reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witamm i ja, w koncu!!! Jak dobrze ze jutro juz piatek:tak: Głowa mi peka-raz boli z jednej strony raz z drugiej:-( pogoda sie zmienia i juz czuje....:-( Teraz siedze ledwo ciepła i klikam do Was,troszke poczytalam ale przyznam sie bez bicia ze niewiele pamietam...:zawstydzona/y:
Madzienka Jula zwala z nóg:-) a co do przedszkola dla Maksa to bedziemy skladac do mojego-gdzie ja chodzilam koło bloku,do Motylka u nas i do Martynki tez u nas na osiedlu. Ale mam nadzieje,ze dostanie sie do panstwowego.Ale skladanie dokumentow to chyba dopiero w polowie marca...?
aluska przepukline ma Martynka?Jaka pępkową?bo nie doczytalam-jesli pisalas...:zawstydzona/y: jak sie nazywa Wasz chirurg?
Marta zdroweczka Dla Ciebie!!!Niech juz to chorobsko od was pojdzie.
Justyna zdroweczka dla maluszka-oby te leki pomogly...
megg witaj, zapraszamy do czestego udzielania sie!
maltanka super,ze wyjazd udany-moj M mowi do mnie"ze on tez taki prezent chce!!!" :-D

Hej Mamuski zapisalam sie z sienio na sobote na 12 do Jaskini...jesli ktoras chce to zapraszamy na inhalowanie....:tak:

reklama
gdzie planujesz rodzic??

Cześć Gon1a :-)
Na Kraśnickich, termin mam na 10 czerwca, ale ostatnie usg wskazuje na kilka dni wcześniej.

Cześć Sunday :-) siedzę w domu i chyba gaduła ze mnie więc trzeba się tego u mnie obawiać ;-)

Ostatnia edycja:
Aluśka podobnież w każdym przedszkolu teraz jakieś wirusy panują, u Mai też mało dzieci :tak::tak:
A co do drugiej ciąży to ja się właśnie boję że ta druga i mnie całkowicie wyniszczy, od porodu mam dziwne kłucia w podbrzuszu, do tego jajniki mnie czasem bolą, a jak rodziłam naturalnie to się dowiedziałam że mam jakąś narośl na kości ogonowej (widocznie jak byłam mała musiałam nieźle się przewrócić i tam walnąć - tak powiedział lekarz) i to przeszkadzało podczas wychodzenia Mai przez kanał rodny, do tego już wiecznie jestem zmęczona a co będzie jak mi przyjdzie wstawać do malucha kilka razy w nocy i jeszcze Mają i domem się zająć, jakoś różowo mi się to wszystko nie widzi :-:)-(

no wiesz co ??????????
nie przesadzaj niektórzy żyją mając dwójkę ;-) i wstając w nocy ;-)

karlita A ty masz tą torbiel dużą?? Bo chrzestna Nataki ma i lekarz mówi, że tylko obserwować należy.

czy duża to nie wiem na usg bardziej interesowali się ciążą - mowili ze jest prawdopodobieństwo ze się wchłonie bądz pęknie
teraz mam za 2 miesiące się zgłosic na usg właśnie w tej sprawie i będa oceniać co i jak

wiesz niunia ja Ci powiem szczerze, że nie pamiętam czy bolała czy nie. NIe zwracałam uwagi na to co się ze mną dzieje tak mnie przytłaczały te problemy z Antosiem, że tylko o tym myślałam. A wstałam bardzo szybko, zresztą sama wiesz. Do dziecka chciałam!!!!!!! tak się zastanawiałam czy to czasami nie od tego znieczulenia ale przecież to miesiąc temu było, może trzymać tak długo? kurcze, nawet nie wiem czy mogę jakieś leki przeciwbólowe.

dlatego o tym napisałam bo Ty wstałaś błyskawicznie
nam połozna mowiła ze jak nie będziemy leżeć plackiem to wlaśnie migreny murowane i ze moga nas dopaść już po wyjściu ze szpitala
mozesz brac Ibuprom (nam dawali jeszcze w szpitalu) APAP albo czysty paracetamol spróbuj :-)

