• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

reklama
a jak ty robisz te kluseczki lane??? bo ja raz zrobiłam i jakies nie halo mi wyszły .:confused:

robie ciasto z mąki i jajka i wlewam takim cieniutkim strumieniem do gotującej się zupy wtedy mi wychodza takie w sumie nie kluski tylko takie grudki z tych klusek małe . I ola takie chętnie wcina . ale ciasto zawsze daje teściowej oblukac he he bo pare razy tez mi jakieś cudo wyszło .

Katik- tak sobie czytam i myślę, że Twoja mala wcale nie jest wybredna, czy cos w tym guscie, tylko sie po prostu przyzwyczaila do sloiczkow, tak jak moj do domowego i tyle. Moze sprobuj znowu metoda zmiany proporcji- sloiczkowe mieszaj ze swoim, tak jak z grudkami :-) Moze da sie oszukac i powoli przyzwyczai sie do normalnego smaku... zreszta sama sprobuj sloiczek i normalna zupke- to sa zupelnie inne smaki :-) no i poczytaj sklad tych, ktore lubi najbardziej i z tego rob swoje zupki. W kazdym razie ja bym tak zrobila :tak:

robie ciasto z mąki i jajka i wlewam takim cieniutkim strumieniem do gotującej się zupy wtedy mi wychodza takie w sumie nie kluski tylko takie grudki z tych klusek małe . I ola takie chętnie wcina . ale ciasto zawsze daje teściowej oblukac he he bo pare razy tez mi jakieś cudo wyszło .

no to ja sie nie dziwe ze mi cos nie wyszlo, bo ja zagniotlam ciasto i tak po kruszynce skubalam:-D a czemu to nazwalam lane nie wiem:-D

U Nas dzisiaj Borys jadla posiłek pól na pól hehehe, połowe papki i polowe grudek, odruch wymiotny jeszcze sie pojawiał, ale juz rzadziej niż kiedys no i suma sumarum wrabal wszystko:-). Jutro tez bedziemy go "oszukiwac", mam nadzieje,ze zakuma:-)

Filonka... bo Ty robiłaś kładzine :-) do lanych to cisto ma być konzystencji śmietany (im rzadsze tym mniejsze kluseczki), do kładzionych to łyżeczkę da się w cieście na chwile postawić :-) Kluchy kładzione sa super do sosów :-D jak nie chce nam się w ziemniaki bawić, to kładzone lecą :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry