reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam porankowo
Mój dzidziol jeszcze śpi a ja starszego do szkoły wyprawiłam i siedzie sobie przy kawusi( zbożowej):-)
Plany na dzisiaj- do lidla po pampki promocyjne, potem na basenik a na deser dla relaksu STERTA PRASOWANIA:wściekła/y:
Natolinko a Ty gdzie rodziłas? Gdzie cie tak załatwili?
Elizabennett "burza lodowa":szok: brzmi przerazajaco. Koniecznie zdaj nam relacje jak to wyglądało, chociaz życze zeby do tego wogóle nie doszło.

Witam, u nas noc ok, mały spał od 20 do 6:30 o 7:00 zjadł i dalej śpi, zostaje z tata a ja na 9:00 do lumpka na nowy towar :) co do ciąży to po cc za bazpieczny okres uważa się 2 lata, niezbędne minimum to rok, oczywiście są przypadki ze zachodzą kobitki wcześniej ale często kończy się to złe, są wyjątki pozytywnie zakończonych ciąży ale to jednak wyjątki. Po 1 cc kolejny poród sn lub cc zależy od indywidualnej sytuacji i chęci pacjentki po 2 cc najczęściej poród cc. Generalnie organizm potrzebuje po ciąży min 6 mies żeby powrócić do formy u karmiacych dłużej, ciążę wczsniej są możliwe ale często są pozamaciczne lub poronienia, nie tylko w przypadku rozwiązania przez cc, zasada jest prosta- jeśli organizm nie jest jeszcze gotowy będzie się bronił i próbował zlikwidować "zagrożenie".

I tak na marginesie to powiedzcie czy moglibyśmy mieć takiego pecha: kończę drugie opakowanie cerazette, do tego były prezerwatywy, które już postanowiliśmy sobie odpuścić stwierdzając, że przecież biorę tabletki. Lekarz dając mi receptę na nie powiedział tydzień z prezerwatywą, a po tygodniu luz blus..

Mi lekarka powiedziała przy cerazette,że dwa tygodnie z dodatkowym zabezpieczeniem:tak:. A ja dopiero tydzień temu zaczęłam brać tabletki....

a my już od pół h "na nogach". Wojtek leży gapi się na choinkęi próbuje usiąść łapie się za kołdrę i podciąga :p

Macie jeszcze choinkę????

A ja wczoraj byłam poooootwornie chora. W sobotę zjadłam parówkę(którą też jadł mój mąż) i w niedzielę umierałam.... Zatrucie jak nic. Wymioty(oczywiście parówka),bóle żołądka:no:. Strasznie!!!! Nawet nie mogłam nic jeść:szok:. Przespałam się po południu z Frankiem w łóżku i trochę mi przeszło... Poszliśmy na urodziny do przyjaciela(niedaleko-spacerkiem), tam wypiłam 2 drinki(trochę nierozsądne na mój bolący żołądek-ale nie mogłam sobie odmówić). I to był błąd. Ledwo doszłam do domu-tak mnie bolał żołądek. Dobrze,że Franek zasnął normalnie,czyli o 19. Ja o 20 już leżałam w łóżku. Na szczęście dzisiaj już dobrze...

Mała_mi, ika gratuluję ukończenia 4 miesięcy przez wasze dzieciaczki
elizabennet witaj serdecznie!!! Mam bardzo dobra koleżankę w Stanach(w Chicago),więc tym bardziej mi miło

Inne wątki poczytam,jak Franek zaśnie;-).Miłego dnia!

violis na solcu
elisabennet mam nadzieję, że u Ciebie OK, bo to co pisałaś to było straszne. a co ludzie mówią o New Yersey? jeździsz po Stanach? zwiedzacie trochę? ale ja Ci zazdroszczę! ;-) i co byś nie napisała to będę zazdrościć ;-) chociaż w sumie ja to bym chciała pojechać na trochę i wrócić

witam poniedziałkowo

No Aleksowi się też coś poprzestawiało - bo drugą noc pobudka o 4ej. Potem do 6.30 pospał w łóżeczku no i potem już ze mną w łóżku do 8ej.

jakoś tak chyba przez pogode nic a nic mi się nie chce:/

a to mi może też przez pogodę ;-)
onesmile pytałaś jak zmieniłam sobie z fanka na uzależniona od BB, weszłam u góry w zakładkę operacje, edytuj swój profil i tam druga rzecz od góry to będzie właśnie zmiana statusu

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja, uciekłam tu do Was bo moje dziecko udaje skrzypienie drzwi na przemian ze czkawką. Koszmar dla uszu...

Natolinko
, ten mój Ex mieszka z żoną i dzieciem teraz w New Yersey! A sam mieszkał tam od chyba 6 lat...

dobranocka, ja nie miałam jeszcze okresu. I mie zabezpieczam się. Z premedytacją!

Otwartość na życie to jest to co lubię u ludzi :-)

\
Plany na dzisiaj- do lidla po pampki promocyjne

Elizabennett "burza lodowa":szok: brzmi przerazajaco. Koniecznie zdaj nam relacje jak to wyglądało, chociaz życze zeby do tego wogóle nie doszło.

Ja chyba do Lidla w końcu nie pójdę bo Mała kaszle i M. nie chce żebym z nią sama jeździła...
A Eliza może po tej burzy nie mieć neta więc nie wiem czy od razu zda nam relację... Ale życzę aby wszystko było ok i aby ten piecyk, kuchenka w ogóle sie nie przydały!!

W ogóle nie wiem co zrobić z tym kaszlem. Myślałam że to od suchego powietrza, ale wilgotność mamy na poziomie 50%, a z resztą - jak wychodzimy z domu np. o dziadków to też jest kaszel...Nawilżacz mamy super, chodzi prawie cały czas, a do lekarza bez innych objawów (zero gorączki czy objaw złego samopoczucia) mi głupio gnać, że mi powie toxic mama... Ale moze jednak powinnam iść mimo wszystko?

Ostatnia edycja:
Do góry