reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Mysmy juz pospacerkowali, obiadek sie gotuje wiec ja na chwilke na kompa

Gala super te Twoje chlopaki! Najbardziej podoba mi sie zdjecie z parasolami :tak: A tak na marginesie to mam kolezanke dawna sasiadke z rodzinnych stron ktora tez mieszka na slasku w Droniomwicach pod Czestochowa. A to ze moj maz przez 5 lat pracowal w Gliwicach a ja go odwiedzalam to juz chyba pisalam
I jeszcze jedno jak prowadzilam dzialalnosc to do ostatniego dnia bylam w pracy (prowadzilam sklep) 4 miesiace macierzynskiego i wracalam do pracy Ania czesto spedzala czas ze mna w sklepie, drzemiac w lezaczku w kacie. miasteczko male wiec wszyscy sie znaja i nikt sie nie dziwil. Krzys juz mniej czasu spedzal w sklepie bo zdecydowalismy sie zatrudnic opiekunke. Potem przyszly gorsze czasy i zdecydowalismy sie zamknac sklep. I to ze siedze w domu to dla mnie luksus...choc niestety charowka gorzej jak na etacie

Mamo my pod Poznaniem mamy kumpla i w wakacje myslimy sie do niego wybrac (dokladnie Grodzisk Wielkopolski)

Ewunia ja wiem ze sa glebokie objawy autyzmu i bardzo wspolczuje dzieciom i ich rodzicom, napisalam tylko ze jest tez szersze pojecie tego
A nie prosciej malowac sie przed lusterkiem ;-) :-D

Anaklim dziekuje za troske ale w obecnej sytuacji mam wszelka pomoc z bardzo fajna nauczycielka Krzysia wlacznie

Aha i jeszcze o pracy ja do pracy bym poszla dlatego aby odciazyc meza bo zarabia dobrze i ja moge przez to siedziec w domu, ja tez ze tak powiem kase dostaje bo wynajmuje pomieszczenie dawnego sklepu wiec dostaje czynsz ale meza nie ma w domu caly tydzien a gdybym ja poszla do pracy to przynioslabym troche, plus czynsz to maz moze moglby zmienic prace na mniej platna ...ale blizej domu!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ANAKLIM- potwierdzam!! praca w domu to CIĄGLA praca-nie 8 godzin...mi tez ciężko tak ogolnie-ze nie dostaje za swoją prace kaski ano nawet lat spedzonych w domu na wychowaniu i opiece nad dziecmi nikt mi nie policzy do lat pracy-jak nie pracujesz zawodowo to znaczy ,ze jestes nie czynna a przeciez nie leżymy brzuchem do gory....przykre to ..
Anaklom ma racje Gala-przeciez podjetą raz decyzje mozesz zmienic jak cos bedzie nie tak...glowa i uszy do gory!!

EWUNIA- dobrze,ze choc cisnienie sie normuje,jestem z Toba kochana!!

GALA- piekne foty chlopców-uroczy i jeden i drugi-musisz byc z nich dumna!!fajne to zdjecie w drodze do przedszkola :))

AZILE- super ,ze sie odezwalaś-zdrowka dla Was!!!

ja odebralam Domisia,fasolka szparagowa juz gotowa,kurak dochodzi w piekarniku ,zaraz bedzie obiadek.

ZUZKUS- no to moze jakos sie zgadamy i jak bedziecie wracac to zajedziecie do nas na kawe przed powrotem :):))))

Ostatnia edycja:
Mamo rozumiem ze patrzac na mape mieszkasz nizej niz Grodzisk? No na kawe to musowo!!!!!!!!!!
Dzieki za wiesci :ninja2:

A o pracy w domu to ja wiecej czasu i bardziej zorganizowana bylam jak pracowalam bo teraz to mi sie czasem ten czas rozlazi...np teraz zamiast konczyc obiad to ja siedze przed netem z wirtualnymi kobietami...ale wiem ze jestescie zywe i prawdziwe!!!!!!!!!!!!!!

dziękuję kochane babeczki moje...... wszystkim naraz i każdej z osobna......
dziękuję za każde słowo....
naprawdę tak się cieszę, że Was mam i mogę się Was poradzić......

ok, to podnosze głowę, uszy do góry, cycki do przodu, jeszcze uśmiech do kompletu i jakoś to będzie :tak:

GALA- cycki do przodu jak ktoraś ma:))) a mam 75B to raczej skromne wypustki :))) i jeszcze dla pewnosci siebie pomaluj sobie usta czerwoną szminką-choćby w domu ,a co :)))
i nie ma sprawy kochana Ty tez jestes dla nas duzym wsparciem!!!!

