reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hello :-)

poziomki nie wierzę, że już tylko 4 tygodnie i będziesz mogła w każdej chwili urodzić, ale ten czas zleciał. A cipuszka jak nic :-)

My na wczorajszej wizycie dostaliśmy butelkę dla Antka. Mały waży 1352g i ma gdzieś 30-35cm długości. Główka w obwodzie ma 27cm a brzuszek 23cm. Ja nie wiem jak ja urodzę taką kluchę. A ja mam anemię i bakterie w moczu i mam zrobić posiew. Przytyłam 2kg ale w sumie od początku wyszło 6, więc lekarka mówi, że jest ok. No i jak zwykle ciśnienie w gabinecie 155/70 a w domu mam 125/70 :-D Lekarka się śmieje ze mnie, że ja tak przeżywam wszystkie wizyty. No a jak ja mam nie przeżywać, skoro to jedyne miejsce gdzie mogę zobaczyć mojego maluszka :-)

Melia, super że Antoś taka kluseczka. Rozumiem, że przeżywasz wizyty, bo u mnie w pierwszej ciąży, to ja tylko do wizyt odliczałam i tym tylko żyłam, ale wtedy miałam super lekarkę, która traktowała mnie jak koleżankę. Po porodzie każda wizyta u Niej zaczynała sie od oglądania zdjęć Matiego. Nie do wiary, że taki Człowiek musiał odejść.

melia super, że wszystko dobrze, niech maluszek rosnie zdrowo :))) Kurcze twój dzidziol juz waży ponad 1300 g, a moja jeszcze nawet nie kilogram ;) no ale różnica 2 tygodni, więc pewnie nadgoni ;)))

Dziewczyny ja właśnie wracam z wizyty... i mam doła:-(
Glukoza w normie, przytyłam przez miesiąc 3,5kg!!!:szok: Ciśnienie niziutkie-90/60
Ale nie to mnie martwi. Hemoglobina mi spadła mimo,że brałam systematycznie żelazo i dostałam jakieś inne 2x dziennie, a poza tym wynik badania moczu - straszny!:no:
Mam liczne bakterie i coś tam jeszcze, co świadczy o jakimś paskudnym zapaleniu. Dostałam dodatkowo leki wspomagające układ moczowy - Prouro. I mam za tydzień ponowną wizytę wraz z powtórnym badaniem moczu :-(Stos tabletek i kondycja mierna, normalnie dół:-:)-:)-(

o kurcze persefona mam nadzieję, że nastepne wyniki będą juz lepsze i trzymam za to kciuki juz teraz

persefona - trzymaj się. Sama byłam dzisiaj na badaniach i mam nadzieję że te dziadowskie hemoglobiny, żelaza i inne anemiczne sprawy się wreszcie uregulują. Miałam nadzieję że jak będę brała więcej zelaza to pomoże, ale twój przypadek mówi że niekoniecznie. Dbaj o siebie kochana zatem jeszcze bardziej :) A widzę ze ciśnienie też masz takie dziadowskie jak ja zupełnie ;) To chyba musi być jakoś powiązane ogólnie jako kiepskie krążenie.

reklama
Oj Persefono podkurujesz się trochę i wszystko wróci do normy. Mi te bakterie też wyskoczyły w drugim trymestrze, podleczyłam ( partner też, sam się doprosił, żeby to nie nawracało) i było ok.. do teraz :) narazie mi lekarka poleciła łagodzące globulki do czasu wizyty.. Trzymam kciukaski żeby Ci ładnie się poprawiło.

Melio gratuluję Kluseczki, chłop jak dąb rośnie!

Do góry