reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

To ty masz fajnie. Ja od poczatku tylko midwife i tyle. U GP bylam ale to z infekcja-normalnie oni sie ciaza nie zajmuja. Do szpitala tylko na USG. Teraz nawet nie wiem ile mam plynow ani jak tam lozysko, o szyjce czy innych takich juz nie wspominam. Mam wizyte w midwife w 38 i 40 tc i tyle.

reklama
a dlaczego nie masz tych wizyt w szpitalu, w którym będziesz rodzić? Ja na poczatku ciazy wybrałam szpital, w którym bede rodzić i mam w nim wizyty, na poczatku to było ich w szpitalu malo bo pierwszy scan 12 tc póxniej drugi tak jakby nasze połówkowe 22tc ale od 30 tc szpital 36tc szpital i teraz od 38tc szpital co tydzien a wczesniej to były midwife i GP na przemian

Maranatha, to Ty chodziłaś do Midwife? Ja byłam tylko raz, na pierwszej wizycie, a tak to chodziłam tylko do szpitala i ze 2x do GP. Dziwi mnie, że nie zbadali Ci dzisiaj szyjki. Ja byłam na wizycie teraz w środę i miałam badanie ręczne szyjki, tak jak mi wcześniej mówiła lekarka. Ciekawe czemu mi zbadali, a Tobie nie.:baffled:

Ja też mam tylko wizyty z midwife. Mojego GP widziałam tylko na pierwszej wizycie na potwierdzenie ciazy i tyle. Ale w szpitalu nie mam tych wizyt tylko w ich tutejszej przychodni. Nigdy nie byłam badana pod katem wód płodowych czy szyjki macicy tak wiec generalnie to ja nic nie wiem:( Teraz mam wizyty co 2 tyg ale ciekawa jestem czy po 38 tyg bede miłała czesciej te wizyty ale wątpie!

taaa crazy mamo ja tylko czekam az wejde a Gabrysia bedzie na swiecie! :)

icon1.png
Odp: Nasze wizyty u lekarza(badania,wyniki,zdjecia USG)

No to czekam z niecierpliwością na Gabrysię:tak: Wiesz jak u mnie się nic nie rozwinie do 2 lutego to 4 mam wywoływanie więc jak tobie by sie udało urodzić 5 lutego to Roch tylko o 1 dzień był starszy.Fajnie;-) Albo okaże się że wyprzedzisz mnie :-D

No to wyscigi dziewczynki.Caly dzien sie nie odzywalam bo nie mialam sil.O 12 w poludnie zaczely mnie lapac skurcze co 5-7 min.Taki full wypas od okolic nerek przez caly brzuch az po srodek.Najkrotszy odstep byl 3:06.Kazy skurcz po 20-30 sekund.Poniewaz nie byly strasznie uciazliwe az tak to stwierdzilam ze moje cialko sciemnia na maxa a z byle glupoty meza nie bede zrywac ze snu.Ugotowalam spokojnie obiadek dla chlopcow,umylam lodowke i o 5 skurcze przeszly :tak: Gabi powiedzialam ze tatus obstawia 5 lutego wiec niech sie nie wyglupia i siedzi grzecznie do nastepnego weekendu.Zobaczymy czy poslucha :confused: Narazie wyslalam starego do pracy i kazalam mu sprawdzac telefon w miare mozliwosci.Jak przetrwam nocke zobaczymy...

po wczorajszym usg lepsze samopoczucie:)Malutka 2840,cc ustalona na 18 lutego na 14:00.
Mam skierowanie na ostatnie wyniki,krew i odczyn coombsa,posiew zrobiony:).Zalecenie na żelazo 2 x dziennie bo morfologia spadła.
Zostało 20 dni,uff.

Super Dziewczynki ze po wizytach wszystko dobrze! Moja w najblizsza srode, oby byla ostatnia...

crazy mamo jednym slowem nie dopuszczasz do siebie skurczow ;) no to czekamy... niedlugo zaczniemy robic zaklady :D Gabrysia konta Roszek hahahaha a moze wyprzedzi ich Paulinka :p:p:p

reklama
Do góry