reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

u mnie kaszka po 23h zaczela dzialac cuda wlasnie ze mloda sie nei budzi np o 2-3h. ona albo sie obudzi przed 7h albo nieraz 4-5h. a wczesniej to nieraz ja szlam spac o 23h a ona juz wstawala o 1h-1.30. dobrze ze to juz przeszlosc.. oooooooooooooooooo slonce wrocilo!!!!!!!! chyba dzieciula wyrwan a spacerek po bagietki:)))

reklama
pieknych 2000 stron za nami :-)

Witam Was dziewczyny

Uska i dagisu jak noc Wam mineła?????
Wogóle strasznie mi zal Twojego synka dagisu za to co musial przejsc. Mojej siostry c óreczka ma 4 latka i juz 3 razy musieli jej rozcinac "dziurkę" bo co pół roku od zabiegu normalnie zarasta! no szok , jakie biedne te dzieciaczki.

emiliab ja z niemieckim mam tak jak Ty , no nic nie wchodzi mi ten jezyk. Jednak podobnie jak dziulka nie ubolewam , bo nie lubię strasznie tego jezyka . taki jakis wulgarny. Nie jestem jednak taka poliglotką jak ty Dziulka skubana jestes!
Ten Twoj pomysl ze szkola superowy, mam nadzieje ,ze uda Ci sie to zrealizowac :-)
Moze kiedys mnie nauczysz tego jezyka, bo chcialabym jeszcze jeden jezyk umiec.
Aniawa masz racje ,ze jak sie jezyka obcego nie uzywa to szybko sie zapomina. Ja stycznosc z angileskim mialam w pracy kilka lat po skonczeniu szkoly i na poczatku cięzko bylo mi sobie przypomniec kupe rzeczy (a zdawalam maturę z angielskiego), ale potem znow sie rozkrecilam. A teraz znow mam sporadyczny kontakt z tym jezykiem i pewnie znow wiele rzeczy zapomnialam.
kahaa a na czym i który odcinek "gotowych na wszystko ogladałas"?
natolin za co TY kobitko 100 w aptece zaplacilas? Wszystko ok ze zdrówkiem? Daj znac jak wyszla zupka :-)
ida królowa nocy to dobre okreslenie. Ja mam chyba króla nocy i podobnie jak u alicji ilekroc zabieram sie seksesy to maly robi pobudkę :-/
happybeti dzieki za zyczonka dobrej nocy .... ale byla taka jak zwykle :-( niestety. Czyli noc idento jak u Ciebie efa. Tyle tylko ,ze ja polozylam sie wczoraj wczesniej bo przed 22gą i pobudka byla o 2-giej ... apotem co 1,5 i 2 h :-(
rzutka zamorduje za redbula. Aż slinka mi cieknie. Chodzi za mną juz od ciązy.
witaj milkasz :-)

aniawa u nas trzeba się normalnie na wizytę lekarską umówić na stronę zdrową. niby można co tydzień ale miejsc nie ma więc min z 2 tyg wyprzedzeniem trzeba się zapisywać

no ciąża odpada, no bo niby jak...
ale jakoś nie lubię jak mi się okres spóźnia, ale będę jeszcze czekać...
cierpliwości, cierpliwości ;-) jeszcze będziesz go później miała dosyć:-)

witam
czy moge do was dołączyć?
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dużo przydatnych rzeczy tu znalazłam
Jestem mama pazdziernikową,mam na imię Milena a mój synuś Kubus za 9 dni skończy 4miesiące
witam:-)
mała dzisiaj zjadła butlę i trochę jabłuszka i... sama zasnęła bez jakiejkolwiek mojej ingerencji. chyba mi dziecko dorasta:-)

onesmile - współczuje nocki i problemów z pawełkiem. może to tylko jednodniowy kryzys? tomaszek tez tak czasem ma, ze cały dzień jest zmierzły, a potem mu przechodzi wiec mam nadzieje, ze u was tez tak bedzie.
co do testu to powtorz go raz jeszcze albo zrób becka tez, tak na wszelki wypadek.

sheeney a jak wołasz na swoich tomków co by ich odróżnic?
na malego narazie mowimy tygrys hehhe ale jak juz to Tomus a duzy to po prostu Tomek

DOBRANOCKA no ladny kloc ci rosnie:)))) a nocka niezla:))) kiedy ten moj pierniczek bedzie spac od 8h wieczor do 9h rano??:)))heheh dobrze ze pomarzyc moge:))

mam dylemat z obiadem-albo robie kielbaske pieczona + fryty albo rybe i ziemniaki... no i cholera nie wiem:p

jeja jak ja Ci zazdoszcze takiego jedzenia :-p co czytam to ty kielbaske pichcisz i fryteczki i nie idzie ci to w tylek...ja to musze sie tak pilnowac bo wystarczy ze pare dni pojem za duzo albo czegos kalorycznego za bardzo, odrazu bym utyla.A do tego z powodu egzemy malego musze jeszcze bardziej sie pilnowac:-(

Moje dziecko dzisiaj nie dalo mamie pospac bo nie wiem jakim cudem ale dwa razy tak sie posikal,ze musialam go przebierac bo wszystko mokre bylo i to za kazdym razem z tej samej stronyale tak jest jak zaklada sie pampersa kiedy dziecko sie wierci na wszystkie strony..i przescieradlo troche tez ale mamie sie nie chcialo w nocy zmieniac to musiala spac na tym :-D
a Jutro jedziemy do Oslo zalatwic malemu paszport bo w tym roku mamy plan troche popodrozowac:-)

Milkasz, witaj:)
Doris,Efa ,szkoda,że nocka znów jak zwykle...pocieszcie sie,że u mnie nie lepiej...:(
Rzutka,ty masz huśtawkę z FP? jaki model?Ciekawa jestem,czy podobna do mojej:).

A my właśnie wróciłysmy z przychodni.I znów peany na cześć mojego doktorka:).Przyjął nas przed wszystkimi,bo akurat dopiero miał zaczynać.Ale nie w swoim gabinecie,zeby się ludzie nie awanturowali,tylko szybciutko,cichutko w innym:).Powiedział,że na razie w płuckach i oskrzelach nic sie nie dzieje,ale jutro jeszcze mam przyjść ,zbada ją jeszcze raz,zważy,normalne rutynowe badanie przed szczepieniem,bo dzis nie miał czasu,pacjenci juz się wkurzali.

reklama
Miłosz usnął...mam czas dla siebie(czytać:na siedzenie na BB);-)
sheeney super, a zdradzisz gdzie się wybieracie? My tez planujemy wypożyczyc Campera i myslimy o Francji albo Chorwacji
zazdroszczę...hihi też bym się gdzieś wybrała za granice naszego kraju ale na wakacje szykuje nam się sporo wydatków i dalekie podróże musimy odłożyć w czasie:-(teraz jedyny wyjazd jakiego nie mogę się doczekać jest majówka w bukowinie tatrzańskiej i bardzo się cieszę bo kocham góry i lepsze to niż nic:-)

Do góry