reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

reklama
a ja mam pytanko za tydz czyli mam kolejną wizyte u gina i zastanawiam się czy usg nadal zrobi dopochwowe czy przez brzuch?? i jeszcze jedno czy wam lekarz na kasę chorych drukuje zdjęcia??
bodajże tak do 18-20 tyg powinno się robic usg dopochwowe bo lepiej widać :)

u mnie dalszy ciąg choroby :( na szczęście jem

Bafinka
mi lekarka na fundusz wydrukowała zdjęcie.
A w 9 tyg robiła dopochwowo usg.

Ja mam za to pytanie do dziewczyn z wrocławia.
Robiłyście może badania na kamieńskiego? Ciekawa jestem o której tam trzeba się stawić żeby zrobić badanie krwi? Dostałam tam skierowanie na badania a nigdy w zyciu tam nawet nie byłam. Będę wdzięczna za info.

Ja was codziennnie podczytuje, ale jakoś nie mam siły do pisania.

Pozdrawiam wszystkie mamusie.

U nas dziś pogoda beznadziejna, ale musiałam wyleżć z domu bo mi twarogu zabrakło ;-), no i oczywiście jak już wylazłam to i tu zakupy i tam i z czterema siatami wypchanymi pełzłam do domu z córą oczywiście, jedyny plusik tego to 20 zeta wygrane w totka :-D. U nas dziś znów bezmięsny obiad, brokuły polane masełkiem z bułką tartą, moje dziecko brokuły pożera w ilościach hurtowych także ok, mężulek też polubił przez te wszystkie lata kiedy go męczyłam zieleniną. A mięso mnie odrzuca, mój S obiecał, że dziś po pracy przygotuje mięsko na jutrzejszy obiad, żebym nie musiała się męczyć, kochany ;-)
Aniawos jeny, współczuję ci problemów jelitowych, oby ci jak najszybciej ulżyło, bo jelita plus nudności i te inne wszystkie ciążowe dolegliwości... szok, aż mi ciężko wyobrazić twój stan. Wracaj nam do formy :tak:
Ola, kochana nie przejmuj się, lekarz powiedział ci to, co na ten okres ciąży mógł ci powiedzieć, wiadomo, że byśmy chciały, żeby lekarze upewniali nas przez całą wizytę, że pięknie rośnie i zdrowy i duży niezależnie od tygodnia ciąży, ale spokojnie, doczekasz się takich wiadomości i będziesz frunąć z gabinetu jak na skrzydłach :-)
Bafinka ja w poprzedniej ciąży dopiero w 13 tyg miałam przez brzuch, wcześniej też męża nie brałam, bo też mi się wydawało to krępujące, jak mi tam lekarz merdał tym przyrządem z założoną prezerwatywą a obok mąż by stał :-D trochę głupio :-D:-D, a tak przez brzuch to już pełna sielanka rodzinna i można skupić się na oglądaniu dzidzi :-D
trzymajcie się ciężaróweczki :-)

reklama
BigChild u mnie na pierwszym USG lekarz zobaczył tylko pęcherzyk żółtkowy a zarodka nie było czyli stwierdził że to 3 skończone tygodnie mimo że z miesiączki wychodziłoby 5 tygodni ale stwierdził że skoro pęcherzyk jest to i zarodek się najprawdopodobniej pojawi i że to możliwe zajść w ciążę dzień przed spodziewaną miesiączką, też mi nie dał skierowania na żadne badania i też kazał przyjść za 3 tygodnie żeby już było konkretnie widać i ani się nie obejrzałam a wizyta już we wtorek Tobie też szybko zleci uwierz mi że ja też jestem pełna obaw tym bardziej że jestem już na zwolnieniu czym tak zdenerwowałam szefostwo że gdyby odpukać coś poszło nie tak to nawet bym już chyba nie miała gdzie wracać ale trzeba być dobrej myśli

kacha wawa brawo za podejście, niektórzy sie załamał mając chore dziecko Twoja postawa mi sie bardzo podoba
Cieszę się, że Oliś ma tylko ZD i że wada serca, którą miał jest jedną z najpopularniejszych, przynajmniej lekarze wiedzieli od razu jak go leczyć
mimo choroby synka potrafisz odnaleźć w niej plusy, bo w końcu jest to choroba z którą można żyć, podziwiam Cię bo sama wiem co znaczy mieć chore dziecko w domu

Do góry