reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

majqa ojej ja to bym musiala zobaczyc zeby powiedziec czy bedzie ok ;-) Okiem mi latwiej ocenic niz w wyobrazni ;-)

Misialina odpoczywaj!

reklama
Witajcie moje miłe,

tyle nowych stron do czytania:szok:
Zanim zacznę się wczytywać, kilka słów o moim weekendzie. Miałam strasznie dużo gości i mam dość (rodzice, teściowa, brat, bratowa, babcia, dziadek) - każdy oczywiście próbował przemycić swoje porady. Na szczęście już jestem sama i mogę odpocząć. W sobotę wieczorem byłam też w odwiedzianach u drugiej babci i niestety musiałam wejść na 3 piętro - w efekcie tego wysiłku w niedzielę rano pojawiło się plamienie:( Ależ się zdenerwowałam. Łożysko się podniosło, już myślałam, że to koniec moich "przygód", a tu taka niemiła niespodzianka:( Od razu spakowałam torbę do szpitala i postanowiłam, że jak będę palmić cały dzień, to wieczorem pojadę na IP. Ale na szczęście to było jednorazowe skapnięcie...
Teraz leżę znowu i nie ruszam się z domu na krok! Humorek ok.

To miłego dnia i zabieram się za Wasze weekendowe opowieści!

Setana strasznie mnie zaciekawiłaś - jakie to zawody? napisz coś więcej?
Madzioolka mam dwa futra - sunię i piesia rasy Alaskan Malamute, podobne do Husky, jednak są dużo wieksze i bardziej misiowate. Mają też zupełnie inny charakter i mniej w nich niezależności i natury kota ( w mamutkach mam na myśli). Moje futra żeby mogły się wyszaleć i być szczęśliwe, a szczęśliwy mamut to zmęczony mamut, to poza tym, że ciagają nas na rowerach i biegówkach (nie mówiąc od długich spacerach) to biegają u mojego kolegi w zaprzęgu. W tym zaprzegu biega ich od 6 do 8 sztuk. treningi zaczynają zwykle wrzesień- październik (zalezy to od panujacych temperatur), a kończą w okolicy marca. Treningi mają weekendowe - zawozimy piesy na zbiórkę zwykle w piatki wieczorem i odbieramy w niedzielę wieczorem. Treningi są zazwyczaj co drugi weekend, a czasem w każdy. poza tym jeżdżą na "obozy kondycyjne" na poczatku sezonu tak na ok 10 dni, żeby się piesy rozbiegały. Poza tym kolega ma dom w górach i czesto na treningi zabiera je własnie tam. No i najwazniejsze - zawody:). Biorą udział w wyścigach psich zaprzęgów. W sezonie zwiedzają bardzo dużo miejsc startując w zawodach - od Jakuszyc, przez Kubalonkę po Bieszczady. To w telegraficznym skrócie chyba tyle :) Mam nadzieję, że nie zasnęłaś :)

Setana witaj po przewie,nie prosto jest nadrobic pare dni zaległości:no:
Tusenfryd nawet mi nie mów... to kilka godzin z głowy :) Fajnie się czyta tylko jak ma się coś do zrobienia to presja czasu nie pozwala wszystkiego nadrobić :(

Madzioolka to wygrzej się dobrze w tym łóżku, a może ktoś w tym grzaniu powinien pomóc? :D No i oby nic więcej się z tego nie wykluło.

Witajcie
mam do Was prośbę, dziewczyny doradźcie
mam sypialnię 2,80x4 m i chcę kupić meble z ikei seria malm w kolorze sosny i myślałam pomalować ściany: jedną długą na jaśniutki niebieski a pozostałe na kremowy/ecru i pociągnąć po nich wałkiem wzór w kolorze niebieskim (takim jak ściana) co Wy o tym sądzicie?
Mnie się ten pomysł podoba, ja bardzo lubię takie aranżacje. Chociaz oczywiście efekt końcowy też będzie zależał od tego jaki wzór naniesiesz na te ściany i czy na pewno umiescić go na wszystkich. Ja mam w dużym pokoju dwie ściany pomalowane na taką mleczną czekoladę (dosc ciemna ale ma bardzo ciepły odcień, a dwie ściany mam oliwkowe (chłodny odcień) na jednej z brązowych ścian mam wzorek namalowany (z szablonu- taki kawałek jakby pnacza z liśćmi) właśnie ta oliwkowa farbą. Może i brzmi to nieskromnie ale mnie się bardzo podoba.

