reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Mysmy juz pospacerkowali, obiadek sie gotuje wiec ja na chwilke na kompa

Gala super te Twoje chlopaki! Najbardziej podoba mi sie zdjecie z parasolami :tak: A tak na marginesie to mam kolezanke dawna sasiadke z rodzinnych stron ktora tez mieszka na slasku w Droniomwicach pod Czestochowa. A to ze moj maz przez 5 lat pracowal w Gliwicach a ja go odwiedzalam to juz chyba pisalam
I jeszcze jedno jak prowadzilam dzialalnosc to do ostatniego dnia bylam w pracy (prowadzilam sklep) 4 miesiace macierzynskiego i wracalam do pracy Ania czesto spedzala czas ze mna w sklepie, drzemiac w lezaczku w kacie. miasteczko male wiec wszyscy sie znaja i nikt sie nie dziwil. Krzys juz mniej czasu spedzal w sklepie bo zdecydowalismy sie zatrudnic opiekunke. Potem przyszly gorsze czasy i zdecydowalismy sie zamknac sklep. I to ze siedze w domu to dla mnie luksus...choc niestety charowka gorzej jak na etacie

Mamo my pod Poznaniem mamy kumpla i w wakacje myslimy sie do niego wybrac (dokladnie Grodzisk Wielkopolski)

Ewunia ja wiem ze sa glebokie objawy autyzmu i bardzo wspolczuje dzieciom i ich rodzicom, napisalam tylko ze jest tez szersze pojecie tego
A nie prosciej malowac sie przed lusterkiem ;-) :-D

Anaklim dziekuje za troske ale w obecnej sytuacji mam wszelka pomoc z bardzo fajna nauczycielka Krzysia wlacznie

Aha i jeszcze o pracy ja do pracy bym poszla dlatego aby odciazyc meza bo zarabia dobrze i ja moge przez to siedziec w domu, ja tez ze tak powiem kase dostaje bo wynajmuje pomieszczenie dawnego sklepu wiec dostaje czynsz ale meza nie ma w domu caly tydzien a gdybym ja poszla do pracy to przynioslabym troche, plus czynsz to maz moze moglby zmienic prace na mniej platna ...ale blizej domu!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ANAKLIM- potwierdzam!! praca w domu to CIĄGLA praca-nie 8 godzin...mi tez ciężko tak ogolnie-ze nie dostaje za swoją prace kaski ano nawet lat spedzonych w domu na wychowaniu i opiece nad dziecmi nikt mi nie policzy do lat pracy-jak nie pracujesz zawodowo to znaczy ,ze jestes nie czynna a przeciez nie leżymy brzuchem do gory....przykre to ..
Anaklom ma racje Gala-przeciez podjetą raz decyzje mozesz zmienic jak cos bedzie nie tak...glowa i uszy do gory!!

EWUNIA- dobrze,ze choc cisnienie sie normuje,jestem z Toba kochana!!

GALA- piekne foty chlopców-uroczy i jeden i drugi-musisz byc z nich dumna!!fajne to zdjecie w drodze do przedszkola :))

AZILE- super ,ze sie odezwalaś-zdrowka dla Was!!!

ja odebralam Domisia,fasolka szparagowa juz gotowa,kurak dochodzi w piekarniku ,zaraz bedzie obiadek.

ZUZKUS- no to moze jakos sie zgadamy i jak bedziecie wracac to zajedziecie do nas na kawe przed powrotem :):))))

Ostatnia edycja:
Mamo rozumiem ze patrzac na mape mieszkasz nizej niz Grodzisk? No na kawe to musowo!!!!!!!!!!
Dzieki za wiesci :ninja2:

A o pracy w domu to ja wiecej czasu i bardziej zorganizowana bylam jak pracowalam bo teraz to mi sie czasem ten czas rozlazi...np teraz zamiast konczyc obiad to ja siedze przed netem z wirtualnymi kobietami...ale wiem ze jestescie zywe i prawdziwe!!!!!!!!!!!!!!

dziękuję kochane babeczki moje...... wszystkim naraz i każdej z osobna......
dziękuję za każde słowo....
naprawdę tak się cieszę, że Was mam i mogę się Was poradzić......

ok, to podnosze głowę, uszy do góry, cycki do przodu, jeszcze uśmiech do kompletu i jakoś to będzie :tak:

GALA- cycki do przodu jak ktoraś ma:))) a mam 75B to raczej skromne wypustki :))) i jeszcze dla pewnosci siebie pomaluj sobie usta czerwoną szminką-choćby w domu ,a co :)))
i nie ma sprawy kochana Ty tez jestes dla nas duzym wsparciem!!!!