Ja się już śmieję, że widocznie natura we mnie widziała chłopaka i się nie nadaję do roli ciężarnej :rofl2: Miałam być chłopcem - podobno wszyscy tak mojej mamie przepowiadali a tu niespodzianka - urodziłam się dziewczynką :-D ale coś mi z tego chłopaka zostało bo jako dziecko to tylko samochodziki (lalki ...beeee - to był dla mnie najgorszy prezent) i dopiero tak w ogólniaku zaczęłam "dziewczynieć" ku ogólnej radości mamy ;-)

też miałam byc chłopcem hehhe ;) miałam być Kuba albo Kacper ;-) a wyszła Karolinka ;-)

współczuje wymiotów
ginekolog Ci nic nie mówił ?? czasem mozna brac leki na intensywne wymioty jak sa zagrożeniem

aaaaaa anaconda moja kolezanka jest w ciazy i ... jak zaszła to była na DUCANIE ;-) strach przechodzić na ta dietę ;-) hehehhe

Emilko super że gościna udana:-)
Meeg_k Witaj!:-)
Madzienka gratulacje dla Julci za piątkę w uzębieniu:-D
Aluśka dobrze że przepuklina nie jest taka duża, trzymam kciuki żeby sama się wchłonęła:tak:
Anaconda może aż tak źle z drugą ciążą nie będzie, może martwisz się na zapas:tak:
Marta ty leż a nie Pity komuś wypełniasz, teraz to tylko ty i Pawełek jesteście na pierwszym miejscu. Szkoda że mąż wyjeżdża i zostawia Cię samą. Na długo wybywa??
Sunday jeszcze jeden dzień i weekend:-) Jak Ci idzie pisanie dwóch sprawozdań?
Fogia współczuję bólu głowy. Mnie jak bolało krocze po nacięciu to brałam apap to chyba jedyny lek który można brać karmiącym, oczywiście w rozsądnych ilościach:tak:
Karlitko mam nadzieję że po tabletkach torbiel zniknie:tak:
Talia brawa dla Gabrysi za zjedzoną zupkę:tak:
i koniec pisania bo maruda wstała:no:

Michał siedzi u mnie na rączkach i kupkę robi:no: godzinę temu tak żadką zrobił że polała mu się na plecy, więc miałam co robić.
Karlitko jaką maść używałaś do oczek dzieciaczków? My mieliśmy Neomycinum i nam to nie pomogło. Nie pomagają też masaże kanalików. W ogóle to Michał nie daje mi ani masować ani kropli wpuszczać tak samo jest z nosem:no:

współczuje wymiotów
ginekolog Ci nic nie mówił ?? czasem mozna brac leki na intensywne wymioty jak sa zagrożeniem

aaaaaa anaconda moja kolezanka jest w ciazy i ... jak zaszła to była na DUCANIE ;-) strach przechodzić na ta dietę ;-) hehehhe

Brałam tabletki, ale ich uspokajające działanie sprawiało, że strasznie się zataczałam i spałam jak zabita. A na mdłości "g..." pomogły. Gdy je brałam byłam przekonana, że bez nich byłoby jeszcze gorzej - takie placebo na psychikę. Ale gdy mi się raz skończyły, a ja dla przekory spróbowałam nie brać i zobaczyć jaka jest różnica - to różnicy w wymiotach nie było żadnej a przestałam się tak zataczać. Do tego mam strasznie niskie ciśnienie i po tych tabletkach byłam półżywa. Inne sposoby z dziedziny tych babcino-domowych też zawiodły, a po wszystkich rzeczach z dodatkiem imbiru to moja toaleta była pełna.... U mnie to chyba dziedziczne bo mama mi powiedziała, że miała to samo i dopiero po połowie ciąży jej zaczęło przechodzić. I wydaje mi się, że u mnie też już zacznie - bo te mdłości już takie jakby lżejsze zaczynają być i już nie wymiotuję o 4 czy 3 w nocy a wcześniej to zaczynałam już o takich godzinach dawać koncert.

Widzę, że piszecie o diecie Ducana a ja szukam czegoś dla mojego męża - macie jakąś skuteczną dietę dla faceta? Kilka razy już stosował 14-stkę, ale potem był efekt yoyo więc lepiej coś co pozwoli najpierw schudnąć a potem utrzymać mu wagę. Może coś doradzicie.

fogia mi też mówili że po znieczuleniu zoo nie można wstawać 12 godzin, żeby głowa nie bolała później :sorry:

Marta ty to może pójdź do lekarza. Mojemu M przeszła też biegunka, ale właśnie dzisiaj wróciła, więc lepiej doleczyć, tym bardziej że dzidzia by pewnie z chęcią jeszcze troszkę w brzuszku posiedziała :tak:

Madzienka to już macie komplecik?? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :eek:

A mi Justysia padła na trzecią drzemkę. No co za śpioch :-D. Myślałam, że ją przetrzymam, ale na siedząco zasypiała :szok:

meeg_k ja z dietą nie pomogę, choć i mi by się przydała jakaś :sorry:

