reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

jak Was tutaj poczytałam to i ja zaczynam się stresować jutrzejszą wizytą...odbieram jutro też wyniki posiewu no i usg robimy...
Ligotka, nie martw się! Usg jest orientacyjne, ale jak masz się martwić to idź do jakiejś dobrej poradni z usg i niech Ci jeszcze raz dzidzię zmierzą...

reklama
Byłam dziś u lekarza i jestem przerażona. Nasz synek waży 4040g!!! Od początku była duży, jakieś 2 tyg do przodu. No i mam skierowanie do szpitala. Idę w poniedziałek, mam planowane cc.
lizzy u mnie GBS wskazało na paciorkowca typ B. Mam w szpitalu dostać antybiotyk, choć podobno przy cesarce nie ma takiej konieczności.

ligotka nie stresuj sie wagą bo to co oni mówią nie dokońca jest miarodajne :) najwazniejsze, że Paulinka zdrowa i juz donoszona, wiec duzy spokój :) tu u mnie tak jak napisała neta nie podają wagi w ogóle, a ostatnio jak byłam na wizycie i zapytałam babke jakie duże dziecko mam to ona powiedziała - odpowiednio duże do wieku ciazy :) hehehe wiec sie nie stresuje, dzidzia zdrowo fika i rosnie wiec nie ma co sobie do głowy wbijać jakichś czarnych scenarjuszy :)

ligotka mi ani razu gin nie powiedziała ile dzidzia waży,ajak zapytałam to powiedziała że ona poda mi jak przyjde następnym razem,a i tak jest to waga w przybliżeniu,nie myśl za dużo bo napewno jak by było coś nie tak to by ci powiedział.

Claudia jeśli chodzi o znieczulenie ogólne to bardzo boję sie intubacji i późniejszego bólu gardła, kaszlu, zwłaszcza że bez tego mam problemy z oddychaniem. A z tym znieczuleniem podpajeczynówkowym, bo takie chyba dają na planowane CC to strasznie dziwna sprawa, jedne dziewczyny wstają po 8 godzinach, inne po 12 a jeszcze innym pozwalają dopiero po 24! Kurcze nie wiem skąd te różnice.

Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, czyli tzw blokadę w kręgosłup. Po 7,8 godz zaczynałam czuć mrowienie w nogach, a po 12 musiałam wstać i zajmować się dzidzią. Nie było tak źle. Trochę dren umieszczony w ranie przeszkadzał no i sił mało. Trafiłam akurat na mało przyjazny personel więc średnio to wspominam. Najgorsze było zakładanie cewnika, brrr..Ale wszystko do przeżycia :)

nasia, trzymam kciuki, fajnie że już w poniedziałek będziesz mieć dzidzię :)

ligotka, nie przejmuj się wagą z USG, ona może być w cały świat, mi lekarz mówi o niej dopiero od 2 wizyt, a i tak ostatnio stwierdził, że to nic pewnego, bo to jest bardzo orientacyjnie

nasia zazdroszczę ci że już w poniedziałek będziesz tulić dzidziusia też bym juz chciała:tak:

Ligotka nie sugeruj się tak bardzo wagą bo ona po porodzie będzie zupełnie inna i napewno większa!!! Ważne że malutka już donoszona i w razie czego możesz spokojnie rodzić i przede wszystkim zdrowa!!!:tak:

Ligotka, jakby Cię to miało uspokoić to idź to innego lekarza na USG. Ja ostatnio tak zrobiłam i byłam pod wrażeniem o wiele lepszej jakości USG i generalnie usługi tego lekarza. I od razu zrobiłam się spokojniejsza.

reklama
ligotka wagą z usg się nie przejmuj bo rzadko po porodzie okazuje się, że się sprawdziła, zdążyłam się o tym przekonać na własnym przykładzie i na przykładach kilku moich znajomych, więc nie musisz się nią zamartwiać, najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa i już donoszona, a rodzic możesz zacząć w każdej chwili, leżałam w szpitalu z dziewczyną, której lekarz powiedział po rannym badaniu, że na pewno nie urodzi w najbliższym czasie bo wszystko jest ładnie pozamykane, a ona już dwie godziny później trzymała na rękach swojego szkraba. Dzidziuś sam decyduje o tym kiedy ma ochotę z nami się spotkać.

nasia super, że dzidziuś jest zdrowy i donoszony, a co najważniejsze już w poniedziałek będzie przy tobie!!!

Do góry