reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam
ja dzis na nogach od 6.50 bo w przedszkolu mieli wyjazd o 8 do kina bajka i musialam mala obudzic wczesniej zeby zdążyła
maltanka zazdroszcze wypadu nad morze no cóz my w tym roku jak w maju sie nie wybierzemy gdzies to potem w lecie ciezko bedzie i strach nawet z noworodkiem gdzies jechac
emilia zdrówka dla małza zebyscie sie tylko nie pozarazali od niego
a co do złobka to róznica w kosztach pewnie jest duza, a ktore lepsze trzeba zrobic wywiad i popytac, panstwowe wcale nie musi byc gorsze
justyna zdrówka dla Michała
no i miałam cos jeszcze pisac ale pustka w głowie
spac mi sie chce moze inke sobie wypije i bedzie mi lepiej
marz udanego wypadu do kina

a my do bugi nie bardzo sie wybierzemy bo Asi w przedszkolu chociaz w bugi jak sie by rozkrecila to tez by sie swietnie bawiła

ide cos na obiadzik wymyslec, dzis M w domu wiec nie wiem jak czesto bede do Was zagladac bo on jak zwykle odgoni mnie od kompa

reklama
witam
chodzę na rzęsach, noce nieprzespane, pobudka ok 1,2 i noszenie na rękach do 4,5 bo inaczej wycie, że cała ulica ją słyszy, a w dzień normalnie się bawi, śmieje tylko te noce najgorsze, już nawet kaw nie liczę, ile wypijam byle mieć oczy otwarte

chyba skorzystam z porad Marty i kupię jakiś lek przecowbólowy bo się wykończymy

anet82 u Was też ząbki. To nie tylko Wy się męczcie ale i córcia. Ja dałam dwa dni temu lek przeciw bólowy ale w zmniejszonej dawce i pomogło :tak:. A te maści do smarowania dziąsełek nie pomagają...

Hej, ledwo co żyję, jelitówka mnie dopadła, przeopcjowałam się do pediatry młodych bo mój rodzinny - wiecznie go nie ma:wściekła/y::crazy: i kawałek do niego mam. Od północy biegunka i wymioty, o 5-ej i 7-ej już tylko biegunka, doktorka kazała nawadniać się, dietka i w razie rozpoczęcia akcji porodowej mam natychmiast do szpitala jechać, bo dzięki biegunce mam darmową lewatywę i mogę w każdej chwili urodzić.
Olkowi w brzuchu skrzypi i też dietka i te same zalecenia co ja. Po badaniu brzucha stwierdziła że Pawełek jest większy niż 2,5 kilo.

Marta jejku musiało to właśnie ciebie dopaść :szok::szok: oby ta jelitówka tobie odpuściła, zdrówka podsyłam
Mam jeszcze pytanie: która z was stosowała plastry emla przed szczepieniem?

marta trzymaj sie oby jak najszybciej Ci odpuscila ta jelitówka a na poród jeszcze za wczesnie, jeszcze przynajmniej 3 tyg
anaconda życze powodzenia na szczepieniu,
oj moja to koncertowałą niezle ale była wtedy malutka my tez mamy zaległa szczepionke powtórka ospy zeby była skuteczna, ale jeszcze poczekamy
nie pomoge z plastrami nie stosowalismy ich

zobaczcie co sie dzieje
http://www.kurierlubelski.pl/strona...-oddzialy-szpitalne-pekaja-w-szwach,id,t.html

Marta ojej trzymaj się mocno. I leż w łóżeczku, niech Ci nie przychodzi do głowy pieczenie, sprzątanie itp. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło :tak:

anaconda ja to pierwsze słyszę o tych plastrach :szok:

gon1a ja już z rana czytałam, i ja właśnie z tego powodu przy katarze idę do lekarza z dziećmi, u nas zawsze na drugi dzień od pojawienia się kataru jest zapalenie oskrzeli, więc wolę nie czekać dłużej bo to różnie się może skończyć.

A mojego tatę to też już dzisiaj opierdzieliła, bo mama dycha od miesiąca i nie idzie do lekarza, a on sobie z tego nic nie robi :wściekła/y:. Powiedziałam, że jak się ona nie wykuruje to nie przyjedziemy więcej do nich .

M dzwonił, że w przychodni tłumy i się kłócą, mówi, że niezły ubaw ma :-D

Znowu M dzwonił, że ludzie się przepychają między sobą i kłócą. I chyba się nie wyrobi w ciągu dwóch godzin i będzie musiał iść do pracy chory :szok:. No ja nie wiem, aż tyle ludzi choruje?? I to pisał, że większość to stare baby :wściekła/y:. Ale to raczej normalka i pewnie im się spieszy na serial do domu i dlatego się wpychają :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hej!
Martusia kochana trzymam kciuki za poprawę zdrowia, odpoczywaj i czekaj z porodem do marca:tak:
Emilko dobrze że M udał się do lekarza, daj znać jakie wieści przyniesie. Powiem Ci że to plaga z tymi pracodawcami że zwalniają ludzi za to że chorują, mam nadzieję że jemu to nie zagrozi. Moja siostra po macierzyńskim wróciła do pracy i chodziła na te 7 godz. bo karmiła jeszcze piersią. I jak jej mały skończył rok to powiedzieli jej, że albo zacznie chodzić na 8 godzin albo pierwsza leci do zwolnienia:szok: i jeszcze kazali podpisać że zgadza się na pracę w nocy:no:. Poj***ło ich równo
Anet co tam u Was, jak wizyta u pediatry??
Gon1a o to dzisiaj Asia ma super wycieczkę:-)
Anetko biedna Oleńka:no:, wiesz my mamy żel Dentinox i smarowałam już Michałowi dziąsełka to jak na raze to mu pomaga, awaryjnie mam jeszcze granulki Chamomilla vulgaris
Anaconda trzymam kciuki za Maję żeby nie bolało, a o plastrach nie słyszałam

Dziś nuda u nas, Michał śpi to trochę pościerałam kurz i ogarnęłam kuchnię. Mam okropnego lenia:-(

reklama
Justynka o której wychodzisz na spacer?? Moja Justysia też śpi, jakoś długo, bo już prawie 2 godziny i coś Natalia położyła się na łóżku i powiedziała że idzie spać :szok:, jakoś wcześnie, no ale nie będę jej przeszkadzać :-D

Bo jakby jej się odmieniło to jak się Justys obudzi i zje obiadek to będę wychodzić :tak:

Do góry