reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
hejka dziewczynki
witam się popołudniowo. moje dziecie spi, ale nie wiem jak długo to potrwa bo jakoś spi na raty dzis...

dagisu jak mały w nocy i dzis?
natolinku jak chcesz dostac okres a nie jestes w ciazy walnij sobie mocną herbatke z malwy.

Iduś ja też się łamię jak mała płacze. Nie potrafię jej zostawić płaczącej dłużej niż pół minuty. mam poczucie że powinnam być przy niej , przytulać ją bo jestem jej mamą i powinnam zrobić wszystko żeby nie cierpiała :-( przecież to tylko mały dzidziuś który ma prawo czuć się samotny/zniecierpliwiony/senny a ja jestem po to by mu pomóc..ehh...
Alicja - bardzo ładnie napisane icałkiem się z tobą zgadzam.od tego są mamy, żeby przytulac, zwłaszcza takie małe szkraby. na wychowaie przyjdzie jeszcze czas.

własnie moje dziecię sobie dupencję na przewijaku wietrzyło i na moje słowa "no już dosyć Ala czas ubierać pieluszkę" tak siknęła, że pół ściany mam zalane. No to teraz nie ma, że boli, biorę się za czyszczenie...

makuc moje dziecko mi tak kiedys zrobiło kupą i to w środku nocy. ale był ubaw :cool:
milkasz witaj

kahaa a na czym i który odcinek "gotowych na wszystko ogladałas"?
:-)
14 odcinek na 1. SerialeOnline.pl - Polskie Seriale Darmowe Filmy Online TV . tam zawsze jest po angielsku w poniedziałek po niedzielnej amerykańskiej premierze, a z napisami jak ktos woli to zwykle koło wtorku, środy.

StripMyMind - trzymam kciuki za Wojtusia, ciocie forumowe poprzesyłaja ciepłe fluidki i będzie dobrze.
dziewczyny koniec z dołkami. Zakopac je i to juz!!!!!!!!!!!!! jestescie piekne , mlode i macie przecudowne , zdrowe dzieci.

o właśnie!!! głowa do góry. juz niedługo przyjdzie wiosna, zakwitną drzewka i kwiatki zniknie ta szarośc zza okna i będzie lepiej.

ancze - zazdroszcze pogody.u nas pada.

EDIT: mój to ma wyczucie - zdążyłam kliknąc zapisz i się obudzil

Ostatnia edycja:
MALA MI jasne ze mozesz wrzucic. jesli chodzi o proporcje to jak gotujesz np na 3 dni to rzuc 700gram miesa. mozesz pomieszac np wolowine+wieprzowine albo sam indyk. ale jak dasz wolowine to pamietaj ze dluzej sie gotuje. a poza tym sprawdzaj miesko zeby bylo miekkie zanim zaprawisz na koniec maka z woda. jak lubisz zdecydowane smaki to nei boj sie sypnac porzadnie pieprzu i papryki ostrej i mozesz dodac np 3 ogorki kiszone wiecej grzybkow. ja robie na OKO:)

STRIP bede myslec o was dokad nei wrocicie.

Strip trzymajcie się cieplutko! mam nadzieję że szybko wrócicie z powrotem do domku z w pełni uregulowanym Wojtusiem:tak:

Sarisa, Rysia i inne dołowiczki główka do góry, przesyłam przytulańce :happy2:

a u nas poważne rozmowy na temat "co dalej.." chyba czeka nas przeprowadzka do rodzinnego miasta małża...tu jest nam dobrze, tu skończyliśmy studia, osiedliła się cześć naszych znajomych...ale niestety coraz większy problem z pracą i kasą. Bo nie ma szans żebyśmy mieli coś swojego ani nawet wzięli kredyt bo my pracujemy oboje u prywaciarzy i oficjalne zarobki mamy niskie więc nici z kredytu. Odkąd zaszłam w ciążę składa cv, jeździ na rozmowy i dooopa. Wszędzie to samo, nic z jego wykształceniem.. a trzeba już zacząć poważnie myśleć gdzie chcemy osiąść na stałe bo ani się obejrzymy a mała będzie szła do przedszkola..no i pojawiła się opcja wyjazdu miasta rodzinnego M., na Śląsk. Tam mieszkania byłyby tańsze, poza tym ktoś tam z dalekiej rodziny został prezydentem i może M. mu pomóc z pracą w mundurówce - czyli to czego tak bardzo chce. No i 3/4 rodziny w przedszkolach uczy więc i ja mogłabym się zaczepić. tylko ja tak strasznie nie chce tam mieszkać :-( tu mam blisko moich rodziców, którzy są dla nas wspaniali, pomagają nam, są zawsze gdy ich potrzebujemy. Natomiast moi teściowie..ehh już kiedyś o nich pisałam: jemu jest wszystko jedno byleby mieć spokój, a ona to wredna, dwulicowa baba dla której liczy się głownie alkohol i dobra zabawa..ja tam wytrzymuję 2 dni max a teraz miałabym tam mieszkać. Wiadomo, że nie z nimi ale wiem ze bedzie do nas co chwila przyłaziła żeby sobie zdjęcie z małą zrobić (bo przecież w pracy się trzeba będzie pochwalić..) albo obejrzeć co ja mam w domu i o czym można by donieść reszcie rodziny..rodzina ojca M. jest bardzo w porządku, oni widzą co sie dzieje z teściową i wiem ze w nich miałabym wsparcie ale to zaledwie babcia i ciocia z mężem, natomiast rodzina ze strony teściowej to podobny typ do niej. Ale to bym może jeszcze jakoś zniosła. Najbardziej mi szkoda moich rodziców bo oni są bardzo związani z Isią. A przez ten wyjazd ich kontakt byłby bardzo ograniczony. załamka :-( małż wie że ja nie chce tam mieszkać, mi pozostawia decyzję..no i dziś przyszedł z drugą opcją - chce wyjechać za granice przynajmniej na rok, zarobić troche to będziemy mieli coś na start i może łatwiej bedzie z kredytem..przez co najmniej rok ma go nie być w życiu małej i moim - masakra. Nie chce żeby wyjeżdżał. Jednym słowem jedna wielka dooopa :-(