Silva ja na 3 pietro wchodze przecietnie 3 razy dziennie ;-) Tez dla mnie to teraz juz wyczyn ;-)

No widzisz kochana, to Ty jesteś wytrenowana. Ja przez to leżenie wszystkie mięśnie mam nierozruszane i pewnie coś tam sobie naciągnęłam. Normalnie jak emerytka się czuję. Jak kucam, to muszę się podciągać podpierając się czymś żeby wstać:zawstydzona/y:

cześć dziewczynki po weekendzie!

chorym - duuuużo zdrowia życzę!!!

miałam bardzo pracowity weekend, jesteśmy w trakcie urządzania mieszkania, więc same rozumiecie...tumany kurzu...
wczoraj zafundowaliśmy sobie kino na odprężenie - powiem Wam, że ledwo wysiedziałam w jednej pozycji...

Ironia to wklejam Ci ściany, nie wszystkie :p ale ogólny pogląd będziesz miała:)
Zobacz załącznik 322910

Skoro już wziełam aparat do ręki to pokażę Wam co kupiłam dla mojej Iskierki . Jeszcze nie wiem na 100% jaka płeć ale dla mnie do unisex'y :p
DSCF1138.jpg

Madzioolka zdrowka!

Madzioolka grzej sie grzej i duuuuuuużo zdrówka!

Madzioolka to wygrzej się dobrze w tym łóżku, a może ktoś w tym grzaniu powinien pomóc? :D No i oby nic więcej się z tego nie wykluło.
Dzięki Dziewczyny ;-)
Niestety już mam gorączkę a to dopiero połowa dnia :-( aż boję się pomyśleć co będzie potem... Mówię mojemu T że czuję się beznadziejnie a on mi na to: "i tak wyglądasz"... no to już wiem że może być tylko gorzej, skoro wałsny mąż mnie tak podsumował...

Madzioolka mam dwa futra - sunię i piesia rasy Alaskan Malamute, podobne do Husky, jednak są dużo wieksze i bardziej misiowate. Mają też zupełnie inny charakter i mniej w nich niezależności i natury kota ( w mamutkach mam na myśli). Moje futra żeby mogły się wyszaleć i być szczęśliwe, a szczęśliwy mamut to zmęczony mamut, to poza tym, że ciagają nas na rowerach i biegówkach (nie mówiąc od długich spacerach) to biegają u mojego kolegi w zaprzęgu. W tym zaprzegu biega ich od 6 do 8 sztuk. treningi zaczynają zwykle wrzesień- październik (zalezy to od panujacych temperatur), a kończą w okolicy marca. Treningi mają weekendowe - zawozimy piesy na zbiórkę zwykle w piatki wieczorem i odbieramy w niedzielę wieczorem. Treningi są zazwyczaj co drugi weekend, a czasem w każdy. poza tym jeżdżą na "obozy kondycyjne" na poczatku sezonu tak na ok 10 dni, żeby się piesy rozbiegały. Poza tym kolega ma dom w górach i czesto na treningi zabiera je własnie tam. No i najwazniejsze - zawody:). Biorą udział w wyścigach psich zaprzęgów. W sezonie zwiedzają bardzo dużo miejsc startując w zawodach - od Jakuszyc, przez Kubalonkę po Bieszczady. To w telegraficznym skrócie chyba tyle :) Mam nadzieję, że nie zasnęłaś :)
Nie zasnęłam, bardzo lubię tematy około-piesowe :tak::biggrin2:
To niesamowicie ciekawe i aktywne życie mają Twoje futra :tak::biggrin2: Super :biggrin2:
Poza tym podziwiam i gratuluję że jesteś takim mądrym i świadomym potrzeb swoich czworonogów właścicielem ;-)

No widzisz kochana, to Ty jesteś wytrenowana. Ja przez to leżenie wszystkie mięśnie mam nierozruszane i pewnie coś tam sobie naciągnęłam. Normalnie jak emerytka się czuję. Jak kucam, to muszę się podciągać podpierając się czymś żeby wstać:zawstydzona/y:
Silva nie przejmuj się nie jesteś sama - ja za każdym razem jak wchodzę do siebie (2 piętro), to na pierwszym, no maks na półpiętrze robię postój, inaczej nie wejdę, nie ma szans... :zawstydzona/y: a z kolei jak się podnoszę z łóżka to T musi mi rękę podawać bo nie mam siły się podciągnąć... Ja to gorzej niż emerytka - moja prawie 80-letnia babcia śmiga lepiej ode mnie aktualnie :biggrin2:

reklama
dzięki za pomoc :)

no ja właśnie w salonie chyba pomaluję na krem z oliwką właśnie
a u dzieci - chcą róż, zieleń, fiolet ... ścian braknie :):):) a na suficie tęczę (myślę zrobić róż i piaskowy żółty - wyjdzie w praniu ...)
kuchnia będzie zielona lub brzoskwiniowa

Do góry