reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

klaudia ja wtajemniczona nie jestem, ale trzymam kciuki żeby było dobrze - tak jak tego chcecie lub jak jest dla was najlepiej. :)

cos zaczynam kaszlec... oby tylko nie na zapalenie oskrzeli ( co przy mojej astmie dosc czeste bywa .. ło).

ciagle narzekam.. jezuuu...

reklama
Martolinka - zazdroszczę tego spotkania i zjeżdżalni... ;-), ja dziś tylko się tarzałam w śniegu i huśtałam:-D:-D:-D
Kikolek - u nas przez 3 lata, były bony, ale w tym roku gucio, za to podobnież będą jakieś nagrody... pożyjemy zobaczymy, dopóki nie zobaczę na końcie nie uwierzę... ehh forsa też mi spędza sen z powiek, ale... nie jest źle, oby gorzej nie było...:-) pocieszam się oczywiście.
Ulenka - życzę cudu!!!
Anadri - jaka to maść? Bo dentinox na sobie też próbowałam jak wychodziła mi ósemka... / 3 lata ząbek mi rósł ,,, / zdrowia życzę...
klaudzia - trzymam kciuki za Święta z Twoim tatą....

klaudzia ja tez nie wiem o co chodzi z Twoim tata ale oczywiscie zycze, tak jak poprzedniczki, abz swieta spedzil z Wami:-)
ulenka jeszcze jest jakas nadzieje, zeby kotek sie znalazl, miejmy nadzieje, ze bedzie dobrze, tego Ci zycze
anawawka a ja Tobie zazdrosze tego sniegu bo u nas go nie ma..mam nadzieje, ze na swieta chociaz bedzie bo lubie zime:tak: ale w UK roznie to bywa

klaudzia ja tez nie wiem o co chodzi z Twoim tata ale oczywiscie zycze, tak jak poprzedniczki, abz swieta spedzil z Wami:-)
ulenka jeszcze jest jakas nadzieje, zeby kotek sie znalazl, miejmy nadzieje, ze bedzie dobrze, tego Ci zycze
anawawka a ja Tobie zazdrosze tego sniegu bo u nas go nie ma..mam nadzieje, ze na swieta chociaz bedzie bo lubie zime:tak: ale w UK roznie to bywa

Pola mi bez sniegu dobrze. u mnie ulica byla tak zasypana ze sie nie dalo przejsc bo oczywiscie nikt nie odsniezy. Poczty nie mialam od 2 tyg bo listonosz bal sie donosic poczte na moja ulice :dry: mam nadzieje ze w pon przyjda wszystkie rzeczy na ktore czekam i listy...

Witam, wczoraj byłam w Toruniu na zakupach światecznych i nic nie kupiłam buuuuuu. Ludzi mnóstwo, nie dalo rady ogladac. No nic dziś chyba niedziela handlowa to pojdziemy cos kupic. Teraz auta nie mamy to ciezko nawet zakupy zrobic. Milego dnia

hej hej hej :):) u nas niedzielna sielanka :):):) mężuś od 3 tyg w koncu ma wolna niedziele :) tak ze wariuje z małym a ja cos tu ogarniam i gotuje zupeczke.......pojemy i śmigamy na spacerek bo fajnie dziś i bez sniegowo, odwilż wiec super, pewnie do marketu na zakupy podskoczymy połazic...........takze do pozniej babeczki

Ostatnia edycja:
oh, my niedlugo na imieniny do babci śmigamy. Nie mam najmniejszej ochoty. Ciasno, duszno, kupa ludzi. Chłopaki jak zwykle będą się rwali do kuchni a bbabcia ma piec węglowy więc masakra poz atym za zwyczaj zostawiania obierek, zlewek i innych pomyi w wiadrach pod stołem w kuhni :/ mozna się wściec, bo oczywiście to jest najbardziej ineresujące. Do tego coś się babci na starośc porobiło, ze niestety czysto to u niej nie jest. Ostatnio to się jeść brzydziliśmy ale nikt oczywiście nic nie powiedział. Zastanawiam się czy Kubie oboadu przed tym imieninami w domu nie dać. a do tego jesczez sierś psa zaściełająca wszystko dosłownie dywanem brrr zaraz się będą krztusic :/
poza tym jestem tak zmęczona całym ttygdniem, ze chciąłabym wreszcie odpocząć a nie gdzies iść.
Dzisiaj w nocy chlopcy co godzinę zna zmianę mnie wołali. Kuba od 2 upieral się, ze już sie wyspal i on wstaje bo już jest dzień :/
Zastanawiam się dzisiaj kiedy ja wreszcie mieszkanie na święta pisprzątam i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi. Niby jeszcze sporo czasu ale jakś z każdym dniem coraz mniej udaje mi sie zrobić wieczorem. Wydajnośc mi spada w zastraszającym tempie :/
A właśnie, czy ktos potrafi mi powiedzieć czy ja mogę pierniczki ozdobić dopiero za kilka dni? Upiekłam wczoraj, cąłe pudło wyszło. Zapakkowalam w ściereczkę i w karton i leżą i najchetniej by sie za nie za kilka dni wzięla, bo czasu mi brak