ALICJA a nie ma opcji zeby on wyjechal i ciebie sciagnal potem z dzieckiem?? kurde dupiata ta sytuacja i nielatwa ale ja nie zmusilabym sie mieszkac gdzies gdzie za chiny nie chce. bo tez jak wyjedzie ci na rok to masakra... a moze sprobujcie wyjechac wlasnei we dwoje i z dzidzia.

ALICJA a nie ma opcji zeby on wyjechal i ciebie sciagnal potem z dzieckiem?? kurde dupiata ta sytuacja i nielatwa ale ja nie zmusilabym sie mieszkac gdzies gdzie za chiny nie chce. bo tez jak wyjedzie ci na rok to masakra... a moze sprobujcie wyjechac wlasnei we dwoje i z dzidzia.

Dziuluś no właśnie tak sobie o tym myślę. tylko to musiałoby być tak że on jedzie szuka pracy mieszkania i jak się "urządzi" to nas ściąga..bo tak od razu to nie ma szans żebyśmy w trójkę wyjechali..moja psiapsióła (jestem chrzestną jednego z jej synków) mieszka na stałe w IE..cholera może by do niej uderzyć..tylko ja jestem typem kota domowego - przywiązuje się do okolicy i ciężko mi ją zmienić, poza tym jestem bardzo związana z rodzicami, a wyjazd oznaczałby osiedliny na dłuższy czas..Jezu normalnie nienawidzę takich sytuacji..sama nie wiem co robić.. :-(

Ostatnia edycja:
Milkasz, witaj:)
happybeti, doris, no to łączę się z Wami w bólu i modlę się o przespane noce dla nas ;-).
sarisa,rysia, życzę lepszego humorku. Ja też chodzę nie w sosie: jutro szczepienie. A do tego dzisiaj próbowała się do mnie dodzwonić moja ukochana teściowa. Błeee.
stripkochana, trzymamy mocno kciuki za zdrówko synusia i może uda się nie zostawać w szpitalu...
sheeney,doris, zazdroszczę planów wakacyjnych :). My standardowo: działeczka rodziców w Borach Tucholskich. W sumie fajnie, ale przydałoby się coś innego, bo od lat tylko tam i tam ;-).
Alicja, współczuję rozterek...

A ja wreszcie załatwiłam chrzest. 3 kwietnia. Mam nadzieję, że będzie piękna pogoda i ciepło :)

ALICJA -mimo ze jestem typem powsinogi to jak wyjezdzalam 6 lat temu do pracy do FR to 3 dni przed wyjazdem ryczalam tak strasznie ze szok. o rodzicow, o psa, o znajomych. jak juz przekroczylam granice to wlaczyl mi sie inny tok mysleniowy zeby nie gnic w tym durnym kraju i nie harowac za 800 zl jak debil to niestety trzeba ruszyc do boju. ja bardzo przywiazana do rodzicow bylam. kocham ich oboje ale z drugiej strony FR to piekny kraj i postanowilam zrealizowac moje marzenie zeby tu keidys zamieszkac. po drugie-gdybyscie oboje mieli prace za granica to tak szczerze to do PL nie ma po co wracac. ja jezdze raz na rok, ostatnio dwa lata temu bylam i powiem szczerze : NIE TESKNIE!!! z tymi co chce to mam kontakt -net+telefon.

EFA - ja mam tez w kwietniu -niedziela wielkanocna:)

Alicja wpólczuje sytuacji:((( i tak zel i tak, może ten wyjazd za granice był by lepszą opcją, kilka miesięy i byscie doechały do niego
Mała mi kurcze co za ludzie,docenia Was jak sie wyprowadzicie zobaczysz!!!

reklama
Do góry