówno stópkami jak i ramionkami noworodek dotyka tego, co go otacza.W wyniku tego noworodek ma uczucie porównywalne z sytuacją w łonie matki. Może on swobodnie dreptać i poruszać ramionami. Dochodzi przy tym do poznania dotykiem stojącej do dyspozycji przestrzeni. Jest to coś zupełnie innego niż kąpiel w tradycyjnej wanience dla dzieci, w której dziecko jest podtrzymywane. Innymi słowy, ze względu na wielkość wanienki dziecko w ogóle nie może dotknąć jej ścianek. Ponadto ręce matki lub ojca ograniczają swobodę ruchów dziecka. Tak więc z lekarskiego punktu widzenia mogę tylko polecać wszystkim klinikom położniczym kąpiel niemowląt przy pomocy pomocy wiaderka Tummy Tub."

Ostatnia edycja:
reklama
a ja powiem ci ze i tak mam lekkie watpliwosci bo jak malina pisala jak np glowke umyc? noworodkowi to juz wogole gdyz on ma przeciez jeszcze takie kruche i delikatne kostki i nie mowiac juz nawet o podtrzymoniu mu glowki...jak to zrobic w tym wiaderku?? nio wlasnie moze by sie odwazyc ale musza cie do tego przeszkolic bo tak sama to ja bym na to nie poszla:no:

Do góry