ZUZKUS- prosze bardzo :)
jak Tomi wroci to sprawdzi jak z tym Grdziskiem bo ja to orzel z geografi nie bylam i Ci napisze jak to wygląda kilometrowo:)

Mama tak naprawde jesli mam byc szczera to u mnie przodem "idzie" najpierw brzuch :sorry2: cycki dopiero potem gdzies tam w tyle......

Och czy ja dobrze widze, czy naprawde Mama i Zuskus sie umawiaja na taka kawusie prawdziwa a nei wirtualna.... ze tez ja nie mam nikogo w Poznaniu.... czy tez w Grodzisku... :no:
ale bedzie wspaniale, jesli uda sie Wam spotkac :tak:

ok żurek gotowy, jeszcze pranie powiesze i lece po mojego pastuszka :-D i jego braciszka....
a na 16:00 znowu do przedszkola.......
juz sie ciesze.........
podladuje jeszcze baterie w aparacie bo we wtorek dalam plame - zapomnialam i nie mam ani jednej foteczki z wystepu Adasia :-( ale przyjrzalam sie, ktorzy tatusiowie pstrykali i nagrywali, wiec poprosze ich o przeslanie kilku zdjec :happy2:

Ostatnia edycja:
ZUZKUS- no jasne ,w tym wypadku 60km to śmieszny rzut beretem :)))czyli.....nasze spotkanko jak najbardziej w zasięgu ręki !!!!:)):)))

GALA- a no umawiamy sie ,jak juz bedzie Zuza tak blisko mnie to wiesz-musowo :)))
a Ty poszukaj dobrze-na pewno nie masz nikogo kolo Poznania???:)

a jeśli chodzi o Twoj brzuszek-to ...Dukan jest dla Ciebie bo tu NAJPIERW schodzi tluszczyk z brzucha :)))tak wiec prosze przestudiuowac wątek o Dukanie a jakby co-slużę pomocą.

ja po obiedzie robie chlebek Dukana wedlug tego przepisu ktory Ci wczoraj podalam :))

mowisz tluszczyk z brzuszka schodzi.....
to juz calkiem sie przekonalam do tej dietki :tak:

czytam sobie wszystkie informacje, pomalutku odstawilam te "najgorsze" rzeczy z jadlospisu........
ale tak na calego to zaczne dukanowac po swietach, bo jesli teraz bym zaczela, to w swieta na bank bym nawalila z zasadami jedzeniowymi...... a tego nie chce :no:

dzisiaj zjadlam na sniadanko twarozek i kilka plastrow szynki, a potem maly jogurcik naturalny i kilka kawalkow jablka.....
jakie to pyszne bylo.......
a dodac musze, ze zazwyczaj wcinalam jakies kanapeczki, drozdzoweczki, chrupeczki..........

jak czlowiek docenia takie proste jedzonko kiedy odstawi to niezdrowe... :-)
a jak to smakuje........ pychotka!
na potem mam salate i pomidorki i ogoreczki.....
i omijam szerokim lukiem szafke ze slodyczami :-D
chociaz u mnie chyba najwiekszym problemem jest/byl ten chlebus i buleczki.... no i soki slodzone...... (juz odstawilam!!! :tak:)

reklama
Witajcie wszystkie!
Znowu mnie dawno nie było a teraz weszłam i dłuuuugo nadrabiałam wszystkie posty. Już nawet nie pamiętam co chciałam której napisać więć ogólnie wszystkie ściskam i całuję, chorym życzę zdrówka, problemy niech się same rozwiązuą Trzymam kciuki za wszystkie.
Zuzkus i Gala - macie cudowne dzieciaczki!

A z innej beczki - zgadnijcie jak wsiadałam w poniedziałek do auta :-D:-D:-D

GAla - a Ty sie możesz umówić ze mną - chyba nie mamy do siebie zbyt daleko :-):tak:

Ostatnia edycja:
Do góry