reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Ewusek- CZeść,no niech zgadnę jak wsiadalś ;-):-D:-Dfajnie,ze jesteś:)

GALA- ja nie stosowalam tej diety w 100% bo przeciez staram sie o dzidzie,ale zamiast mleka 0,5 % stosuje 1,5% wszelkie serki i jogurty jem do 4% zawartosci tluszczu w 100g produkty,jak sobie zrobisz chlebek mozesz go jesc z pasta jajeczną ze szczypiorkiem :tak:
wedliny kupuj chude-ja mam fajną kielbaske z indyka-wyglada jak krakowska -jest w Lidlu-super smakuje a malutenko ma tluszczu...mozesz jesc kurczaka pieczonego,gotowanego-w przyprawach jakich chcesz..
mozesz jesc wolowine:tak:wiec mielone,zrazy tez:tak:zamiast mąki kup skrobie kukurydzianą ,zamiast cukru slodzik.
nie smaż na oleju-kup teflonową.

mam kilka prostych szybkich przepisow jak Cie glod dopadnie a nie chcesz jesc byle czego...i ta dieta nie jest wcale droga-bo dla mnie to nie dieta tylko zmiana sposobu żywienia:tak::-)
mozesz jesc jajecznice z cebulka i wedlinka,w Biedronce czy Lidli masz parowki drobiowe:tak:
w Biedronce jest Cola 0% cukru-mozesz:tak:
dziewczyny na tamtym watku pisaly ci w ktorym sklepie jest dlatego Ci podaje i sama zaczelam tam jezdzic:tak:
serek grani i chlebek z almette z drobiowa kielbaską to super sniadanko:tak:
jak kupisz otreby to mozesz sobie robic rano owsianke-szklanka mleka na wolnym ogniu + 1 tabletke slodzika+ 1 lyzka otrebow pszennych i 2 lyzki owsianych( ja dodaje jeszcze cynamonu troche lub kakao gorzkie)goruje sie chwile na malym ogniu-pychaaaa-u nas wszyscy jemy :)

i moglabym tak dluuugo pisać:tak:

Zuskus..... Ewusek.......... yes yes yes!!! spotkanko jak najbardziej :tak:

jeszcze musmi wynalezc Mamie i innym dziewczynom jakas rodzinke na slasku haha :-D

Mamo kochana tak bardzo dziekuje Ci za rady.....
juz mnie ta dietka tak nie przeraza.....
widze, ze moge dac rade :tak:

dziekuje dziekuje dziekuje..........
nie bede czekac w nieskonczonosc, juz moge sie zdrowo odzywiac!!!!!:-D

Ostatnia edycja:
A ja zrzucilam ostatnio 5kg i jestem z siebie dumna. Moja mama jest na Dukanie (a ja na Dukanie z odstępstwami od normy) Generalnie to chyba największa zasługa w tym że mniej jem.

GALA- bardzo prosze:)))
EWUSEK- gratki spadku :))

ja ostatnio kupilam sobie sweterek,tunike i bluzeczke w rozmiarze S :):))co za radość-moj Tom jak zobaczyl ,ze jem nie cwicze a chudne(ja nazbieralam sobie kg po hormonach) to tez zacząl Dukać i ma 12 kg mniej a przede wszystkim -nie ma juz brzuszka:))wszyscy w pracy widza zmiany i to Go motywuje jeszcze bardziej ze dobrze zrobil rezygnujac z ziemniakow,makaronu,tlustych sosów,golonki:))

mam przepis na smaczne batoniki a roboty przy nich minuta:))

Mamo to sie nie chwal tylko dawaj, ja tam sie odchudzac nie bede ale na slodkie zawsze jestem lasuch...a moze by tak meza do diety przekonac, musze o niej poczytac

mama dawaj przepis na batoniki. A znasz przepis na tosty Dukana? Dwa jajka, łyżka rozgniecimego twarogu, 3 łyżki otrębów, pół łyżeczki proszku do pieczenia i przyprawy. Wszystko wymieszać i wlać do sandwich i piec przez 10 min. Super ciepłe kromeczki każdego dnia:)

A co do spotkania na Sląsku to ja mam rodzinę w Tarnowskich Górach a w Rybniku mąż ma kumpla, który juz od roku nie może się doprosić żebyśmy go odwidzili :/

Mama ja tez chce batonika!!! ja tez chce!!!!

Zuskus och jak ja bym tak chciala wcinac slodycze i nie tyc......
To juz tak jest, ze grubaski chca schudnac a chudzielaszki chca troszke przytyc....
No ale bez tego swiat bylby nudny ;-)

mąż ma kumpla, który juz od roku nie może się doprosić żebyśmy go odwiedzili :/

no i super! powieksza sie grono na ewentualne spotkanko :tak:

lece do przedszkola na przedstawienie.......
jeszcze musze mojego pastuszka wyszykowac
sciskam Was
do potem

reklama
ZUZKUS,WERONICZKA- juz pisze

4 czubate lyzki mleka odtluszczonego w proszku(granulowanego)
2lyzki otreb owsianych
1 lyzka otr.pszennych
1plaska lyzka kakao gorzkiego
6 tabletek slodzika rozgnoesc
4 lyzki mleka 1,5%

suche produkty wymieszac dodac mleko 1,5 % i dosc szybko wymieszac-powstanie masa-w reku rozwalkowac na 1 duuży baton albo podzielic na 2 mniejsze albo z miseczki nakladac do opakowania po bombonierce:))
jesli zrobicie batony to zawinąc w sreberko i na 15 min do zamrażarka-po 15 minutach wcinamy w ukryciu przed dziećmi :):):)))))
mozna dodac troche cynamonu albo orzechow ,rodzynek-ale niewiele:)

WERONICZKA- a Twoj przepis wypróbuje :)

Do góry