Ostatnia edycja:
Justyna dostalam dzisiaj dwa formularze do wypelnienia ale zostawiam to na wekend..
Emilia super ze goscina sie udala,moze to wlasnie ona Justynke tak zmeczyla.

zajrzałam tylko na chwilkę

głowa mi peka wzięłam przeciwbólowego po południu to trochę przeszło teraz się położyłam i znowu coś mnie nachodzi:crazy:

Maltanka jak swojemu mężowi powiedziałam że wy na coś takiego pojechaliście to do mnie z tekstem: "a czemu ty nas nie zapisałaś?" :-D:-D:-D ale zawsze dobrze posłuchać kogoś kto się na tym zna bo faktycznie dobrych kierowców to u nas mało :crazy::crazy:

:-D:-D:-D to na co czekasz:-D

Witam wszystkie mamusie:-)

meeg witaj
co do wymiotów to ja też brałam tabl Torecan bodajrze ale spałam też po nich do południa:sorry:

wszystko zalezy od terminów ale może wyślę męża na takie szkolenie :-)

też jestem tego zdania
czyli co laguna tez da sie pojeździć ;-)

pewnie że się da:tak:;-)

matko jak mnie zatoki dobijaja zatkalo mnie i nie chce puścic ... mam wrażenie ze moja głowa wazy pół tony ...

witaj w klubie mi głowa mało co dzisiaj nie pęknie:sorry:

maltanka gdzie mozna sie na taki kurs zapisac?? moj małz byłby zachwycony, fajnie ze udał Wam sie wyjazd

gon1a my byliśmy tutaj: SJS Szkolenia

Witamm i ja, w koncu!!! Jak dobrze ze jutro juz piatek:tak: Głowa mi peka-raz boli z jednej strony raz z drugiej:-(
maltanka super,ze wyjazd udany-moj M mowi do mnie"ze on tez taki prezent chce!!!" :-D

Hej Mamuski zapisalam sie z sienio na sobote na 12 do Jaskini...jesli ktoras chce to zapraszamy na inhalowanie....:tak:

1. o następna z głową coż to dzisiaj jest
2. to kiedy idziemy pośmigać:-D
3. ja chętnie bym poszła ale szkolenie mam

reklama
Przyznaje bez bicia ze nie dałam jednak rady poczytać:zawstydzona/y: bo mi sie Martyna rozwyła a jak ja wziełam do karmienia to potem zaczeła mi chlustać tym mlekiem na prawo i lewo i nie dość że ona sama byla mokra to jeszcze ja i wszystko w około:baffled: może jakiś refluks ma czy coś:eek:
aluska przepukline ma Martynka?Jaka pępkową?bo nie doczytalam-jesli pisalas...:zawstydzona/y: jak sie nazywa Wasz chirurg?
Współczuję bólu głowy:confused::confused:

Tak niestety ma przepuklinę pępkową:baffled: a pani doktor u której byłyśmy nazywa sie Barbara Ogórek:tak:
Witaj Emilio!!!!! W sumie to ja muszę wszystkim pomachać na powitanie bo nowa jestem. Kiedyś co prawda pisałam w wątku powitalnym ale potem miałam przerwę na forum. Zatem buziaki dla wszystkich mamuś :-)
witam witam:-)
Aluśka podobnież w każdym przedszkolu teraz jakieś wirusy panują, u Mai też mało dzieci :tak::tak:
A co do drugiej ciąży to ja się właśnie boję że ta druga i mnie całkowicie wyniszczy, od porodu mam dziwne kłucia w podbrzuszu, do tego jajniki mnie czasem bolą, a jak rodziłam naturalnie to się dowiedziałam że mam jakąś narośl na kości ogonowej (widocznie jak byłam mała musiałam nieźle się przewrócić i tam walnąć - tak powiedział lekarz) i to przeszkadzało podczas wychodzenia Mai przez kanał rodny, do tego już wiecznie jestem zmęczona a co będzie jak mi przyjdzie wstawać do malucha kilka razy w nocy i jeszcze Mają i domem się zająć, jakoś różowo mi się to wszystko nie widzi :-:)-(
Beata może nie będzie aż tak źle :sorry:
ja odkąd u Martyny kolka się skończyła to jak ją nakarmię kolo 23.00 to śpi ładnie do godz.5.00;-)a potem jak sie obudzi to zabieram ją do nas do wyrka daje cyca o śpimy do 8.00:tak: z Amandą nie miałam tak dobrze :confused2:

Do góry