Mama86 sorry ale ja takich kobiet nie podziwiam bo to dla mnie juz patologia i bezmowzgowie. Rozumiem ze nie chciała zanego nie urodzic ale mogła nie doprowadzic do ciazy.
A wogole to uwazam ze dziecko powinno sie tak planowac aby przynajmniej mogło godnie zyc a nie o chlebie i wodzie. Chyba ze ktos ma duzo dzieci i naprwde ma za co kazdemu wszystko kupic (nie mysle o samochodach itp).
Moja kolezanka własnie urodziła 6 i zapowiedziała ze bedzie rodzic ile sie da. Ale ona i jej maz całkiem niezle zarabiaja i kazde z dzieci ma swój pokoj i nie je tylko chleba i wody.
dla mnie to też patologia i głupota, że nie umiała się zabezpieczyć itd., ale nie chodizło mi o to, też jestem zdania, że lepiej mieć jedno dziecko i żeby miało wszystko co potrzebne niż mieć ich pełno i żeby były głodne albo coś, chciałam tylko zaznaczyć, że nawet w tak trudnych warunkach, w wyniku często własnej głupoty i wokół tysiąca problemów, braku wsparcia i byciu zpełnie samemu ze wszystkim można sobie poradzić, że kobieta jest w stanie udźwignąć wszystko... tyle