reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Oj wspołczuje zapalenia! Moja bratowa mi kiedyś opowiadała, że miała zapalenie i zrobiła się jej jakaś ropa czy coś i położna jej to ręką wyciskała. Mówiła, że ból gorszy niż przy porodzie :szok: Tak więc nie lekceważ tego! Oby przeszło!

Zrobisz badania i będzie wiadomo co i jak! Oby wyszły w porządku!

Mój mały dzis spał ciągiem 2,5 godziny :szok::tak: Też już nie wiedziałm w co ręce wsadzić :-)

Kazała nie jeździć wózkiem bo sie brudzi?? Wygodnisia, sprzątać sie jej nie chciało... Bezczelna baba :tak:

Ja też rozstępy mam na udach :baffled: I tak się zastanawiam i smuce, że latem to ja do stroju napewno nie wejdę... No bo jak tu takie uda pokazać :crazy: Mi położna powiedziała żeby je cepanem (maść na blizny) smarowała ale to nic nie dało... Chyba, że za krótko smarowałam hmmm
hihi,z tymi kremami na rozstepy,to przypomniało mi sie,jak mój friend kupił sobie w Niemczech krem do golenia,a żonie powiedział,ze to krem na rozstępy.I ta bidula się smarowała,tylko narzekała,że nie chce się wchłaniac,tylko się pieni...w końcu jej powiedział,bo ...żal mu kremu było:rofl2:!

gratuluję ślicznej wagi:-)

moja mama miała kiedyś zapalenie piersi które "przeczekała" to nie dość, ze płakała z bólu to jeszcze męczyła się z tym przynajmniej 2 tyg także póki to wcześnie to lecz bo będzie tylko gorzej później.

ja też mam rozstępy ale po tej ciąży tylko na bokach brzucha a po poronieniu wcześniej mam na udach:-(
moja siostra właśnie ma bóle brzucha i jedzie do szpitala sprawdzić czy to już poród. trzymajcie kciuki za nią bo ostatnio na badaniu miała ułożenie p;oprzeczne i mam nadzieję, ze dzidziuś się obrócił juz
to trzymam!I szybko daj znac,co jest:)

moja ululana juz od 19 a ja teraz lece polezec w wannie i ums włoski.
Nie wiesz,jak ci zazdroszczę wieczornej kąpieli- u mnie nie ma mowy wieczorem,bo terrorystka budzi sie co 15 minut.Dopiero rano mogę tak porządnie się wymoczyc,bo rano grzecznie śpi

powiedzcie mi czy dziecko moze specjalnie kaszlec??? Leane od wczoraj tak jakby specjalnie kaszlala jakby miala sie smiac haha, gdzies czytalam ze to skok rozowjowy tez ma takie prawa...zepsulo mi sie dziecko za czorta nei chce isc spac, maz gada do niej i negocjuje i dupa
amelka kiedyś wyraźnie "do mnie" kaszlała,taki dialog sobie urządziłyśmy kaszelkowy:)

natolin desperadosika wyslę DHL'em :-)

Jak tak czytam o kulturze co po niektórych to aż sama mam nerwy na te baby :-(

chyba pomalutku bede sie zbierac , bo czeka mnie masaz tej nieszczęsnej piersi . Rano jadę na skoki narciarskie do Szczyrku, bede w sektorze dla rodzin skoczków - hehe :-). Moze wezme flagę z napisem pozdrawiam październikówki z BabyBoom :-)
Koniecznie flaga!A będzie w tv?

A ja sie poddałam i młoda w huśtawce wylądowała.Nawet zasnęła,po wielkich pretensjach,ale obudziłam ją ,jak wycierałam nos...:angry:.Ech,teraz gada do rybek z karuzelki...pewnie zaraz sie znudzi,a ledwo Was nadrobiłam.A Ida dzis zajęta pewnie przygotowaniami do chrzcin...
Strip,będzie dobrze:)

reklama
dzięki. przyjęli ją na przedporodową bo bóle są ale rozwarcia nie ma i powiedzieli, że za wcześnie na poród bo to 37 tydz. i dzidziuś nadal poprzecznie. :-(tak. rodzona sistra

no to nie przelewki. moja mam miała bo po porodzie moja siostrzyczka zmarła a mama nie miała laktatora, zrobił się zastój i zapalenie. powiedziała, że tego bólu nigdy nie zapomni. także pilnuj żeby ciebie to nie spotkało

Trzymam kciuki za siostre i Jej male.

I wspolczuje straty siostrzyczki.

A ja wlasnie objadam sie tortem czekoladowym i popijam niemieckim Rieslingiem. Mniam.

znowu pierwsza? oszalałam ;-)
strip super, że już jesteście i że generalnie wszystko OK, na pewno po tej diecie się polepszy!
mamaagusi dawaj znać co z siostrą, no i zazdroszczę, że będziecie mieć dzieciaczki w tym samym wieku - fajnie. a chłopiec czy dziewczynka?
ja miałabym w rodzinie dziecko "październikowe" jak nasze, ale niestety kuzynka poroniła :-(

Ostatnia edycja:
Witam sie przy porannej kawce:-)

Franek obudził się o 6.15 na jedzenie.Zjadł,przebrałam go ,bo kupa była i.... zasnął. Niestety,ja już nie.

Strip bedzie dobrze. Stosuj tylko zalecenia lekarzy,a dodatkowe badania na pewno nie będą potrzebne. Trzymam kciuki!

mamaagusi i jak siostra?
Idę poczytać inne wątki.

Hej natolin:-D

witaj emiliab a Tobie się już nie chce spać czy jak wstaniesz to już nie możesz usnąć? a Kuba o której wstaje?

reklama
Do góry