Witam, wczoraj byłam w Toruniu na zakupach światecznych i nic nie kupiłam buuuuuu. Ludzi mnóstwo, nie dalo rady ogladac. No nic dziś chyba niedziela handlowa to pojdziemy cos kupic. Teraz auta nie mamy to ciezko nawet zakupy zrobic. Milego dnia
a nie za tydzień?

hejka
my dziś sie wybieramy na zakupy świąteczne
Emilka ma delikatny katarek
co podajecie dzieciaczkom do nosa? nie chce odrazu lecieć do lekarza po silne leki
nasivin albo euphorbium, jak juz duzy katar i długo się utrzymujący, zielony itp to buderhin

nasivin albo euphorbium, jak juz duzy katar i długo się utrzymujący, zielony itp to buderhin

kilolku napisz mi jak stosujesz o ile stosujesz ten buderhin? bo ja w necie z ulotki teraz wyczytałam ze nie uzywa sie go u dzieci ponizej 6 r.ż. I czy on jest na recepte?? U nas katar trwa juz 3 tydz. jest przezroczysty. nasivin ani euphorbium ani syrop przeciwalergiczny nic nie daja. Dziecko ogólnie zdrowe wiec lekarze nic silniejszego nie przepiszą ;/ a katar siedzi gdzies głeboko i go przydusza-czasem odkaszle bo spływa. Czy mozliwe ze jest od zebow? ida nam u góry 3. jedynka i dwójki.

reklama
A to mój pierwszy malunek (skarpeta na prezenty;))):

Piękna!!!:-)

Oj kochana, ostatnio nie brzmisz zbyt optymistycznie... musisz nabrac sily na swieta, zorganizowac sobie troche odpoczynku, zrobic cos dla samej siebie.

Ja już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić. Dziś powiedziałam do mojego A "Wiesz chyba umieram..." a on "To weź idź może najpierw do lekarza, taniej niż pogrzeb wyjdzie" :-D:-D:-D ale się uśmiałam:-D:-D:-D
A na poważnie to ech....szkoda gadać...

a gdzie tu odwaga?;-)
Wróciłam właśnie z placu. Dzieciaki śmigały , bawiły się , my z dziunką pozjeżdźałyśmy też trochę na zjeżdzalni:-D było tak gorąco , że sama bym pobiegała w rajtuzkach jak smyki nasze:tak:
wracajac mało nie spowodowałam wypadku:zawstydzona/y: chciałam zjechac na lewy pas zeby wpuscic goscia co wlaczał sie do ruchu i słysze ktos na mnie trąbi , patrze a tu na lewym samochód nie wiem skąd. Widocznie trafiłam w ten cholerny martwy punkt. Ale nic sie nie stało , całe szczescie:tak:
młody śpi , ja wypiłam kawke i czekam na meza... najgorzej złapać robotę u prywatnej osoby a nie dewelopera... Ale jak to ktos powiedział , aby do wiosny:tak:

A ja siedziałam za kierownicą (bo jechałam za Martą) i aż mi dech zaparło!!!

A na sali - na maxa upał, byłam czerwona jak burak:-D

dziewczyny nie uwierzycie !! od kilu dni bolał mnie ząb, paracetamole i ketonale już nie działały i wtedy wpadlam na pomysł aby wyprobowac żel na ząbkowanie dla małego. posmarowałam dziąsło na około zęba plus wsmarowalam w zebowa dziurę, a po 5 minutach ... cisza ! ząb przestał bolec! hehs, rewelacja :)

Mój A sobie smaruje bobodentem:tak:

hejka
my dziś sie wybieramy na zakupy świąteczne
Emilka ma delikatny katarek
co podajecie dzieciaczkom do nosa? nie chce odrazu lecieć do lekarza po silne leki

Wiesz, leczony katar trwa 7 dni, nieleczony tydzień;-)
Ja stosuję sól, euphorbium, co tam mam pod ręką. Głównie po to by wydmuchała żabki;-)

Ja tu laski się nie dołować, jak drugie buty w ciągu tygodnia mi sie rozwaliły, nawet nie mam w czym wyjść na dwór, a miałyśmy iść na łyżwy.:-:)-:)-:)-(

Do góry