ZUZKUS- prosze bardzo :)
jak Tomi wroci to sprawdzi jak z tym Grdziskiem bo ja to orzel z geografi nie bylam i Ci napisze jak to wygląda kilometrowo:)

Mama tak naprawde jesli mam byc szczera to u mnie przodem "idzie" najpierw brzuch :sorry2: cycki dopiero potem gdzies tam w tyle......

Och czy ja dobrze widze, czy naprawde Mama i Zuskus sie umawiaja na taka kawusie prawdziwa a nei wirtualna.... ze tez ja nie mam nikogo w Poznaniu.... czy tez w Grodzisku... :no:
ale bedzie wspaniale, jesli uda sie Wam spotkac :tak:

ok żurek gotowy, jeszcze pranie powiesze i lece po mojego pastuszka :-D i jego braciszka....
a na 16:00 znowu do przedszkola.......
juz sie ciesze.........
podladuje jeszcze baterie w aparacie bo we wtorek dalam plame - zapomnialam i nie mam ani jednej foteczki z wystepu Adasia :-( ale przyjrzalam sie, ktorzy tatusiowie pstrykali i nagrywali, wiec poprosze ich o przeslanie kilku zdjec :happy2:

Ostatnia edycja:
ZUZKUS- no jasne ,w tym wypadku 60km to śmieszny rzut beretem :)))czyli.....nasze spotkanko jak najbardziej w zasięgu ręki !!!!:)):)))

GALA- a no umawiamy sie ,jak juz bedzie Zuza tak blisko mnie to wiesz-musowo :)))
a Ty poszukaj dobrze-na pewno nie masz nikogo kolo Poznania???:)

a jeśli chodzi o Twoj brzuszek-to ...Dukan jest dla Ciebie bo tu NAJPIERW schodzi tluszczyk z brzucha :)))tak wiec prosze przestudiuowac wątek o Dukanie a jakby co-slużę pomocą.

ja po obiedzie robie chlebek Dukana wedlug tego przepisu ktory Ci wczoraj podalam :))

mowisz tluszczyk z brzuszka schodzi.....
to juz calkiem sie przekonalam do tej dietki :tak:

czytam sobie wszystkie informacje, pomalutku odstawilam te "najgorsze" rzeczy z jadlospisu........
ale tak na calego to zaczne dukanowac po swietach, bo jesli teraz bym zaczela, to w swieta na bank bym nawalila z zasadami jedzeniowymi...... a tego nie chce :no:

dzisiaj zjadlam na sniadanko twarozek i kilka plastrow szynki, a potem maly jogurcik naturalny i kilka kawalkow jablka.....
jakie to pyszne bylo.......
a dodac musze, ze zazwyczaj wcinalam jakies kanapeczki, drozdzoweczki, chrupeczki..........

jak czlowiek docenia takie proste jedzonko kiedy odstawi to niezdrowe... :-)
a jak to smakuje........ pychotka!
na potem mam salate i pomidorki i ogoreczki.....
i omijam szerokim lukiem szafke ze slodyczami :-D
chociaz u mnie chyba najwiekszym problemem jest/byl ten chlebus i buleczki.... no i soki slodzone...... (juz odstawilam!!! :tak:)

reklama
Witajcie wszystkie!
Znowu mnie dawno nie było a teraz weszłam i dłuuuugo nadrabiałam wszystkie posty. Już nawet nie pamiętam co chciałam której napisać więć ogólnie wszystkie ściskam i całuję, chorym życzę zdrówka, problemy niech się same rozwiązuą Trzymam kciuki za wszystkie.
Zuzkus i Gala - macie cudowne dzieciaczki!

A z innej beczki - zgadnijcie jak wsiadałam w poniedziałek do auta :-D:-D:-D

GAla - a Ty sie możesz umówić ze mną - chyba nie mamy do siebie zbyt daleko :-):tak:

Ostatnia edycja:
Do góry